Læs også:

Close
Michelle Obama. (Foto: PR)

NEWS: Michelle Obamas bog bliver en Netflix-dokumentar

Nyheder  | 

Michelle Obamas bog bliver en Netflix-dokumentar · København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023 · The New York Times er efter svenskerne · Nøddeknækkeren opføres i Sverige · Idræt har overraskende stor betydning for trivsel og sundhed for 10-13-årige piger · Ind og ud af rehab · Gravide Gigi Hadid · Dagens foto: Focaccia-trend hitter

Michelle Obamas bog bliver en Netflix-dokumentar

I 2018 udkom Michelle Obamas erindringer ”Min historie’ hos Lindhardt og Ringhof. Men fra igår af, kan du nu også se Netflix-dokumentaren ‘Becoming’, der følger Michelle Obama, mens hun rejser verden rundt på bogturné.

Dokumentarfilmen havde premiere på Netflix igår, og filmen er et personligt portræt af den tidligere amerikanske førstedame Michelle Obama i et afgørende øjeblik af hendes liv.

– Dokumentarfilmen er instrueret af Nadia Hallgren og fortæller om mit liv og mine oplevelser, da jeg rejste rundt efter udgivelsen af mine erindringer. De måneder jeg tilbragte på bogturneen, og de mennesker jeg mødte i mange byer verden over, styrkede tanken om, at det, vi har tilfælles, er virkeligt og dybt og ikke kan tages fra os, udtaler Michelle Obama i forbindelse med premieren.

Michelle Obama. (Foto: PR)
Michelle Obama kan nu ses på Netflix. (Foto: PR)

Læs også: Michelle Obama delte anekdoter ud i Royal Arena

København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023

Som den kun anden by nogensinde bliver København UNESCO World Capital of Architecture. Året giver københavnerne en unik mulighed for at fejre hovedstadens arkitektur sammen med et stort internationalt publikum og samtidig vise byens visioner for bæredygtig udvikling

København er allerede internationalt kendt for sine bæredygtige byløsninger og høje livskvalitet, der prioriterer cykelkultur og grønne byrum. Med titlen som World Capital of Architecture får København et vindue til at vise byens arkitektur og byplanlægning frem for hele verden.

– København har historiske bygninger side om side med eksperimenterende arkitektur, bæredygtig byudvikling og grønne åndehuller. Byen har sjæl og fremsyn, og det skal vi bevare. Udnævnelsen er en anerkendelse af vores fantastiske arkitekturarv – og det er en løftestang til at udvikle byen og branchen i en endnu grønnere retning. Jeg glæder mig til et år, hvor vi sammen med københavnerne og mange tusinde gæster fra hele verden sætter kulturarv, bæredygtigt byggeri og den blandede by på dagsordenen – og viser verden, hvorfor København fortsat er en af verdens bedste byer at bo i”, udtaler overborgmester Frank Jensen (S).

standard københavn havn (Foto: MY DAILY SPACE)
København har noget at glæde sig til i 2023. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Mine to liv

The New York Times er efter svenskerne

Sverige og svenskernes måde at håndtere corona på har været meget omdiskutteret, da de modsat andre lande har valgt en anden strategi, der er lige så udskældt som rost. Senest er det The New York Times, der bruger masser af spalteplads på at fortælle om svenskerne og deres tilgang til corona. Som avisen også pointerer, så er det for tidligt at vurdere om den vej, svenskerne er gået, er genial eller gruopvækkende.

En løsning via flokimmunitet har netop været noget, som skiller vandene, og pt. har Sverige det højeste antal døde i Skandinavien, hvor også mange ældre og svagelige har mistet livet. Avisen henstiller dog også til, at USA ikke går den samme vej, da USA har mange i risikogruppen og formentlig ikke vil kunne styre det, hvis pandemien eskalerer – hverken økonomisk eller sygdomsmæssigt.

hygge fest udendørsliv havefest (Foto: Unsplash)
Amerikanerne er ikke tilfredse med svenskernes måde at håndtere corona på. (Foto: Unsplash)

Læs den fulde artikel her

Nøddeknækkeren opføres i Sverige

Det er for længst blevet en tradition at samles i Tivoli ved juletid. Og i år kan Tivoli også præsentere juleballetten Nøddeknækkeren i Sverige.

Malmö Opera præsenterer nemlig Tivolis originale opsætning af juleballetten Nøddeknækkeren baseret på E.T.A Hoffmanns eventyr. Efter at have spillet i Tivolis Koncertsal rykker Tivoli Balletteater nemlig til Malmö, hvor der er premiere nytårsaften – den 31. december 2020.

