Læs også:

Close
kikærter falafler bog vegetar (Foto: Betina Hastoft)

Lav dem selv: Falafler

Mad  | 

Hvem elsker ikke falafler. Men laver du dem selv … Ellers kan du gøre det nu. For det er ikke svært

Marie Melchior har lavet en virkelig lækker og inspirerende bog, der hedder ‘Vild med Bønner’. Den er fyldt med bønneopskrifter i alle afskygninger fra alverdens bælgfrugter. Vi har været så heldige at tilrane os opskriften på falafler. Så nu er der ingen undskyldning mere – du skal lave dem selv.

kikærter falafler bog vegetar (Foto: Betina Hastoft)
Lav selv falafler. Det er ikke svært. (Foto: Betina Hastoft)

Der bliver cirka 25-30 styk af denne portion

Det skal du bruge

Ingredienser
400 g tørrede kikærter*
1 bundt bredbladet persille
1 fed hvidløg
1 løg
1 spsk tahin

 

Ingredienser fortsat
1 spsk hel spidskommen
1 spsk hele korianderfrø
1 usprøjtet lime
1 tsk bagepulver
2 spsk kikærtemel
olie til stegning

Sådan gør du

Skyl kikærterne grundigt.

Stil dem i blød i rigeligt vand i 8-10 timer.

Skyl herefter kikærterne og kom dem i en foodprocessor.

HUSK
Til falafler fungerer det ikke med kikærter fra dåse, da de er kogte. For at få “dejen” til at hænge sammen bruges rå, udblødte kikærter.

Skyl persillen og hak den groft.

Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker.

Kom persille, løg og hvidløg i foodprocessoren.

Brug helst bredbladet persille. (Foto: Unsplash)
Brug helst bredbladet persille. (Foto: Unsplash)

Blend til en grov puré.

Tilsæt tahin, krydderier, saft og skal fra lime, bagepulver og mel.

Blend igen og form dem så til små flade boller med hænderne.

Opvarm olien i en tykbundet gryde. Steg falaflerne, til de er gyldne og sprøde.

Læg dem til slut på fedtsugende papir.

 

Sådan ser bogen ud

kikærter falafler bog vegetar bønner forside (Foto: Betina Hastoft)

 

Læs også:

Kylling med rababer og spelt

kylling perlespelt opskrift rabarber sommermad (Foto: Søren Staun Petersen)

 

· Mere fra samme kategori ·