Læs også:

Close
ild bål have sommer (Foto: Unsplash)

NEWS: Haveejere bag hundredvis af udrykninger hvert år

Nyheder  | 

Haveejere bag hundredvis af udrykninger hvert år · USA demonstrerer · Lang kø fra Sverige · Sov midt i kryds · Brad Pitt er en stolt far · Norwegian aflyser alle flyvninger fra Danmark · Dagens billede: Nike siger det hele

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Haveejere bag hundredvis af udrykninger hvert år

Hundredvis af gange hvert år må brandvæsenet rykke ud til haveejere, der uforvarende er endt i farlige situationer i forbindelse med havearbejdet. Og rigtig mange vælger at bruge en ukrudtsbrænder til at få styr på den uvelkomne plantevækst, men en kombination af flere faktorer gør, at risikoen for at starte naturbrande er rigtig stor lige nu.

Gjensidige Forsikring har fået udleveret nye tal over naturbrande fra Beredskabsstyrelsen, der viser, at juni måned historisk markerer starten på udrykninger fra brandvæsenet, der må hjælpe med at slukke brande i det fri, som private er kommet til at starte.

– Vi ser desværre for ofte, at haveejere kommer i store problemer, fordi for eksempel afbrænding af ukrudt pludselig udvikler sig til en reel brand, der kræver hjælp fra brandvæsenet for at få slukket, forklarer skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild.

Han peger på, at uvidenhed og uopmærksomhed er to faktorer, der ofte fører til alvorlige situationer.

– For det første er det vigtigt at være klar over, at ukrudtet kun skal svitses, det skal ikke brænde, og derudover skal der holdes afstand til bygninger og plankeværk, ligesom man skal overveje, om ikke det kan vente, hvis det har været meget tørt i en længere periode. Og så bør man altid have adgang til vand tæt på hvor man befinder sig, så en eventuel brand kan slukkes,slutter Henrik Sagild.

Gjensidige Forsikring opfordrer alle til at passe ekstra på. (Foto: Gjensidige Forsikring
Godt vejr er en glæde for de fleste haveejere, der så kan komme ud og få plantet blomster og få bugt med ukrudtet. (Foto: Gjensidige Forsikring

Læs også: Coronaprojekt: Fra karantæne tid til have tid

USA demonstrerer

De sidste ord fra George Floyd var ‘”please I can’t breathe”. Amerikanske George Floyd døde under en anholdelse i Minneapolis, Minnesota, USA den 25. maj 2020. Efterfølgende har en obduktion bestilt af afdødes familie, vist at Floyd døde dels, fordi en politimand under anholdelsen sad med sit ene knæ på Floyds hals i 8:46 minutter, på trods af, at han gentagne gange sagde “I can’t breathe” og dels på grund af vægten af to andre betjente, der sad ovenpå ham. Han fejlede ikke noget før anholdelsen og var død ved ambulancens ankomst.

Betjenten, der holdt sit knæ på Floyds hals, Derek Chauvin, er nu anholdt og sigtet for drab. Tre andre tilstedeværende betjente betragtes af den lokale politichef som værende medskyldige. Alle fire betjente er blevet afskediget. Hændelsen blev filmet af flere personer, der bad Chauvin om at fjerne sit knæ fra Floyds hals. Anholdelsen skyldtes, at en købmand havde anmeldt ham til politiet, fordi han angiveligt skulle have forsøgt at betale en pakke cigaretter med en falsk 20-dollarseddel.

Siden Floyds død har sagen givet USA endnu mere at tænke over, og folk i Minneapolis har gjort oprør og blandt andet plyndret butikker og smadrer politistationen. Overalt i verden har denne tragiske hændelse fået fokussen på det amerikanske politi og racediskimination til igen at blusse op, og den voldsomme uro har fået Trump til i Washington D.C. og mindst ni stater at indsætte Nationalgarden for at hjælpe politiet med at håndtere demonstranterne. Desuden er udgangsforbud indført i mindst 25 byer i 16 stater. Så sent som i går var CNN atter på instagram og vise sigende fotos.

Læs også: Københavnsk demonstration for George Floyd

Lang kø fra Sverige

Da folk atter skulle på arbejde efter pinsen igår skabte trafikken fra Sverige kilometerlange køer på Øresundsbroen, hvor folk måtte holde 30 minutter i kø for at komme ind i Danmark fra Sverige. Køen var tre kilometer lang. Det oplyser Københavns Politi og Øresundsbroens trafikcenter.

Sverige - øresund øresundsbroen malmø (Foto: Pxhere)
Der var lang kø fra Sverige tirsdag morgen. (Foto: Pxhere)

Læs også: The New York Times er efter svenskerne

Sov midt i kryds

Dagens mest mærkelige, men også lidt sjove nyhed, kommer fra Esbjerg, hvor vågne indbyggere natten til søndag kunne opleve dette syn. Klokken 4.41 blev der anmeldt, at en mand lå og sov i en seng i krydset ved Gl. Vardevej/Grådybet i Esbjerg. Manden var efter sigende træt af sin nabo, og havde taget sengen med ud. Han sov midt i krydset. Han blev dog bedt om at flytte indenfor igen. Om nabostriden er eskaleret eller formildnet efter denne episode melder historien dog intet om.

Læs også: Postkort fra Fanø og Nordjylland

Brad Pitt er en stolt far

Brad Pitts datter Shiloh Jolie-Pitt blev den anden dag 14 år. Og i den forbindelse udtalte den kendte skuespiller, at han er en meget stolt far, der kun har rosende ord om sin datter, som han har sammen med Angelina Jolie. “Hun er altid sig selv og utrolig sød overfor sine søskende. Hun har også taget vores skilsmisse rigtig fint”, udtaler han.

Kendisparret blev skilt i 2016 og har i alt seks børn sammen. Ifølge Brads nære venner er hans børn det vigtigste i hans liv, og han har også udtalt “at han lærer så meget om livet” af dem. Shiloh er en smuk kloning af begge forældre, hvis træk man kan se i hende.

 

Læs også: Brangelina: Hele historien om Angelina Jolie og Brad Pitt

Norwegian aflyser alle flyvninger fra Danmark

I lang tid har det været usikkert, om muligheden for at komme på sommerferie med et fly fra Norwegian her i sommer var tilstede. Men nu skriver mediet Check-in.dk, at flyselskabet aflyser alle sommerafgange fra Danmark frem til 1. september.

fly rejse norwegian himmel sky skyer (Foto: MY DAILY SPACE)
Danskere kan først flyve med Norwegian efter 1. september. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Flyskam

Dagens video: Nike siger det hele

· Mere fra samme kategori ·