Læs også:

Close
fremtidsforsker, Anne Skare

NEWS: Fremtidsforskeren omfavner dyrevelfærden

Nyheder  | 

Fremtidsforskeren omfavner dyrevelfærden · Danmarks sundeste arbejdsplads ligger i Ringsted · Designers Remix bliver en del af FN klima initiativ · H&M fejrer kærlighed, lighed og fællesskab · Ny havebog på 2,5 kilo med over 800 fotos fortæller nye historier om Tivoli · Dagens billede: Relatively Nat & Liv lanceres på hayu

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Fremtidsforskeren omfavner dyrevelfærden

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen ser dyrevelfærd som en vigtig sag især for børnene, der i dag er kommet for langt væk fra naturen og dyrene. Så det er fremtiden, der er på spil, når hun nu tiltræder bestyrelsen i World Animal Protection Danmark.

– Om 40 år kan folk slet ikke forstå, at vi spiste dyr engang, lyder det fra Anne Skare, mens hun forklarer sit kandidatur til dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protections medlemmer. Organisationen har mere end 50.000 medlemmer fordelt jævnt i hele Danmark og er derudover forbundet med kontorer i 14 lande verden over. Det er med andre ord en toneangivende dyrebeskyttelsesorganisation, som Anne Skare er blevet bestyrelsesmedlem for.

Når Anne Skare fremover skal arbejde for dyrenes værdighed i World Animal Protection, bliver det blandt andet ved siden af medlem i Dyreetisk Råd, Peter Mollerup, og bestyrelsesformand Pernille Sams. Og bestyrelsesformanden glæder sig til at få Anne Skares fremtidssans med i bestyrelsesarbejdet.

– Vi supplerer hinanden godt i World Animal Protection, fordi vi er forskellige. Og Anne er ikke som os andre. Det ser vi som en styrke, ligesom vi mener, at netop Annes evne til at navigere i en kompleks verden, hvor fremtiden kan synes svær at gennemskue, er en enorm gevinst for vores arbejde med at beskytte dyr i hele verden.

Og i fremtiden bliver det måske ikke nødvendigt at beskytte dyrene i så høj grad som nu. For hvis det står til Anne Skares fremtidsforståelse, så bliver dyr på tallerkenen ikke en naturlig del af fremtiden.

– Jeg tror, at de næste ti år vil der være et ekstremt stort behov for det arbejde, som World Animal Protection udfører. Og jeg kan som fremtidsforsker sagtens forestille mig, at vi måske om 40 år vil kigge tilbage på denne tid og tænke, at det er virkelig mærkeligt, at vi spiste dyr dengang i 2019, fastslår Anne Skare. Det skriver World Animal Protection.

fremtidsforsker, Anne Skare
Fremtidsforskeren omfavner dyrevelfærden. (Foto: Anne Kring)

Læs også: Dyrevelfærd hitter for alvor hos danskerne

Danmarks sundeste arbejdsplads ligger i Ringsted

Medarbejderne i Arbejdernes Landsbanks filial i Ringsted tæller skridt, dyrker sanglege med et tvist af kollegamotion, spiller badminton og har årligt en aktivitetsjulekalender. Filialen er fortjent landsvinder af Danmarks sundeste arbejdsplads – Initiativprisen 2019.

Konkurrencen er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Velliv Foreningen for at sætte fokus på de mange gode sundhedsinitiativer, der er rundt om på de danske arbejdspladser.

Arbejdsmiljøkonsulent i Arbejdernes Landsbank, Ulla Strøm Nordenhof, er stolt over udmærkelsen.

– Jeg er glad, og var jeg ikke jyde, kunne jeg sikkert finde på mange andre superlativer. Det betyder meget for hele organisationen, at filialen i Ringsted får sådan et stort skulderklap, siger Ulla Strøm Nordenhof, der har ansvaret for, at strategien ’Værdifuld Sundhed’ eksekveres til gavn for den enkelte medarbejder og produktiviteten i Arbejdernes Landsbank.

– Det giver mening og kan betale sig, at arbejdspladser investerer i medarbejdernes sundhed. Både for den enkelte og for hele arbejdspladsen, der får gladere og mere effektive medarbejdere. Arbejdernes Landsbank er et godt eksempel på en arbejdsplads, som har iværksat sundhedsinitiativer, der virker og ryster kollegerne sammen. Der er ikke kun én formel, som virker – hver enkelt arbejdsplads bør finde sin unikke måde at prioritere fysisk og mental sundhed. Kollegamotion styrker sammenholdet og bundlinjen, siger Karina Ransby, underdirektør hos Forsikring & Pension. Det skriver Forsikring & Pension.

Danmarks Sundeste Arbejdsplads, ringsted
Danmarks sundeste arbejdsplads ligger i Ringsted. (Foto: PR)

Læs også: Millioner til forskning der skal gøre danskerne mere fysisk aktive

Designers Remix bliver en del af FN klima initiativ

Som det første danske modebrand underskriver Designers Remix officielt FN’s Climate Neutral Now Pledge. Med afsæt deres mission om at gøre mode mere bæredygtig, har Designers Remix indledt et samarbejde med den norske klima-virksomhed, CHOOOSE, for at gøre de fremtidige kollektioner “klima positive”.

Det er svært at forestille sig, hvordan et kilo CO2 ser ud. Dog ved Designers Remix at de 2.500 tons CO2, som de balancerer ud gennem deres nye investering i et vindmølleprojekt i Bac Lieu, Vietnam, vil gøre efterårskollektionen 2019 “klima positiv” – det betyder, at Designers Remix balancerer mere CO2 ud end dét, som hvert stykke tøj i de kommende kollektioner gennemsnitligt udleder i deres produktionscyklus. På den måde repræsenterer hvert stykke tøj en håndgribelig måde at bekæmpe klimaforandringer.

