
Opskrift: Sprøde og smagfulde kikærter
Mangler du et alternativ til croutoner på salaten eller chipsene til din weekenddrink? Så prøv denne simple og hurtige opskrift på sprøde og smagfulde kikærter
Mange kan godt lide en god snack til et godt glas vin eller et sprødt og saltet element ovenpå deres salat. Ofte er der bare mange kalorier i croutoner, chips eller peanuts. Så hvad med at prøve et sundere alternativ i form af ovnbagte kikærter. Ikke nok med de smager godt, så er de fyldt med proteiner og mætter i lang tid.

Grundingredienser
1 dåse kikærter eller ukogte udblødt i vand dagen før
2 spsk god olivenolie
1 tsk salt – flagesalt er lækkert, hvis du har
Kikærter er en urte-agtig plante, der typisk dyrkes i Mellemøsten, hvor den også er ivrigt brugt i det mellemøstlige køkken. Kikærter er et godt supplement til kød, fordi proteinindholdet er højt. Du kan for eksempel bruge kikærter til at lave bøffer, falafler eller en cremet hummus.
Hvis du lyster
Spice kikærterne op og giv dem en lækker smag med eksempelvis: spidskommen, paprika, chili, timian eller dit yndlingskrydderi
1/2-1 tsk efter behov
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skyl kikærterne godt igennem og dup dem tørre.
Put kikærterne op i en skål og vend dem med en god olivenolie og salt.
Fordel dem op en bageplade med bagepapir.
Bag dem i 20-30 minutter. Kig til dem undervejs og vend en gang imellem, så de bliver gyldne og sprøde på alle sider.
Tag dem ud, når de er ristede og sprøde og servér dem som en snack til dine gæster, som topping på en salat eller hav dem med på farten til når den lille sult melder sig.


Velbekomme …
Læs også: