Læs også:

Close
Restaurant, mad, spise, aftensmad, byen, hygge, venner, liv, by, mad

NEWS: Ny rapport fastslår Danmark som det dyreste land i EU

Nyheder  | 

Ny rapport fastslår Danmark som det dyreste land i EU · Sankthans: Politiet opfordrer til forsamlinger på under 50 · Sommerpakke skal styrke den dansk sommerøkonomi · Yderligere tre smittede med coronavirus efter demonstration i København · Politi såret og butikker tømt under optøjer i tysk by · Coronasmitte på dansk minkfarm: Dyreværnsorganisation kræver permanent nedlukning · 19 hospitaler i Danmark har oplevet spredning af coronavirus · Dagens video: Indonesisk vulkan skyder varm aske seks kilometer op i luften

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny rapport fastslår Danmark som det dyreste land i EU

En rapport fra statistikbureauet Eurostat, der har fremlagt en oversigt over priser på forbrugsvarer og ydelser i alle 27 EU lande for 2019 viser, at Danmark er det dyreste land at være i inden for EU. Priserne på mad, alkohol, tobak og forbrugsvarer er 40 procent dyrere i Danmark end gennemsnittet for de 27 EU -lande.

De billigste lande at være i er Bulgarien og Rumænien. Her er det 47 og 45 procent billigere end gennemsnittet og dermed tre gange så billigt som Danmark. Dykker man ned i underkategorierne, har Danmark det dyreste mad og drikke uden alkohol i EU. Det er 29 procent dyrere end gennemsnittet. Schweiz, der ikke er medlem af EU, har de højeste priser i Europa.

Det billigste mad og drikke findes i Rumænien, hvor det er 34 procent billigere end gennemsnittet. Danmark indtager også førstepladsen, hvad angår tøj og sko (32 procent dyrere end gennemsnittet), personlige transportmidler (38 procent), fritidsinteresser og kultur (48 procent) samt restauranter og hoteller (56 procent), viser rapporten.

Restauranter og hoteller er tre gange så dyre i Danmark som i Bulgarien. Men Danmark ikke er i top på alle områder.

Alkohol og tobak er dyrest i Irland, hvor det er 88 procent dyrere end gennemsnittet, mens det kun er 19 procent dyrere end gennemsnittet i Danmark. Med hensyn til boligpriser ligger Danmark nummer fire med 63 procent dyrere boliger efter Irland (77 procent), Storbritannien (72 procent) – der dengang endnu ikke var trådt ud af EU – og Luxembourg (70 procent). Kun Holland har dyrere transport end Danmark med 46 procent mod Danmarks 40 procent over gennemsnittet. Det skriver DR.

Restaurant, mad, spise, aftensmad, byen, hygge, venner, liv, by, mad
Priserne på mad, alkohol, tobak og forbrugsvarer er 40 procent dyrere i Danmark end gennemsnittet for EU lande. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Nye tal fra international rapport – Danskerne bruger flest penge på økologi 

Sankthans: Politiet opfordrer til forsamlinger på under 50

Fejringen af sankthans i morgen med det traditionsrige sankthansbål vil ikke være helt det samme med coronavirussets tilstedeværelse i landet, da danskerne skal overholde en række restriktioner for at undgå smittespredning.

Danskerne må dog ifølge reglerne samles op til 500 personer, hvis den væsentlig overvejende del sidder ned, som der står i retningslinjerne. Men det vil være meget svært for arrangørerne at styre det, lyder det fra Nationalt Beredskabscenter ved Rigspolitiet.

Derfor opfordrer man til, at borgerne under alle omstændigheder samles under 50 personer. Det fortæller John Jensen, vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets nationale beredskabscenter. Der opfordres ikke til at droppe sankthansbålet, og sidder de fleste gæster ned, er det altså tilladt at samles op til 500. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Tivoli kan endelig byde gæster velkommen til sommersæsonen

Sommerpakke skal styrke den dansk sommerøkonomi

Med udsigten til en anderledes sommer i Danmark lancerer regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet nu en sommerpakke, der skal styrke dansk sommerøkonomi både i land og by.

Det gøres billigere at tage toget rundt i landet, bundfradraget ved udlejning af sommerhus hæves, der gives rabat på kultur-, forening- og idrætsaktiviteter, og de ældre får mulighed for at lave sommeraktiviteter gratis. Alt i alt indeholder pakken initiativer for 700 mio. kr.

Således ser initiativerne i sommerpakken ud:

 • Gratis indenrigsfærger i juli for gående og cyklister
 • Tilskud til prisnedsættelse på færger til småøer, samt Fanø, Læsø, Ærø og Samsø i august og september
 • Reduktion af billetpriserne på færgefarten Ystad-Rønne i august og september
 • Rejsepas – 8 dages fri-rejse-billet med kollektiv transport. Der udbydes 50.000 billetter
 • 1 mio. Orange billetter over Storebælt i skolernes sommerferie
 • Midlertidig forhøjelse af bundfradraget ved udlejning af sommerhuse
 • Styrket indsats for genstart af turismen i Hovedstaden via Wonderful Copenhagen
 • Styrket indsats for genstart af turismen i kyst- og naturturismen via Dansk Kyst- og Naturturisme
 • Boost af Ø-passet og ø-turismen
 • Madkulturelle sommerevents og -oplevelser i hele landet
 • Bedre vilkår for cykelturismen i Danmark
 • Flere forenings- og idrætsoplevelser for danskerne
 • Udvidelse af pulje til lokale idræts- og spejderforeninger
 • Rabat på billetter til kulturoplevelser
 • Aktivitetspulje til kulturelle aktiviteter
 • Sommeraktiviteter på højskoler
 • Gratis tilbud om lokale aktiviteter til ældre over 65 år
 • Dagsture til plejehjemsbeboere
 • Dagsture for beboere på socialpsykiatriske botilbud
 • Gratis handicaptransport i sommerferien