Vindmølleprojektet i Bac Lieu i Vietnam, der er certificeret af FN og Gold Standard, gør Designers Remix i stand til at balancere deres CO2 aftryk ud ved at skabe ren og genanvendelig vindenergi, der mindsker behovet for fossile brændstoffer.

– Vi arbejder med bæredygtighed på flere niveauer. Da den største miljømæssige påvirkning i produktionen af hvert stykke tøj stammer fra de metervarer vi vælger, er vores fokus altid rettet mod at vælge de mest bæredygtige metervarer. Vi er samtidig meget bevidste om at hvert stykke tøj altid, uanset hvor bæredygtig vores metervare er, vil efterlade et CO2 aftryk. Dét faktum kan vi ikke ignorere, og derfor er vi glade for at annoncere dette nye ‘klima positive’ initiativ, fortæller ejer & adm. direktør hos Designers Remix, Niels Eskildsen.

Samlet set vil Designers Remix balancere 2.500 tons CO2 ud for efterårs- og vinterkollektionerne 2019. Ifølge FN’s flykalkulator, ICAO, svarer effekten af dette til over 23.500 færre flyture mellem København og London. Det skriver Designers Remix.

klima, vindmølle, sol, solnedgang, sommer, himmel, co2, fn, natur
Designers Remix bliver en del af FN klima initiativ. (Foto: Pexels)

Læs også: Danmark er blandt de lande i Europa, der er mest påvirket af klimaforandringerne

H&M fejrer kærlighed, lighed og fællesskab

H&M fejrer kærlighed, lighed og fællesskab i alle dets fantastiske former med en capsule-kollektion, der indeholder et udvalg af slogan T-shirts, sporty styles og sjove accessories, hvoraf 10 procent af salgsprisen bliver doneret til FN’s Free & Equal-kampagne. Love For All-kollektionen er netop blevet tilgængelig i udvalgte butikker og på hm.com.

Capsule-kollektionen består af toppe og T-shirts med grafiske print som bannerførere for mangfoldighed, lighed og stolthed, såvel som den ikoniske regnbue og dens farver. Silhuetterne spænder fra cropped og boxy til tætsiddende og sporty, alle med et moderne udtryk med retro detaljer.

Key pieces inkluderer et bodysuit med regnbuevinger, en multifarvet paillettop og matchende shorts, en lynlåsjakke i nylon og en regnbuefarvet mesh T-shirt. Kollektionens farverige udtryk og alsidige styling bringes til live i en global kampagne, der er fyldt med positiv energi og alle regnbuens farver.

– H&M ønsker at afspejle det globale samfund, der favner det centrale budskab ‘Love for All’ ,ved at støtte alles ret til at elske hvem de vil, uanset hvor i verden de er. Vi er stolte over at fortsætte vores støtte for LGBTQI-lighed, ved at fejre kærligheden og at skabe opmærksomhed omkring kampen for lighed, mangfoldighed og fællesskab, fortæller Sara Spänner, Global Markering & Communications Director i H&M.

H&M, lighed, fællesskab, tøj, shopping, kollektion, lgbtqia
H&M fejrer kærlighed, lighed og fællesskab. (Foto: PR)

Læs også: København klar med Danmarks første LGBTI+ politik

Ny havebog på 2,5 kilo med over 800 fotos fortæller nye historier om Tivoli

I onsdags kulminerede flere års arbejde for fotograf Ann Malmgren og forfatter Marian Haugaard Steffensen, da coffee-table-bogen ”Tivoli – en eventyrlig blomstrende have” med over 800 billeder af Tivoli udkom.

I bogen bliver aspektet af Tivoli som blomsternes og træernes univers nemlig udrullet, og de to have-nørder viser aspekter af Carstensens Have, som aldrig er set før. Livsstilsbogen, der vejer 2,5 kilo, bliver uden tvivl den oplagte gaveide for alle, der sætter pris på den grønne del af Tivoli.

Fotograf Ann Malmgren har tilbragt adskillige timer i Tivoli, og det har altså ikke været for at prøve gynger og karruseller, men for at fotografere haven og alle dens detaljer. Derefter har haveskribent og forfatter Marian Haugaard Steffensen nøje beskrevet planterne, bygningerne og tankerne bag bedene, og det er nu blevet til den nye bog.

Bogen er på 456 sider, og vejledende pris er 349,95 kroner. Den kan blandt andet købes her.

tivoli, gemyse, bog, en eventyrlig blomstrende have
Ny havebog på 2,5 kilo med over 800 fotos fortæller nye historier om Tivoli. Den rigtige havebog er dog mindre end på det her foto. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Danske hiphop-legender vender tilbage til Tivoli efter 22 år

Dagens billede: Relatively Nat & Liv lanceres på hayu

Serien følger de kendte influencers og kusiner, Natalie Halcro og Olivia Pierson, når de jonglerer livet mellem skønhed og berømmelse i Los Angeles samt deres ydmyge og ganske underholdende rødder i Vancouver, hvor de har deres tætknyttede familier. Stream eller download Nat & Liv på hayu, reality on the demand, fra på mandag den 3. juni 2019.

Relatively Nat & Liv, nat, liv, stream, streaming, hayu, glam, glamour, kendis
Relatively Nat & Liv lanceres på hayu. (Foto: PR)

Læs også: Babyboom, velgørenhed og familiedrama: Ny sæson af Keeping Up With The Kardashians

· Mere fra samme kategori ·