Læs også:

Close
to liv københavn drøsselbjerg sommerhus

Klumme: Mine to liv …

Mit liv  | 

Jeg tænker ofte på det – mit liv … Men i sidste weekend syntes jeg pludselig, at det hele stod så skarpt, og det gik op for mig, at mit liv reelt er opdelt i to liv. Mit hektiske københavnerliv og det meget stille sommerhusliv

Ikke at der er noget galt i det, eller at jeg er den eneste i verden, der har sådan et liv. Men når man sådan har tid til at tænke over det og mærke efter, er det jo nærmest sådan lidt Yin-Yang agtigt, eller som om jeg lever et skizofrent liv. Men faktisk er jeg mega glad for de store kontraster, og at gå fra 100 til 0 på blot en time.

Oprindelig er jeg fra Slagelse. Men jeg flyttede derfra, da jeg var i 20’erne. Mine forældre bor der stadig, men det er klart, at tilknytningen er anderledes, end da jeg for eksempel gik i gymnasiet der. Man kendte bare alle i “the hood”. Slagelse var en god by at vokse op i, og verden omkring mig var “langt væk”. København var sådan et sted, man tog på københavnerture til nogle gange om året. Så gik det vildt for sig.

Siden jeg flyttede fra Slagelse, har jeg boet mange steder. Men for 4½ år flyttede jeg til København – som i midt i København. Noget af et skift, men det var lige, hvad der passede til mit liv der.

to liv københavn drøsselbjerg sommerhus
Mine to liv og kontraster. Min tagterrasse og min badebro. Blåt er det hele. Jeg elsker i øvrigt blåt. (Foto: Tina Dines Appelt)

Københavnerlivet

Lad det være sagt med det samme. Jeg elsker mit københavnerliv. At bo midt i centrum af det hele – al den hektiske aktivitet, ja det er lige før, jeg også elsker smoggen … Nej der stopper det nok lige! 🙂 Men det er en mega luksus at bo midt i den by, jeg elsker over alt. Det tager mig 3-4 minutter at cykle på arbejde. Jeg har lige slidt min første cykel op herinde. Den har været en god ven og transporteret mig til mange ting og møder. Alt er så nemt, når det er med så kort afstand. Ikke mindst når jeg tænker tilbage på alle de år, jeg har siddet i kø på motorveje og været ved at gå amok og stresset over, om jeg nåede til tingene. Den tid glemmer jeg aldrig, og måske er også derfor nyder jeg det her ekstra meget.

At bo så centralt – at have under 100 meter til Glyptoteket og Tivoli, som jeg klart ser som mine naboer og venner, det er fedt. Jeg synes også, jeg er god til at bruge byen og alle de muligheder, den byder på. Det lyder sikkert dyrt, men det synes jeg faktisk ikke, det behøver at være. Der er masser af gratis og billige ting at opleve. En af de ting jeg elsker er at for eksempel at tage en time på Havnerundfart med Nettobådene fra Holmens Kirke. 50 kroner for en time på vandet. I love it – som Ole Henriksen ville have sagt.

Glyptoteket (Foto: Tina Dines Appelt)
Glyptoteket er min gode ven og nabo. (Foto: Tina Dines Appelt)

Men der er også masser af haver og små oaser, hvor jeg kan sætte mig og læse en bog i. Det var kun da Pokémon var på sit højeste at for eksempel Bibliotekshaven ved Christiansborg, lignede noget der var løgn af, at folk i alle aldre løb rundt for at fange Pokémons. Men der er også den lille have bag Rådhuset – Rådhushaven hedder den. Der tager jeg tit en kop kaffen med over i.

rådhushaven københavn
Rådhushaven bag Københavns Rådhus er også ret hyggelig. (Foto: Tina Dines Appelt)

Jeg er også så heldig at have adgang til en tagterrasse, og der sidder jeg ofte – både sommer og vinter og drikker en morgente eller kaffe. Det er så vildt at sidde så højt oppe, og være “så alene i hele verden” – nogen gange føler jeg det som en scene i Peter Pan, hvor han flyver over byens tage. Der er ro og en udsigt så smuk og på afstand kan man høre en summen af liv.

Men nu lyder det jo som om mit liv er stille og roligt i København. Og det vil folk der kender mig, måske sige ikke er helt rigtigt. For jo mine dage er ret fyldte – på alle måder – nogen ville sikkert sige, at jeg underdriver og sige, de er ret hektiske. Det er jo også noget, man kan se på mine Instagram-profiler. Men jeg føler mig meget priviligeret over at have muligheden for at have det her liv og opleve alle de sjove og skøre ting. Ser man en kvinde ræse igennem gaderne på en hvid cykel, så er det sikkert mig – på vej til et eller andet. For jeg har mange møder og arrangementer. Og jeg går ofte fra en ting til en anden. Så ‘RO PÅ’ – er nok ikke de ord, man bedst beskriver mine arbejdsdage og mit københavnerliv med.

Sommerhuslivet

Jeg kommer oprindelig fra Slagelse, og jeg har også haft sommerhus i Nordsjælland, så det at have sommerhus er noget, jeg har haft af flere omgange. Men da jeg sidst ønskede at eje et sommerhus, gav det mening at vælge noget i det område, jeg kommer fra. Der er 100 kilometer til København. Det er en god times kørsel, der lige er til at overskue. Måske lige på nær fredage eftermiddage, hvor trafikken væk fra København kan være lettere kaotisk. Men også det at mine forældre bor der, gør det ekstra hyggeligt, og en god måde også at se dem på. Når jeg kører op af den store grusvej og ned til sommerhuset, ligger der en lille gård. Den er min far vokset op på. Som barn har han rendt rundt og leget på de marker, der nu er fyldt med sommerhuse. Selv under 2. verdenskrig, da der faldt et bombefly ned der i nærheden, var min far der.

