Læs også:

Close
Opskrift på Cakenhagens mousse af hvid chokolade

Opskrift på Cakenhagens mousse af hvid chokolade

Mad  | 

Cakenhagen i Tivoli har netop udgivet deres egen bog skrevet af chefkonditor Torben Bang. Vi har været så heldige at få fingrene i den lækreste opskrift på mousse af hvid chokolade med bærkompot

Hvis du har prøvet at være i Tivoli og få kaffe og kage hos Cakenhagen, så ved du også, at de kager smager himmelsk. Mange af disse opskrifter er nu udkommet i en bog af samme navn som stedet. Du skal ikke snydes for muligheden for selv at lave en af de lækre kager. Det er ikke verdens nemmeste, men vi garanterer, at den er al arbejdet værd.

Kompotten skal efter konditorens opskrift laves dagen før. Men skulle du have overset det, og tænker “shit den skal bruges i aften”, så kan man også godt lave den samme dag. Det vigtigste er bare, at den køler helt ned.

Hvid chokolade mousse cakenhagen
Så er der serveret lækker mousse af hvid chokolade fra Cakenhagen. (Foto: Cakenhagen)

Opskriften er til cirka 15 moussekager

Hindbær-blåbærkompot

(Skal helst laves dagen før)

Det skal du bruge til kompotten

Ingredienser

200 gram blåbær
100 gram hindbær
50 gram sukker
10 gram pektin

Sådan gør du

Kog hindbær og blåbær til en kompot.

Bland sukker og pektin, og pisk det ned i den varme kompot. Lad kompotten koge op.

Hæld kompotten i en beholder, så den er cirka en centimeter tyk, og lad kompotten køle helt af.

Mørdej

Det skal du bruge til mørdejen

Ingredienser

150 gram smør
75 gram flormelis
220 gram hvedemel
25 gram mandelmel
25 gram æggeblomme
Lidt vanilje

Sådan laver du mørdejsbundene

Bland smør og flormelis til en jævn masse.

Tilsæt mel, mandelmel og æggeblommer og ælt til dejen er ensartet.

Rul mørdejen ud i et cirka fire millimeter tykt lag.

Udstik mørdejen med en kruset udstikker, så den er lidt større end canneléformen.

Bag dem ved 180 grader i cirka seks minutter.

Afkøl.

Torben Bang konditor Cakenhagen Tivoli
Torben Bang er chefkonditor og styrer slagets gang i Cakenhagen. Nu har han også udgivet nogen af opskrifterne derfra. (Foto: Cakenhagen)

Mousse af hvid chokolade

Det skal du bruge

Ingredienser

400 gram sødmælk
4 gelatineblade
400 gram hvid chokolade
400 gram piskefløde 38%
2 lime

Sådan gør du

Udblød gelatinen i koldt vand.

Hak chokoladen fint.

Kog sødmælk og fintrevet limeskal op.

Hæld det over chokoladen, og rør til ensartet konsistens.

Lad cremen køle til cirka 35 grader.

Pisk flødeskummet til let skum.

Vend forsigtigt flødeskummet i cremen af hvid chokolade.

Glaze af hvid chokolade

(Kan laves dagen før)

Det skal du bruge

Ingredienser

2 gelatineblade
200 gram fløde 38 %
230 gram hvid chokolade
10 gram hvid pulverfarve

Sådan gør du

Udblød gelatinen i koldt vand. Hak chokoladerne fint. Kog fløden op, og tilsæt gelatinen.

Hæld den varme fløde over chokoladen. Tilsæt den hvide farve, og rør til ensartet konsistens.

Lad massen køle af.

Samling af kagen.

Udstik kompotten med en rund udstikker, ca. 1,5 centimeter i diameter.
Hæld moussen af hvid chokolade 2/3 op i silikone-canneléforme.

Læg lidt kompot ned i midten af chokolademoussen, og fyld derefter formen op til kant med mousse.

Stil mousserne i fryseren.

Sådan færdiggører du kagen

Lun chokoladeglazen, til den er cirka 32 grader varm.

Stavblend massen til ensartet konsistens.

Tag de frosne kager ud af formen, og placer på en bagerist.

Hæld den lune glaze over kagerne, og lad dem dryppe lidt af.

Flyt kagerne over på bundene. Pynt kagerne med fine røde bær.

Hvid chokolade mousse cakenhagen
Så er der serveret. (Foto: Cakenhagen)

 

Sådan ser bogen ud, hvis du gerne vil have fingrene i alle opskrifterne:

cakenhagen bog torben bang

 

Læs også:

Anmeldelse af filmen I feel Pretty

I FEEL PRETTY (Foto: Scanbox)

· Mere fra samme kategori ·