Læs også:

Close
er Pepsi Max usundt farligt, feder, light-sodavand, sødemidler, videnskab, pepsi, pepsimax, undersøgelser, søddemidel, forskning, sundt, sundhed, vægttab, cola, sodavand, ku, livsstil,

Nu kan jeg endelig, med god samvittighed, drikke spandevis af Pepsi Max

Sundhed  | 

Har du, ligesom mig, altid fået at vide at det er usundt at drikke sodavand med sødemidler, fordi sødemidler er meget skadelige og påvirker kroppen på en negativ måde? Så læs med her

Er Pepsi Max usundt? Nej, det er det ikke. En undersøgelse viser nemlig, at sodavand med sødemiddel ikke er farligt. Så nu kan jeg drikke ligeså meget Pepsi Max, som jeg orker. Det er nok den bedste nyhed, jeg længe har hørt.

Jeg er vokset op med rammer af cola både med og uden sukker på lager. Jeg har derfor altid haft et stort forbrug af cola. Da jeg begyndte kun at drikke Pepsi Max for at undgå alt det sukker, fik jeg tudet ørerne fulde af forskellige venner og familiemedlemmer om, hvor usundt det var. Men med resultatet af den nye undersøgelse, fortsætter jeg glædeligt med de store mængder af den lækre drik.

er Pepsi Max usundt, videnskab, pepsi, pepsimax, undersøgelser, søddemidel, forskning, sundt, sundhed, vægttab, cola, sodavand, ku, livsstil,
Flere liter Pepsi Max klar til at blive drukket. (Foto: Pepsico)

Er Pepsi Max usundt?

Der har i lang tid være uenighed om, hvorvidt light-sodavand gjorde gavn eller skade. Nu viser en ny undersøgelse, som er lavet af Københavns Universitet, at light-sodavand ikke har nogen sundhedsskadelige virkninger for dig. Det påvirker nemlig ikke hverken insulinniveauet eller risikoen for at udvikle diabetes.

Forskerne undersøgte 60 overvægtige personer, som drak en liter sodavand med sødemiddel, sodavand med sukker (Coca Cola), mælk eller vand om dagen, og efter et halvt år kunne forskerne se en forskel på nogle af grupperne.

– Vores resultater tyder på, at insulinfølsomheden ikke påvirkes af at drikke sodavand med sødemidler sammenlignet med at drikke vand, mælk eller sodavand med sukker. Samtidig var der heller ikke nogen forskel i ændringen i vægt. Men sodavand med sukker øgede både fedt og kolesterol i blodet hvilket vand, mælk og sodavand med sødemiddel ikke gjorde, fortæller ph.d.-studerende fra Institut for Idræt og Ernæring Sara Engel i den videnskabelige artikel.

Drikke med sødemiddel feder ikke

En analyse fra 2015, hvor man analyserede 90 forskellige menneske- og musestudier og konkluderede, at sodavand med sødemidler ikke øgede det samlede energiindtag eller din kropsvægt, underbygger denne undersøgelses resultater.

Det viste sig nemlig, at drikkevarer med sødemidler førte til reduceret energiindtag og kropsvægt, når det blev sammenlignet med sodavand med sukker.

Et andet studie fra 2016 har vist, at for personer, som er vant til at drikke sodavand med sødemidler og som er på en stram vægttabsdiæt, så kan drikkevarer med sødemidler være bedre end vand til at opnå og fastholde et vægttab, slutter professor Anne Raben.

Så for at svare på spørgsmålet: “Er Pepsi Max usundt?” Er det er stort NEJ i forhold til fedende sødemidler. Så drik du bare den sodavand, hvis det gør dig glad. Det har jeg i hvert fald tænkt mig at gøre.

videnskab, pepsi, pepsimax, undersøgelser, søddemidel, forskning, sundt, sundhed, vægttab, cola, sodavand, ku, livsstil, lime, pepsi max lime
Vidste du, at Danmark er det første nordiske land, hvor du kan købe Pepsi Max med lime? (Foto: Mosaic/share/workareaprepost5728)

Pepsi Max har lige lanceret en Pepsi Max variant med lime, som smager virkelig dejligt og får mine tanker hen på sol og sommer, så den har lige for tiden taget førstepladsen i min light-sodavand-afhængighed.

Med resultaterne fra den nye undersøgelse vil jeg, næste gang jeg åbner en Pepsi Max foran et skeptisk familiemedlem, have god samvittighed velvidende om, at der intet farligt er i min meget lækre og forfriskende drik.

 

Læs også: Helsevand er mere usundt, end du tror

Læs også: Detoxprodukter er falske – din krop detoxer sig selv, og ingen detox kan købes i håndkøb

· Mere fra samme kategori ·