Læs også:

Close
pulled pork burger rabarber opskrift bog (Foto: Søren Staun Petersen)

Pulled pork-burgere med rabarberrelish

Mad  | 

Der er noget helt specielt ved rabarber. Man kan bruge dem både til det søde men også salte køkken. Her får du en opskrift på pulled pork-burger med rabarerrelish

Vi har været så heldige at få lov til at bringe denne opskrift på pulled pork-burgere med rabarberrelish fra bogen ‘Rabarber’ skrevet af Søren Staun Petersen. En lille perle – både opskriften og bogen. Husk at det er en god ide at lave pulled pork dagen før, og rabarberrelishen kan også laves før. Og og og er du doven, så køb burgerbollerne. Men de hjemmelavede her er bare bedre.

Det skal du bruge

Ingredienser til kød

2½ kilo nakkefilet
1 deciliter brun farin
2 små spiseske sød paprika
2 små spiseske røget paprika
2 små spiseske løgpulver
2 små spiseske spidskommen
1 spiseske chiliflager
1 spiseske hvidløgspulver
1 spiseske groft havsalt

Sådan gør du

Alle ingredienser blandes sammen og gnubbes godt ind i kødet.

Pak stegen ind og læg den på køl i minimum 2 timer – gerne natten over.

Langtidssteg nakkefileten ved cirka 100 °C.

Tiden afhænger af størrelse og tykkelse, se eventuelt på emballagen. Eller brug et stegetermometer, kernetemperaturen skal være 70-75 °C, så er den klar.

pulled pork burger rabarber opskrift bog (Foto: Søren Staun Petersen)
Tænderne løber nærmest i vand, når man ser det her billede. (Foto: Søren Staun Petersen)
Ingredienser til burgerboller

2 deciliter sødmælk
25 gram gær
50 gram sukker
500 gram mel
3 æg
125 gram blødt smør
2 teske salt

Sådan gør du

Lun mælken op til 35 °C og opløs gær og sukker heri.

Sigt melet i ad to omgange og rør godt rundt mellem hver gang.

Tilsæt æg – 1 ad gangen under æltning.

Tilsæt salt og smør. Tilsæt eventuelt mere mel, til dejen slipper skålen.

Ælt dejen i 10 minutter og lad den hæve i cirka 1 time i en tildækket skål til dobbelt størrelse.

Form til 8 boller, der lægges på en bageplade og stilles til hævning i cirka 40 minutter.

Pensl med et sammenpisket æg eller mælk og bag ved 180 °C i cirka 15 minutter.

Rabarberrelish

Det skal du bruge

Ingredienser

250 gram rabarber
1 løg
1 deciliter lagereddike
1 deciliter æbleeddike
80 gram sukker
1 teske gule sennepskorn
Salt og peber

Rabarber bog opskrift bog (Foto: Søren Staun Petersen)
Rabarberrelish smager også godt til alt andet slags kød. (Foto: Søren Staun Petersen)

Sådan gør du

Rabarberne skæres i lange, tynde strimler. Løget skæres i fine, tynde skiver og blandes med rabarberne. Eddike, sukker, sennepskorn, salt og peber sættes over varmen. Når sukkeret er opløst, tilsættes løg og rabarber. Lad det simre i 10-15 minutter til rabarberne er blevet helt møre.

Lad relishen køle lidt af inden den kommes på skoldede glas, der eventuelt er skyllet i atamon. Den kan opbevares i et mørkt og køligt skab, men efter åbning skal det i køleskab. Holdbarhed før åbning er cirka tre måneder og efter åbning cirka en uge.

Fyld til burgerne

Grøn salat

Mayonnaise

Rabarberrelish

Sådan gør du

Saml burgerne med det langtidsstegte kød, lidt grøn salat, mayonnaise og relish.

Velbekomme …

Sådan ser bogen ud:

Rabarber bog opskrift bog (Foto: Søren Staun Petersen)

 

Læs også:

Nyt liv til din altan

Bergs_Københavner_blue_green_yellow_samling_bord_planter (Foto: PR)

· Mere fra samme kategori ·