Læs også:

Close
coca cola citat 2021 (Foto: Coca Cola PR)

NYTÅRSNEWS: Coca-Cola sætter danskernes corona-forsæt på flasker og dåser

Nyheder  | 

Coca-Cola sætter danskernes corona-forsæt på flasker og dåser · Ingen nytårsfest på Rådhuspladsen i København · Boom i kæledyrsforsikringer under corona · Hver anden dansker vil forbyde brugen af fyrværkeri i december · Dagens video: Julen kan ikke vare til påske 😲 · Nytårsfjol: Godt nytår fra os og Harry Styles🎉

Julen og nytåret er over os. Så vi har skruet lidt ned for nyheder – men helt snydes skal du ikke. Vi har udvalgt dagens v væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Coca-Cola sætter danskernes corona-forsæt på flasker og dåser

Kigger du på din Coca-Cola og synes, at citatet på dåsen virker bekendt, så er det måske fordi, det er dit eget.

Alle flasker og dåser fra Coca-Cola er i anledning af det nye år blevet udstyret med små citater, der skal inspirere til positive forandringer – og en del af udsagnene stammer fra danskerne selv. Coca-Cola har nemlig spurgt danskerne i en landsdækkende YouGov-undersøgelse, hvad vi har lært i 2020, og hvad vi ønsker at ændre i deres liv som følge af hele Corona-situationen. De mest populære corona-forsæt er nu endt på etiketterne.

Over halvdelen af danskerne tager positive erfaringer med sig ind i 2021 efter et corona-præget 2020. Ifølge en ny YouGov-undersøgelse, svarer 54% af danskerne, at coronakrisen har fået dem til at revidere deres liv og prioritere, hvad de ønsker at bruge deres tid på. Nu har Coca-Cola indsamlet danskernes vigtigste erkendelser fra 2020 og sat dem på Coca-Cola-flasker og -dåser. Det er første gang nogensinde, at danskernes egne udsagn pryder det ikoniske brands emballage.

Virker citatet ‘Jeg vil leve mere i nuet’ på den nye Coca-Cola flaske bekendt? Så er det måske fordi, det er dit eget. Coca-Cola har nemlig spurgt danskerne, hvad de har lært i 2020, og hvad ønsker at fokusere mere på fremover. Det er blevet en del af en ny kampagne, ’Open To Better’, der har fokus på et positivt 2021.

Ifølge YouGov-analysen har halvdelen af danskerne (54%) svaret, at de i nogen eller høj grad har taget deres liv op til revision efter tiden med corona. Og spørger man danskerne, hvad de ønsker at ændre i deres liv, peger de fleste (42%) på, at de vil ’leve mere i nuet’, mens mere end hver tredje (36%) ønsker at ’bruge mere tid sammen med familien’. Hver fjerde dansker vil ’prioritere mere tid til sig selv’ (25%). Disse erkendelser og en række andre kan nu ses på de nye flasker og dåser fra Coca-Cola.

– Med alt det vi har været igennem i 2020, er det vigtigt at fokusere på det positive, vi har lært, og minde os selv og hinanden om, hvad der er vigtigt. Derfor har vi for første gang nogensinde sat en række af danskernes egne udsagn på vores flasker og dåser i forbindelse med ’Open To Better’-kampagnen. Vi håber, at det kan inspirere til at fokusere mere på de vigtige ting i vores liv, forklarer Philip Wedgewood, Senior Brand Manager Core Sparkling hos Coca-Cola Danmark.

Selvom 2020 har fået os til at revidere vores liv og prioritere anderledes, er det de færreste af os, der har delt vores drømme, ønsker og mål med nogen. Hele 76% af os svarer, at vi hverken har sagt vores corona-forsæt højt eller skrevet dem ned. Det håber Coca-Cola at kunne hjælpe danskerne med på et online site, hvor man bl.a. kan få eksperthjælp fra Master i Positiv Psykologi og coach Katrine Sejersen-Permin, der peger på vigtigheden af at få sat ord og billeder på sine drømme og mål.