Det skriver Ritzau.

sommer sommerhus danmark (Foto: PR)
Regeringen lancerer nu en sommerpakke, der skal styrke dansk sommerøkonomi. (Foto: PR)

Læs også: Shopping: Få inspiration til sommerhushygge

Yderligere tre smittede med coronavirus efter demonstration i København

Søndag kunne Styrelsen for Patientsikkerhed fortælle, at fire med relation til Black Lives Matter-demonstration i København er bekræftet smittet. De tre af dem er deltagere, mens den fjerde er en nær relation til en deltager. Der kan være et mørketal af bekræftet smittede med relation til demonstrationen, fortæller Anette Lykke Petri, der er konstitueret direktør.

Ved demonstrationen, der blev afholdt søndag 7. juni, gik flere end 15.000 på gaden for at markere opbakning til sortes rettigheder. Det skriver Jyllands-Posten.

Politi såret og butikker tømt under optøjer i tysk by

Hundreder af personer tog del i voldsomme optøjer i Stuttgart søndag morgen, hvor der blev kastet med sten og flasker efter politiet. Butikker blev tømt, efter at deres vinduer var blevet smadret.

Adskillige mindre grupper af voldelige personer i gaderne begyndte optøjerne omkring midnat. Politiet fik søndag formiddag situationen under kontrol og undersøger hændelserne nærmere. Mere end 20 personer, som midlertidigt er anholdt, bliver afhørt. Årsagen til optøjerne er endnu uklar. Politiet vurderer, at cirka 500 personer var involveret. Det skriver Jyllands-Posten.

Coronasmitte på dansk minkfarm: Dyreværnsorganisation kræver permanent nedlukning

Mink på en nordjysk farm er smittet med Covid-19. Det bekræfter Fødevarestyrelsen. Spredning af viruset på minkfarme udgør en trussel mod menneskers såvel som dyrs sundhed, og dyreværnsorganisationen Anima opfordrer derfor til en permanent nedlukning af alle minkfarme.

I sidste uge kom det frem, at en person med tilknytning til en minkfarm i Vendsyssel var testet positiv for Covid-19. Fødevarestyrelsen valgte derfor, at undersøge farmen for coronasmitte, som bekræftede at minkene på farmen er smittet med corona, og at den smittede minkbesætning skal aflives.

Det er ikke første gang, at minkfarme er ramt af coronasmitte. Siden april er der konstateret Covid-19 blandt mink på i alt tretten hollandske minkfarme. Den hollandske regering beordrede derfor i forrige uge tusindvis af mink aflivet.

Eksperter påpeger, at inficerede farme kan fungere som reservoirer for viruset og holde det i cirkulation i lang tid. To hollandske medarbejdere på minkfarme er blevet testet positiv, og den hollandske minister for landbrug har udtalt, at det er ekstremt sandsynligt, at smitten er overført fra mink. Det fik dyreværnsorganisationer i hele verden, heriblandt den danske dyreværnsforening Anima til at kræve et forbud mod minkfarme. Det skriver Ritzau.

mink, bur, minkfarv, smitte, corona
En undersøgelse af Fødevarestyrelsen bekræftede coronoasmitte på minkfarm, og den smittede minkbesætning skal nu aflives. (Foto: Anima)

Læs også: Coronaprojekt: Fra karantæne tid til have tid

19 hospitaler i Danmark har oplevet spredning af coronavirus

Mere end 160 ansatte og et ukendt antal patienter er sandsynligvis blevet smittet med coronavirus på danske sygehuse. Det viser en rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget, hvor 26 af 27 offentlige hospitaler har svaret på undersøgelsen.

I alt angiver 19 hospitaler, at de har oplevet mindst et tilfælde, hvor én person med stor sandsynlighed har smittet mindst to andre på sygehuset.

Det er “et helt usædvanligt højt tal”, mener Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet. Han vurderer, at smitten nok ikke er spredt på grund af svigtende håndhygiejne og rengøring. Danske Regioners formand, Stephanie Lose (V), siger til Jyllands-Posten, at hun mener, at landets hospitaler er blevet langt bedre til at håndtere og forebygge coronasmitte i løbet af pandemien. Det skriver TV 2.

Aktiv dødshjælp
Mere end 160 ansatte og et ukendt antal patienter er sandsynligvis blevet smittet med coronavirus på danske sygehuse. (Foto: Christian Klindt Sølbeck)

Læs også: NEWS: Risiko for smitte blandt familiemedlemmer er højere end hidtil antaget

Dagens video: Indonesisk vulkan skyder varm aske seks kilometer op i luften

 

· Mere fra samme kategori ·