Læs også:

Close

NEWS: Tre dræbt og flere sårede efter skud ved madfestival i Californien

Nyheder  | 

Tre dræbt og flere sårede efter skud ved madfestival i Californien · Unge fik svar på drømmeuddannelsen · 25-årig fængslet for uagtsomt drab af betjent · Muddy Dog kommer til Danmark · Dagens billede: Årets sidste Grøn Koncert under blå himmel

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tre dræbt og flere sårede efter skud ved madfestival i Californien

En gerningsmand er blevet dræbt af politiet. En medsammensvoren kan være på fri fod.

En eller flere gerningsmænd har søndag eftermiddag lokal tid åbnet ild ved en madfestival i byen Gilroy i Californien, USA. Mindst tre personer er blevet dræbt, og 15 er såret. Desuden er en gerningsmand blevet dræbt.

PolitichefenGilroy, Scott Smithee forklarer, at en eller flere gerningsmænd trængte ind på festivalens nordlige del ved at bruge et værktøj til at klippe hul i hegnet. Omkring klokken 17.40 lokal tid åbnede gerningsmanden ild mod folk på festivalen, men politi på stedet besvarede ilden inden for et minut. Gerningsmanden blev herved skudt og dræbt.

Ifølge politichefen har vidner beskrevet, at der kan have været yderligere en gerningsmand, som politiet i øjeblikket leder efter. Det er dog uklart, hvorvidt denne anden mulige gerningsmand var bevæbnet. Politiet arbejder fortsat i området omkring festivalpladsen og anser stadig situationen som igangværende. Derfor advarer politiet borgere mod at komme i nærheden af området.

Den dræbte gerningsmand brugte en riffel under skyderiet, fortæller politichefen. Hvad motivet bag skyderiet var, er fortsat uklart, skriver TV2.

En eller flere gerningsmænd har har åbnet ild ved en madfestival i byen Gilroy i Californien, USA. Vidner beskriver, at de måtte løbe fra pladsen. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Tre personer dræbt ved skyderi på hospital

Unge fik svar på drømmeuddannelsen

I fredags fik 88.757 unge svar på, om de var optaget på drømmeuddannelsen. I alt er 65.714 af dem optaget på en videregående uddannelse, hvilket er én procent flere end sidste år, skriver TV2. Det betyder blandt andet fremgang for erhvervsakademierne og sygeplejerskerne. For STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering og Mathematics) ses også en lille fremgang på én procent, men det er ifølge Thomas Christensen, uddannelseschef hos lederne, sørgelig læsning, skriver Lederne.

– Jeg havde faktisk troet, at vi i år ville se en væsentlig fremgang på området. Derfor er de nye tal skuffende. Set i internationalt perspektiv ligger Danmark i den tunge ende. I en række lande som eksempelvis Algeriet, Jorden og Tyrkiet er kvinderne bedre præsenteret på de tekniske uddannelser end i Danmark. Vi har brug for at tiltrække så mange talenter som muligt til STEM-uddannelserne. Derfor skal vi selvfølgelig også sørge for, at så mange kvinder som muligt finder vej til uddannelserne, siger han.

Det er i år det næsthøjeste antal nogensinde. Flertallet er kvinder. Men der er betydelige skævheder i mænd og kvinders valg af uddannelse.

– Det er rigtig godt, at 65.714 unge er blevet optaget på en af de videregående uddannelser. Stort tillykke til dem. Danmark og arbejdsmarkedet har brug for dygtige og veluddannede unge. Men det er bekymrende, at der er så store skævheder mellem mænd og kvindes valg af uddannelse. Det giver ubalancer på arbejdsmarkedet, siger Henning Thiesen, formand for Djøf.

Han efterlyser derfor en national handlingsplan for et mindre kønsopdelt uddannelsesvalg og arbejdsmarked, skriver Djøf.

Job, arbejde, kontor, karriere, fyret, computer, studie, venner
I alt er 65.714 unge blevet optaget på en videregående udannelse, hvilket er én procent mere end sidste år. (Foto: Pexels)

Læs også: Klumme: Derfor tager jeg et ekstra sabbatår

25-årig fængslet for uagtsomt drab af betjent

En 25-årig mand er varetægtsfængslet i 27 dage efter en trafikulykke på Langebro i København, der natten til tirsdag kostede en 35-årig politibetjent livet. Han er sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med påstået vanvidskørsel, og inden grundlovsforhøret blev indledt, talte han kort med sin forsvarer.

– Min klient nægter sig skyldig, sagde forsvarer Bjørn Caning, inden dommeren lukkede dørene til grundlovsforhøret.

Retsmødet blev holdt bag lukkede døre, og det er derfor ikke klart, hvad den 25-årige mand selv har forklaret om uheldet og sigtelsen om uagtsomt manddrab og vanvidskørsel, ligesom politiets indledende undersøgelser af de nærmere omstændigheder omkring ulykken stadig er hemmeligholdte.

Udover sigtelsen for uagtsomt manddrab er manden også sigtet efter Straffelovens paragraf 252 om “af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for andres liv eller førlighed”, skriver TV2.

car accident, bilulykke, ulykke, uheld
25-årig mand er varetægtfængslet efter ulykke på Langebro i København. Han er sigtet for uagtsomt manddrab på politibetjent. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Politibetjent er omkommet i voldsom bilulykke i København

Muddy Dog kommer til Danmark

For første gang afholdes velgørenhedseventet, Muddy Dog, for de aktive vandhunde og deres ejere. Muddy Dog 2019 finder sted til september i Aarhus og i Hillerød nord for København. Billetsalget støtter de svigtede dyr landet over på Dyrenes Beskyttelses internater

Muddy Dog er ikke for de vandforskrækkede. For deltagerne venter en dag med masser af mudder og vand, hvor hund og hundeejer sammen skal kravle, gå og løbe igennem den 3 km lange bane fyldt med sjove, våde og mudrede forhindringer. Det er Dyrenes Beskyttelse, som er arrangør af Muddy Dog 2019.

”Det er fuldstændig i tidens ånd, at man ikke bare selv skal have en aktiv hverdag, men man også skal sørge for, at de firbenede familiemedlemmer får rigeligt med motion. Muddy Dog 2019 opfylder begge dele; det er en aktiv dag, hvor både hund og ejermand får mulighed for at pjaske og lege i den skønneste natur. Og så støtter det en virkelig god sag,” siger Tina Engberg, fundraisingchef i Dyrenes Beskyttelse.

Idéen til eventen kommer fra Battersea i England, hvor man har afholdt lignende motionsløb siden 2015 og haft flere tusinde deltagere. Det er så populært, at det har bredt sig til resten af landet, hvor der meldes om udsolgte pladser, skriver Dyrenes beskyttelse.

Hunde og deres ejere i Muddy Dog konkurrencen i Windsor Great Park, UK.  (Foto: Mark Kerrison/Alamy Live News)

Læs også: Vælg dit nye kæledyr med omhu: Skal du have en hund eller en kat?

Dagens billede: Årets sidste Grøn Koncert under blå himmel

https://www.instagram.com/p/B0eU6WLjJ7Q/

 

· Mere fra samme kategori ·