Så området er så meget mit liv og min barndom – og en del af mig. Da jeg var barn, havde mine bedsteforældre solgt gården og købt et lille hus i selve byen – byen der måske har 30 huse. Der fik jeg lov til at gå til den lokale købmand og snolde. Den er selvfølgelig lukket nu. Men minderne sidder i mig, når jeg kører gennem byen. Alt dette har jeg på denne måde fået lov til at beholde og også give videre til mine drenge.

sommerhus drøsselbjerg (Foto: Tina Dines Appelt)
At være i sommerhus er lig med at hygge og ikke mindst ro. (Foto: Tina Dines Appelt)

Jeg elsker at køre ned ad vejen til sommerhuset, og pludselig åbenbarer, midt mellem markerne, Storebælt og Storebæltsbroen sig. Og ROEN … Det vildeste du kommer til at skulle være opmærksom på er rådyrene og harerne, der løber over vejen. Dem er der mange af.

Men det at komme ned til det lille hus, åbne døren og bare tænke rooooooooooo. Det er som om, jeg sådan mentalt bruger den køretur på en time til at geare ned til – ingenting … Når jeg er kommet indenfor i huset, så er jeg bare en anden person. Og jeg elsker det. Det er ikke fordi, jeg som sådan laver meget i sommerhuset. Her kan jeg finde på at sidde og lave Sudoku, noget jeg aldrig ville kunne koncentrere mig om i København. Jeg kan finde på at tage kikkerten og sidde og holde øje med skibene på Storebælt. Eller tage min fuglebog frem og finde på at tjekke en fugl ud, der sidder i mit æbletræ.

Der bruges også egne rabarber. (Foto: Tina Dines Appelt)
Der bruges også egne rabarber. (Foto: Tina Dines Appelt)

Noget andet jeg elsker, er det at kunne gå ud i haven og plukke et par stilke mynte til min te – tage de første brombær og lave syltetøj af – eller gå helt i selvsving, når rabarberknolden ENDELIG i foråret som noget af det første titter op fra den hårde jord. Så ved jeg, at det snart er forår, og jeg kan gå ud og plukke min helt egne rabarber til grød eller kage. Men jeg elsker nok allermest bare at sætte mig på badebroen og bare GLO. Ja, glo ud i intetheden. Det er som at kigge ud på et blåt lærred – der er blå himmel og vand – intet andet. Det vil sige nuancen af blå forandrer sig hele tiden, og den er lidt som at kigge i et kalejdoskop med mønstre, øjet pludselig får øje på. Det er noget så skønt.

Kontrasternes holdeplads

Overordnet kan man sige, at mit liv har de to store modsætninger mellem totalt fart på og MEGET ro. Det er fra mylder og aktivitet til fokusering og  enkelhed (simple life). Og mon ikke vi alle har brug for at tage de spring eller skift for at kunne kapere det hele. Det har jeg i hvert fald.

København sommerhus
Min arbejdsdag er fyldt med mange møder og arrangementer, som her hvor jeg er til præsentation af efterårets beauty-nyheder hos Scandinavian Cosmetics midt på Kongens Nytorv. Og så kontrasten – min elskede badebro. (Foto: Tina Dines Appelt)

Jeg elsker for eksempel, at det er bælgravende mørkt om natten i sommerhuset – der er ikke en lygtepæl i nærheden. Og der er stilhed. Kommer der er mikropisk lyd, er det lige før, man vågner med et spjæt. Men så er det sikkert bare pindsvinet eller haren der lige skal op og gnaske lidt i min mynte eller roser.

I København lyder der udrykninger, dytten af biler og folk der griner og måske er fulde næsten hver nat, når jeg ligger i min seng. Men det kan der også være noget rart og trygt ved. Det er svært at forklare. Men for eksempel sådan en søndag, hvor H. C. Andersens Boulevard bliver besøgt af et maratonløb, der vågner man næsten også ved, at der er total stilhed. For der kører ingen biler. Og i København virker det nærmest som taget ud af en scene i The Rain – hvor byen er “væk”.

Jeg elsker mit liv

Når jeg sådan mærker efter, er det dejligt at få den fornemmelse frem, at det er rigtigt, det der er i mit liv nu. En god kombination. Sommerhuset er lig med “lille Tina” – min historik – min DNA – der hvor jeg kommer fra – og trangen til bare at få ro og måske ikke bruge snakketøjet så meget. København derimod er “voksen Tina”, der arbejder jeg og har et hektisk men også mega sjovt liv. Men vi er jo alle lidt det hele. Det er jeg i hvert fald. Og det har jeg også brug for at være. At kunne gå fra at hente Your Local bagerpose eller få leveret Just Eat i byen til at nyde at stå og lave rabarbergrød af de lange stængler fra haven. Bedre bliver det ikke. Jeg elsker det hele …

Sommerhus drøsselbjerg
Mit sommerhus er mit helle. (Foto: Tina Dines Appelt)

Læs også:

Lav en let rabarbercrumble

rabarbertærtedej

· Mere fra samme kategori ·