– Vi mennesker har dovne hjerner og kan godt lide at gøre det, vi plejer at gøre. Vi kan muligvis godt mærke, at der er noget i vores liv, vi kunne tænke os var anderledes. Men fordi det kræver utrolig meget af os at lave om på ting i vores liv, får vi oftest ikke handlet på det. Heldigvis kan man blive bedre til at handle på sine drømme med simple øvelser. Når vi for eksempel forestiller os at vi har opnået noget vi drømmer om, eller skaber et konkret billede af det, så snyder vi faktisk hjernen til at tro, at det er noget vi allerede har gjort, og det forstærker vores tro på, at vi kan gøre det igen.

Highlights fra YouGov-undersøgelsen for Coca-Cola om danskernes erkendelser under corona:

  • 54% af danskerne svarer, at de i nogen eller høj grad har taget deres liv op til genovervejelse efter tiden med corona-lockdown
  • 42% af danskerne svarer, at de vil ’leve mere i nuet’ end før
  • 36% af danskerne svarer, at de ønsker at ’bruge mere tid sammen med familien’
  • 25% af danskerne svarer at de vil ’prioritere mere tid til sig selv’
  • 22% af danskerne vil ’bruge mere tid på sine venner’
  • 76% af danskerne svarer, at de hverken har sagt deres corona-løfter højt eller skrevet dem ned nogen steder.
  • 75% af danskerne svarer, at de bliver gladere, når de når deres mål/forsæt.

coca cola citat 2021 (Foto: Coca Cola PR)Hvad tænker danskerne om 2021 – det har Coca Cola spurgt dem om om deres corona-forsætter … (Foto: Coca Cola PR)

Læs også: Flere vil forbyde alkohol på ungdomsuddannelser

Ingen nytårsfest på Rådhuspladsen i København

I en pressemeddelelse meddeler Københavns Politi, at Rådhuspladsen i København vil blive afspærret grundet de stadig høje smittetal. Så i år vil pladsen ikke være fyldt med festglade mennesker, der står klar til at hoppe ind i det nye år.

– I år skal vi ikke kun holde afstand til fyrværkeriet, men også til hinanden, udtaler chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Hegnet vil blive sat op i løbet af den 30. december, og pladsen vil være spærret helt af fra den 31. december klokken 16 til den 1. januar klokken 9.30. Der vil dog være en passage, så det vil være muligt at krydse pladsen, og Metrostationen er der også adgang til.

rådhuspladsen københavn juletræ trafik (Foto: MY DAILY SPACE)
Rådhuspladsen i København spærres af. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Københavns åbner for de første offentlige kønsneutrale regnbuefarvede toiletter under Rådhuspladsen

Boom i kæledyrsforsikringer under corona

Mange danskere har brugt corona-året 2020 til at anskaffe sig en hund eller kat, som har brug for en forsikring. Det viser en ny opgørelse fra landets næststørste forsikringsselskab Topdanmark, der har solgt 20 pct. flere forsikringer til kæledyr end sidste år. Mange hundehvalpe og kattekillinger har fået et nyt hjem i løbet af 2020, og salget af kæledyrsforsikringer er skudt kraftigt i vejret her under corona-pandemien.

– De fleste danskere har på grund af corona arbejdet meget hjemme og har derfor haft mulighed for at tage sig godt af et nyt familiemedlem, som særligt de første måneder kræver meget opmærksomhed. Det kan godt have fået flere til at købe et kæledyr i år, udtaler Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

Topdanmark har i 2020 solgt 20 pct. flere forsikringer til kæledyr end i 2019, viser en ny opgørelse fra landets næststørste forsikringsselskab.

– Vi har gennem de seneste år set en stigende interesse for at forsikre kæledyr, og det har taget ekstra fart her i 2020, fortsætter Rasmus Ruby-Johansen.

