Læs også:

Close
Danskerne skal være med til at finde landets bedste takeaway

NEWS: Dansker tjener milliarder efter Just Eat fusion

Nyheder  | 

Dansker tjener milliarder efter Just Eat fusion · EU-dom giver flypassagerer bedre rettigheder · Kvinder køber næsten lige så meget vin som mænd · 15-årig erkender drab på sin mor · Dagens billede: Millioner af træer plantes i kampen for klimaet

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dansker tjener milliarder efter Just Eat fusion

Take away-hjemmesiderne Just Eat og Takeaway.com er blevet enige om at slå sig sammen. Det oplyste Just Eat til børsen i London, hvor selskabet er noteret. Ifølge nyhedsbureauet Reuters er der tale om en handel til 8,2 milliarder pund – mere end 68 milliarder danske kroner.

Fusionen skal hedde ‘Just Eat Takeaway.com’, og selskabet får hovedsæde i Amsterdam. Her vil det være Takeaway.coms direktør, Jitse Groen, der fortsætter som direktør for det hele. Aktionærer i Just Eat vil få tilbudt omkring en tiendedel af en Takeaway.com-aktie for hver Just Eat-aktie, de ejer. Det betyder, at Just Eats aktionærer vil eje 52,5 procent af den nye virksomhed.

Just Eat-aktien stormede frem efter nyheden. Aktien lukkede fredag i 635,60 britiske pence og lå allerede ved børsåbningen mandag morgen 25 procent højere. I løbet af dagen har den været oppe på kurs 833,14, altså en stigning på mere end 30 procent.

Dermed ser den forestående fusion mellem de to takeaway-kæder allerede ud til at være en succes for rigtig mange mennesker, der tjener store penge på nyheden. Herunder en nærmest ukendt dansk rigmand – udlandsdanskeren Bo Ladegaard Bendtsen. Han er ukendt i offentligheden, men købte i 2005 en stor bid af Just Eat, skriver TV2.

 

Danskerne skal være med til at finde landets bedste takeaway
Just Eat og Takeaway.com slår sig sammen, hvilket et endt med en handel til mere en 68 milliarder danske kroner. (Foto: Just Eat)

Læs også: Pulled pork-burgere med rabarberrelish

EU-dom giver flypassagerer bedre rettigheder

En ny afgørelse om rettigheden til kompensation ved forbindende fly under samme booking, giver nu flypassagerer over hele verden ret til at få kompensation, selvom et andet flyselskab er skyld i forsinkelsen, oplyser AirHelp.com.

AirHelp.com, der er verdens førende flykompensationsselskab, hjælper rejsende med at søge kompensation, når deres fly bliver forsinket eller aflyst, eller i tilfælde af nægtet boarding. Virksomheden behandler alt papirarbejde, anlægger også sag og handler politisk for at støtte forøgelsen og styrkelsen af passagerrettigheder på verdensplan.

EU-domstolen har truffet en afgørelse til passagernes fordel i en sag, som får betydning for flypassagerer i hele verden . Dette oplyser verdens førende kompensationsselskab AirHelp.com, som er juridiske specialister i flypassagerrettigheder, og er et af de eneste selskaber der hjælper passagerer i hele verden lige meget, hvor man rejser til eller fra. 

AirHelp har hjulpet mere end 13 millioner passagerer, har mere end 700 ansatte, og kan hjælpe passagerer i hele verden, lige meget hvor de flyver til eller fra, skriver AirHelp.com. 

lufthavn kuffert fly rejse flyforsinkelse (Foto: Unsplash)
Ny Eu-dom sikrer flypassagerer retten til kompensation selvom et andet flyselskab er årsag til forsinkelser. (Foto: Unsplash)

Læs også: Kender du til følelsen af flyskam?

Kvinder køber næsten lige så meget vin som mænd

Selvom kvinder stadig oplever, at vin er en mandeverden, så er det ved at ændre sig. Vinforhandler melder om næsten lige så mange kvindelige kunder som mandlige, og ekspert kalder udviklingen positiv.

Det står klart i salgstallene hos vinforhandleren Klubvin.dk. Knap halvdelen af kunderne i vin butikken er kvinder, og det tal har været stabilt gennem de seneste år.

Vi ser, at vinbranchen stadig er domineret af mænd, men det er altså ikke noget, som afskrækker kvinderne fra at handle vin. Og heldigvis for det, for vin er i den grad en nydelse for alle, uanset om man føler sig på hjemmebane eller ej, fortæller direktør og vinekspert fra Klubvin.dk, Bo Otterstrøm.

Danskerne har alle dage været glade for vin. Fra 2012 og frem til 2017 er danskernes køb af vin steget med 6 millioner liter op til 149 millioner liter vin om året, det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik, skriver Klubvin.dk.

vin, vinklub, wine, women, kvinder

Læs også: Vinguide for dummies

15-årig erkender drab på sin mor

Dagens billede: Millioner af træer plantes i kampen for klimaet

· Mere fra samme kategori ·