Læs også:

Close
storkespringvandet københavn strøget (Foto: MY DAILY SPACE)

NEWS: Københavnerne skal bruge penge

Nyheder  | 

Københavnerne skal bruge penge · CO2-udledning er faldet markant · Nyt om Legally Blonde 3 · Snoop Dogg indgår samarbejde med Just Eat · Bornholm har infrastruktur til at være Energi-ø · Dokumentaren ‘Collective’ kan snart ses på HBO · Politikens Forlag viderefører boghandel på Købmagergade · Dagens foto: Gwyneth Paltrow postede et sjældent foto

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Københavnerne skal bruge penge

Københavns Kommune opfordrer nu københavnerne til at støtte erhvervsdrivende, der lider hårdt under coronakrisen.

“Kære københavnere. Gå ud og brug penge hos de erhvervsdrivende, så vi sammen kan få gang i hjulene igen.”

Sådan lyder opfordringen i en ny kampagne fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, der skal få københavnerne til lommerne i genåbningen af samfundet. Opfordringen lyder på at bruge penge på alt fra restaurantbesøg og frisøren til håndværkere og gavekort til kulturelle oplevelser for at støtte butikker, caféer og andre erhvervsdrivende.

– På grund af coronakrisen kæmper mange virksomheder lige nu for at overleve, selv om de er åbne igen. Og det, som kan redde dem, er kunder i butikken. Så som københavner kan du gøre en forskel, når du tager ud og spiser, handler i butikkerne eller bestiller en håndværker. Du kan dermed være med til at redde en masse arbejdspladser, udtaler Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Siden Danmark lukkede ned, har over 8000 københavnere meldt sig ledige. Kampagnen kommer til at køre med 145 plakater rundt om i byen og på de sociale medier under hashtagget #kbhhandler.

storkespringvandet københavn strøget (Foto: MY DAILY SPACE)

Københavnerne skal have pengepungen op af tasken … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: København får central busterminal ved Dybbølsbro Station

CO2-udledning er faldet markant

Tal viser, at CO2-udledningen er faldet markant de sidste måneder under corona-udbruddet. Det viser en stor undersøgelse, der tirsdag blev offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature Climate Change, hvor en gruppe forskere fra institutioner i Europa, USA og Australien har analyseret daglige tal fra 69 lande.

· Mere fra samme kategori ·