Flere kæledyr har også haft brug for deres forsikring i 2020. Antallet af skader på kæledyr er i år steget med 22 pct. sammenlignet med 2019, viser tal fra Topdanmark.

– Mange flere kæledyr bliver forsikret end tidligere, og vi kan se, at stadig flere har brug for deres forsikring. Det gælder særligt i år, hvor der har været en markant stigning i skaderne på kæledyr. Langt de fleste skader sker på danskernes hunde, men det er skaderne på katte, som faktisk er steget mest i år, slutter Rasmus Ruby-Johansen.

Sygeforsikringer til hunde og katte dækker dyrlægeudgifterne, hvis kæledyret bliver syg eller kommer til skade – eksempelvis hvis den hvis den bliver påkørt, får maveinfektion eller brækker et ben. Forsikringen kan også dække tandskader på blivende tænder (ikke tyggeskader) og aflivning og kremering efter en dækket sygdom eller skade.

hund kat kæledyr (Foto: Topdanmark)
Der tegnes forsikring til kæledyr som aldrig før., fo mange danskere har brugt corona-året 2020 til at anskaffe sig en hund eller kat, som har brug for en forsikring. (Foto: Topdanmark)

Læs også: Kæledyrsbattle – hund eller kat 

Hver anden dansker vil forbyde brugen af fyrværkeri i december

50% af danskerne synes, at affyring af fyrværkeri kun skal være lovligt nytårsaften. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige.

Høje brag og kulørte lys præger himlen nytårsaften og dagene op til. Men stod det til hver anden dansker, så skulle fyrværkeri forbydes alle årets dage på nær nytårsaften. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige.

Det er i Danmark tilladt at affyre fyrværkeri fra den 27. december til den 1. januar, men tilliden til at reglerne overholdes lider. Undersøgelsen viser nemlig også, at flere end hver tredje dansker, og særligt personer over 40 og kæledyrsejere, oplever affyring af fyrværkeri gennem december måned som værende forstyrrende.

– Hvis danskerne affyrede mindre fyrværkeri, ville der selvsagt også være færre skader. Men for os er det også vigtigt, at vi kan have tillid til at de regler, der er opsat for affyring af fyrværkeri, også overholdes, fortæller skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.

Brug af ulovligt fyrværkeri eller affyring uden for den lovlige periode kan medføre bøder på op til 2.000 kroner.

I år er Sundhedsstyrelsen kommet med anbefalinger til, hvordan man kan fejre nytåret og samtidig sikre, at den udbredte samfundssmitte med Covid-19 ikke stiger. Anbefalingerne går blandt andet på at samles få personer, undgå store forsamlinger på offentlige steder og måske tænke i online alternativer til nytårsfejringen.

Undersøgelsen foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige viser, at 42% af danskerne synes brugen af fyrværkeri burde indskærpes i år som følge af Covid-19. Sundhedsstyrelsen er også opmærksom på danskernes fyrværkeritraditioner, og opfordrer til ikke at mødes til fyrværkeriarrangementer eller -opvisninger.

– Vi må uden tvivl affinde os med, at vi i år står i en situation, der er uden sammenligning. Derfor kræver det også af os, at vi tager ansvar og ændrer nogle af vores traditioner for at stoppe smittespredning i Danmark, slutter Henrik Sagild.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler derudover altid at bruge beskyttelsesbriller, holde sikkerhedsafstand og kun at bruge godkendt fyrværkeri. Færre fyrværkeriskader betyder også et mindre pres på sundhedssystemet, der grundet Covid-19 er under et ekstra stort pres i år.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige blandt 1.506 repræsentativt udvalgte danskere i december 2020.

fyrværkeri, fireworks
Halvdelen af danskerne vil forbyde fyrværkeri i december. (Foto: Unsplash)

Læs også: Der var kraftigt fald af øjenskader sidste år nytårsaften

Dagens video: Julen kan ikke vare til påske 😲

Nytårsfjol: 🎉 Godt nytår fra os og Harry Styles

· Mere fra samme kategori ·