I år er det er femte gang, denne særlige version af Nøddeknækkeren får premiere i Tivolis Koncertsal. Publikum i Danmark er for længst faldet for Peter Bo Bendixens og Dronning Margrethes fortælling om Claras vilde oplevelser med Nøddeknækkeren en julenat. Publikum i både Danmark og Sverige kan se frem til et juleeventyr, der samler generationer, tilsat Tjajkovskijs musik. I denne version er Sukkerfeens rige forvandlet til eventyrhaven Tivoli. Dronning Margrethe har med lige dele fantasi og research skabt historiens Tivoli, der for Clara præsenterer alt, hvad der er eksotisk og eventyrligt i verden.

– Jeg er både glad og stolt over, at vi kan præsentere vores familieudgave af Nøddeknækkeren i Malmö til nytår, når vi er færdige med årets juleopsætning i Tivoli. Der er allerede mange svenskere, der tager turen over Sundet for at besøge Tivoli, men nu kan endnu flere svenskere komme til at opleve Tivoli-magien, udtaler Frederik Wiedemann, underdirektør for Kultur i Tivoli.

Dronning Margrethe er den kyndige hånd bag forestillingens scenografi og kostumer, som danner rammen om Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixens, koreografi.

Læs også: Opskrift på Cakenhagens mousse med hvid chokolade

Idræt har overraskende stor betydning for trivsel og sundhed for 10-13-årige piger

Et omfattende studie fra Syddansk Universitet (SDU) viser, at 10-13-årige foreningsaktive piger og drenge har markant bedre trivsel, fysisk form og sundhedsprofil end ikke-foreningsaktive børn. Studiet viser også, at idræt i skoleregi kan bidrage kraftigt til trivsel og sundhed – ikke mindst hos pigerne.

–  Vores undersøgelse viser, at idrætsdeltagelse har stor betydning for både trivsel, fitness og sundhed hos ”betweenere” over hele landet, forklarer professor Peter Krustrup fra SDU’s Institut for Idræt og Biomekanik.

Sammen med et team af forskere har Peter Krustrup gennem de seneste tre år gennemført en omfattende undersøgelse hos mere end 6.000 piger og drenge på 10-13 år fra 215 skoler i 62 kommuner. Undersøgelsens første resultater udkommer på fredag i det anerkendte tidsskrift Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.

–  De 10-13-årige piger og drenge, som går til foreningsidræt, har markant højere fysisk, psykisk og social trivsel, bedre kondition, større muskelstyrke og langt lavere fedtprocent end de børn, der ikke er foreningsaktive, fortsætter han.

Ph.d.-studerende Mads Madsen, som pt er ved at afslutte sit ph.d.-projekt på SDU om ’11 for Health’ tilføjer:

– Det har især overrasket os, at pigerne vurderer programmet lige så positivt som drengene gør, for fodbold er en ny arena for mange af pigerne. Desuden kan vi se, at også de, der ikke har erfaring med idræt, fx fodbold, i foreninger var glade for projektet, fortæller han.

– Det handler i høj grad om, hvordan man organiserer idrætten. 11 for Health er et innovativt idrætskoncept som pigerne er glade for, blandt andet fordi pigerne godt kan lide, når man organiserer idræt i mindre grupper, hvor det er sjovt, inkluderende og lærerigt, konkluderer Mads Madsen.

træne sport idræt (Foto: Unsplash)
træne sport idræt (Foto: Unsplash)

Læs også: Flere piger spiller fodbold, men dropper når de bliver teenagere

Ind og ud af rehab

Mange kender Scott Disick fra ‘The Kardashians’. Men det kører ikke for Scott. For få dage siden blev det annonceret, at hans ekskone Kourtney Kardashian havde hjulpet ham med at træffe beslutningen om at gå igennem ‘rehab’. Men da rehabiliteringsstedet lækkede et billede af Scott, blev det for meget for ham, og han har igen forladt stedet.

Læs også: Kylie Jenner om selvtillid

Gravide Gigi Hadid

Vi er ‘in love’, bare vi kigger på det smukke par. Og DET er vist også, hvad parret er. Smaskforelsket … Og nu venter Gigi Hadid og Zayn Malik deres første barn, hvilket netop er blevet afsløret. Kan det andet end blive et gudesmukt barn.

Dagens foto: Focaccia-trend hitter verden over. Her er et eksempel, som du kan gøre efter

 

· Mere fra samme kategori ·