Læs også:

Close
fitness pige vand sport motion (Foto: Unsplash)

SOMMER NEWS: Ny kampagne skal hjælpe med at gøre danskerne sundere

Nyheder  | 

Ny kampagne skal hjælpe med at gøre danskerne sundere · Voldsom eksplosion på havnen i Libanons hovedstad Beirut · Diskoteker og spillesteder må fortsat vente med at åbne · DSB ophæver nu kravet om pladsbillet · Esbjerg vil være dansk mester i erhvervssamarbejde · Dagens billede: Greta Thunberg donerer millionbeløb til at bekæmpe coronavirus · Sommerøjeblikket: Karolines Køkken deler opskrifter på lækre hjemmelavede is ☀️

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny kampagne skal hjælpe med at gøre danskerne sundere

Dansk Idrætsforbund (DIF) er gået sammen med Team Danmark og Sport One Danmark om at lancere en digital kampagne, der skal motivere danskerne til en sundere hverdag.

For mange har nedlukningen af Danmark været med til, at vi motionerer mindre. På baggrund af dette har DIF, Team Danmark og Sport One Danmark fået inspirationen til at lancere en digital sundhedskampagne, som alle danskere kan blive en del af.

Kampagnen, der går under navnet ‘Danmark Leve!’, løber af stablen fra den 7. september og fire uger frem. I de fire uger vil eksperter fra Team Danmark og eliteatleter guide danskerne i, hvordan små ændringer i hverdagen kan give gode resultater for deres mentale og fysiske sundhed. For at deltage skal man tilmelde sig via www.danmarkleve.dk  og hente den tilhørende app ‘Danmark Leve!”. Deltagerne skal gennemføre et digitalt sundhedstjek og føre regnskab over deres søvn, kost, fysiske aktivitet m.m. Alt sammen for at gøre danskerne mere bevidste om deres vaner og forbedre dem.

– Det handler om at minde folk om, hvad gode vaner er. Drik vand, når tørsten skal slukkes. Og tænk på at spise og handle grøntsager, når du står ved buffeten eller i supermarkedet, forklarer Rasmus Henning, som er tidligere OL-triatlet og nu projektleder i Sport One Danmark.

Håbet med kampagnen er at kunne motivere endnu flere danskere til en sundere livsstil.

Det koster 150 kroner at deltage i kampagnen ’Danmark Leve!’. Et eventuelt overskud går til at skabe bedre rammer og vilkår for både bredde- og eliteidrætten i Danmark.

kampagne danmarkleve sunhed app danskere sport motion (Foto: PR)
Download app’en ‘Danmark Leve!’ og kom med fra start mod en sundere livsstil. (Foto: PR)

Læs også: Træning: Gør nytårsforsættet til en vane

Voldsom eksplosion på havnen i Libanons hovedstad Beirut

Sent tirsdag eftermiddag ramte en stor eksplosion Libanons hovedstad, Beirut. Eksplosionen skete på et lager nær byens havneområde, der ligger i centrum af hovedstaden. Lageret var fyldt med 2.750 ton sprængfarlig ammoniumnitrat, der bruges til at lave bomber og som gødning. Det bekræfter Libanons præsident Michel Aoun på Twitter, til nyhedsbureauet Reuters.

Der meldes indtil videre om 135 døde, og mindst 5.000 personer er blevet såret, oplyser Libanons sundhedsminister, Hamad Hasan, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Det Europæiske-Middelhavs Seismologiske Center (EMSC) kunne eksplosionen også mærkes i Cypern, der ligger mere end 230 kilometer fra Beirut. Ødelæggelserne strækker sig minimum 10 kilometer væk fra havnen, og har blandt andet total smadret lufthavnen.

Journalist Amanda Flyvbjerg, der sad i sin lejlighed i Beirut et par kilometer væk, fortæller at alt ting begyndte at ryste, og så kom der en høj eksplosion, hvorefter ruder blev knust. Hun siger at situation er kaotisk. Den danske ambassade, der ligger cirka 2,5 kilometer væk er også blevet medtaget af eksplosionen.

Præsidenten betegner det som “uacceptabelt”, at der ingen sikkerhedsforanstaltninger var på lageret, og de ansvarlige vil blive straffet hårdt.

Libanons præsident har indkaldt landets sikkerhedsråd til hastemøde.  Regeringer verden rundt er begyndt tilbyde deres hjælp, herunder også Danmark.

Det er stadig uvist, hvad der forårsagede eksplosionen, og om der er nogle danskere blandt de tilskadekomne.

Læs også: 11. september – en dag vi aldrig glemmer 

Diskoteker og spillesteder må fortsat vente med at åbne

Som en del af fase fire i genåbningen af Danmark skulle diskoteker og spillesteder have åbent, men det tyder på at nattelivet må vente lidt endnu.

