Læs også:

Close
Netflix, streaming, konto, deling, Foto: Unsplash

News: Netflix vil slå ned på folk, der deler deres konto

Nyheder  | 

Netflix vil slå ned på folk, der deler deres konto · Ung dansk kvinde modtager Videnskabernes Selskabs sølvmedalje · Jul med Coca Cola · Molslinjen har afgivet ordre på verdens største hurtigfærge · Danskerne elsker økologiske fødevarer · Dagens billede: Tinderbox scorer kæmpe verdensstjerne – Post Malone er deres nye hovednavn til festivalen i 2020

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Netflix vil slå ned på folk, der deler deres konto

I et interview på Netflix YouTube kanal, fortæller Greg Peters om, at de vil holde øje med, hvem forbrugerne deler deres konto med. Der er ikke lavet en handlingsplan endnu, som Netflix vil offentliggøre, men der bliver holdt øje med forbrugerne. I dag deler forbrugerne deres konto med både venner og familie, dette er ikke lovligt ifølge Netflix egne regler. Hver husstand skal have sin egen Netflix konto, påpeger Greg Peters i interviewet. Det forklarer Netflix.

Du kan se mere i dette Youtube-klip nedenfor, hvor Netflix Chief Product Officer Greg Peters også fortæller om deres kvartalsrapport.

 

Netflix, streaming, konto, deling, Foto: Unsplash
Deler du din Netflix-konto med nogen? Så skal du passe på. ( Foto: Unsplash )

Læs også: Marie Kondo råd på Netflix

Ung dansk kvinde modtager Videnskabernes Selskabs sølvmedalje

Torsdag blev yngre dansk forsker hædret af Videnskabernes Selskab idet kemi-professor Gemma Solomon Larsen fra Københavns Universitet modtog Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje og 100.000 kroner for sit enestående videnskabelige arbejde inden for kvanteinterferens.

Gemma Solomon Larsen har sammen med sit forskerteam opnået spændende resultater ved at anvende såkaldt destruktiv kvante-interferens, hvor man “slukker” for strømmen ved hjælp af enkelte molekyler. Målet er at anvende kemi til at finde frem til de molekyler, som kan lede strøm uden at skabe varme og måske endda nedkøle et system. På den måde kan hendes forskning muligvis hjælpe i hele den igangværende grønne omstilling af samfundet.

Gemma_Salomon kvanteinteferens sølvmedalje videnskabernes selskab(Fot Danmarks Frie Forskningsfond)
Gemma Salomon Larsen modtog 100.000 kroner og masser af hæder. (Foto: Danmarks Frie Forskningsfond)

Læs også: Fremtidsforskeren omfavner dyrevelfærden

Jul med Coca Cola

Nu kan du tage forsmag på julen med den nye smagsvariant Coca-Cola Zero Sugar Kanel, og så er den uden sukker.

Den lanceres kun i en ”Festive Limited Edition”, hvilket betyder, at den kun sælges i en begrænset periode frem til jul, hvor den passer perfekt til risengrøden, julefrokosten og enhver anden hyggelig anledning i de vintermørke måneder op til årets vigtigste højtid.

– Coca-Cola Zero Sugar Kanel er en helt ny smag til vores danske fans og forbrugere. Det er den velkendte smag af Coca-Cola med et lille drys jul i form af kanelsmag. Forbrugertests og erfaringer fra andre lande har vist, at denne usædvanlige smag har været virkelig populær, og derfor er vi glade for at kunne tilbyde den i Danmark, fortæller Philip Wedgwood, Senior Brand Manager for Coca-Cola i Danmark.

Coca-Cola flaske sodavand kanel (Foto: Coca Cola)
Nu kan du få Coca-Cola med kanel. (Foto: Coca Cola)

Læs også: Nu kan du drikke drikke Pepsi Max med god samvittighed.

Molslinjen har afgivet ordre på verdens største hurtigfærge

Bornholm skal have en helt ny hurtigfærge på sejlruten mellem Rønne og Ystad. Den nye hurtigfærge kan rumme 1.600 passagerer og helt op til 450 biler. Den rummelige færge vil også være med til at løse de kapacitetsudfordringer, som succesen med billige billetter på Bornholm har skabt.

Molslinjens administrerende direktør Carsten Jensen er også positiv stemt overfor den nye superfærge og udtaler i en pressemeddelelse: 

– De lavere priser og en ekstra daglig frekvens har været en overvældende succes og har skabt en markant passagerfremgang det seneste år. Med en ny og større færge kan Bornholm bygge videre på den succes.

Hurtigfærgen bygges af det australske firma Austal-værft og forventes at blive indsat i løbet af foråret 2022.

Den nye hurtigfærge bliver den hurtigfærge i verden med størst kapacitet til biler og passagerer. (Foto: PR)

Læs også: Rejseartikel fra Bornholm

Danskerne elsker økologiske fødevarer

Økologi hitter hos de danske forbruger, men mængden af hvor mange økologiske varer der ryger i indkøbskurven, afhænger af, hvor du bor. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Undersøgelsen viser også, at flere og flere danskere køber økologiske fødevarer, når de handler. Hele 95% af befolkningen svarer, at der kommer økologiske fødevarer i indkøbsvognen, når de står i deres lokale supermarked. Hyppigheden varierer dog en del efter, hvor i landet du bor.

Ifølge undersøgelsen vælger 43% ‘ofte’ eller ‘altid’ økologien til, hvilket er en stigning i forhold til samme tid sidste år, hvor andelen lå på 37%. Men der er store regionale forskelle, idet Region Hovedstaden handler mere end hver anden forbruger økologisk ‘ofte’ eller ‘altid’, mens det samme kun gælder for 29% i Region Nordjylland.

Ifølge Kirsten Lund Jensen, der er økologichef hos Landbrug & Fødevarer, slår mange nye tendenser helt generelt først igennem i de store byer. Derfor er der heller ikke noget underligt i, at det tager lidt længere tid at opnå de samme salgstal i Nordjylland, som det gør i hovedstaden.

 Demografiske faktorer som alder og uddannelse har også indflydelse på forbrugernes indkøb af økologi. Tilgængelighed og udvalg af varer spiller også en rolle. Jo flere, der køber økologiske varer i et område, jo bredere bliver butikkernes sortiment. Derfor vil der ofte være mere økologi i storbyerne, forklarer hun.

blåbær økologi landbrug (Foto: Unsplash)
Danskerne elsker økologi. (Foto: Unsplash)

Læs også: Vi køber økologisk for milliarder

Dagens billede: Tinderbox scorer kæmpe verdensstjerne – Post Malone er deres nye hovednavn til festivalen i 2020

· Mere fra samme kategori ·