Den seneste melding fra Statens Serum Institut lyder på, at de anbefaler at standse genåbningen af Danmark, fordi smittetrykket er for højt, skriver TV2.

Fra Magnus Heunicke (S) lyder det:

– Jeg kan ikke være med til, at natklubber og diskoteker bliver en del af genåbningen med fase 4, når der er bekymrende tegn på, at de kan være hotspots.

Ligeledes anbefaler, faglig direktør for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak at genåbningen sættes på pause, men der er endnu ikke kommet nogen mere detaljeret plan for, hvad der eventuelt kan åbnes.

Mange diskoteker og spillesteder havde forberedt sig på denne åbning, men som situationen er nu, må de have lidt mere tålmodighed.

bytur party drinks alkohol fest klub klubber diskotek bar (Foto: Unsplash)Mange har set frem til at komme ud at feste igen, men diskotekerne bliver formentlig ikke en del af den fjerde fase. (Foto: Unsplash)

Læs også: 10 budgetvenlige tips til din sommerfest i haven 

DSB ophæver nu kravet om pladsbillet

Hidtil har der været krav om, at alle passagerer skulle have pladsbillet i togene på grund af udbruddet af coronavirus, men i en pressemeddelelse fra DSB fra den 5. august er kravet blevet ophævet.

Det sker efter Sundhedsstyrelsen har anbefalet at bruge mundbind i den kollektive trafik. Passagerne behøver nu ikke længere pladsbillet, når de rejser med InterCity- og InterCityLyn- samt regionaltog, oplyser DSB.

Der opfordres til, at vi stadig passer på hinanden på rejsen, viser hensyn og følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Der kan købes mundbind, der opfylder Sundhedsstyrelsens anbefalinger, i DSB’s 7-Eleven butikker. Dog mener Søren Riis Paludan, virolog ved Aarhus Universitet, at det kan blive problematisk i forhold til smittespredningen. Det hele afhænger af, om det bliver normalt at tage mundbind på i togene, udtaler han.

Efter kravet blev ophævet i går, har flere pendlere rejst kritik af det nye tiltag.                                                                         – Det er galimatias, udtaler Frej Jensen, der er talsmand for Nyborg Pendlerklub.

Informationschef i DSB, Tony Bispeskov, fastholder at DSB føler sig trygge ved, at der nu kommer flere passagerer i togene. Direktør hos Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, understreger dog i en skriftlig kommentar til Ingeniøren, at mundbind er et supplement og ikke en erstatning for andre tiltag.

dsb tog banegård (Foto: Visual Hunt)
DSB ændrer nu kravet om pladsbillet i togene. (Foto: Visual Hunt)

Læs også: 10 uskrevne regler om at rejse, du bør følge

Esbjerg vil være dansk mester i erhvervssamarbejde

Education Esbjerg er en ny enhed, der skal være med til at styrke Esbjerg som uddannelses- og studieby på alle områder. Til efteråret 2020 forventer de at indgå aftaler med godt 30 virksomheder om partnerskaber med studerende og uddannelsesinstitutioner.

Esbjerg vil med dette tiltag være landets førende by til at skabe kontakt  mellem byens studerende og virksomheder i lokalområdet. Student in Business som er navnet denne ambitiøse satsning, skal fremme mulighederne for, at unge fra hele landet vælger at tage en videregående uddannelse i byen.

Målet er at forene unge og virksomheder i et samarbejde, der skal give 500 partnerskabsaftaler og 1.000 studierelevante job.

– Student in Business er et signal til unge i hele Danmark om, at de er garanteret relevant erhvervserfaring under uddannelsen i byen. De skal blot tage springet og flytte hertil, så sørger vi for resten. Et studiejob og adgangen til boliger til rimelig husleje er med til at sikre, at studerende ikke er forgældede, når de afslutter deres uddannelse her, forklarer erhvervskonsulent Peter Hegelund, Education Esbjerg.

Ligeledes er der også et øget fokus på at motivere udenlandske studerende på især kandidatuddannelserne i Esbjerg til at blive i byen og søge arbejde, når de er færdiguddannede.

education uddannelse computer (Foto: Unsplash)
Esbjerg vil udvikle deres studie- og uddannelsesliv.  (Foto: Unsplash)

Læs også: Derfor valgte Amela, Ditte og Anne Sofie deres uddannelser

Dagens billede: Greta Thunberg donerer millionbeløb til at bekæmpe coronavirus

 

Sommerøjeblikket: Karolines Køkken deler opskrifter på lækre hjemmelavede is ☀️

· Mere fra samme kategori ·