Læs også:

Close
grøntsager, grøntsag, grønt, veggie, veggies, vegan, vegetar, sprøjtemidler, landbrug

NEWS: Vi køber økologisk for milliarder

Nyheder  | 

Vi køber økologisk for milliarder · Flere personer involveret i knivstikkeri i Valby · 17-årige er vilde med forsøgsordning til kørekort · Efterlysning af personer med træ-navne · Dagens billede: 8-årig dreng fra Colorado kæmpede med en Puma

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vi køber økologisk for milliarder

Salget af økologiske varer er steget med 35 procent over de sidste tre år. En trend, som den økologiske online dagligvarebutik Økovejen.dk, også kan mærke. Mens politikere diskuterer klimavalg, CO2-neutralitet, udfasning af plastik og mindre kemi, så har forbrugerne taget sagen i egne hænder i deres klimakamp. Aldrig har der været så meget fokus på bæredygtighed og hvad vi kan gøre, for at sætte så lille et aftryk som muligt. Det  fortæller Økovejen.dk, som forhandler økologiske og miljøvenlige dagligvarer. En tendens som ses i salget af økologiske varer i Danmark, der ifølge Danmarks Statistik er steget med mere end en tredjedel de sidste tre år og i 2018 udgjorde 12,9 milliarder kroner svarende til 12 procent af den samlede omsætning på fødevarer.

– Vi oplever, at danskerne har en meget stor opmærksomhed på kemi, bæredygtighed og klimavenlighed. Vi modtager mange henvendelser og forespørgsler på produkter, fra forbrugere, og alene de sidste par år har vi kunne udvide vores varesortiment fra 350 til over 1300 økologiske og bæredygtige produkter, og den trend fortsætter, siger Jackie Frandsen, marketingchef for Økovejen.dk Det skriver Ritzau.

grøntsager, grøntsag, grønt, veggie, veggies, vegan, vegetar, sprøjtemidler, landbrug
Salget af økologiske varer er steget markant de sidste år, som dagligvarebutikken Økovejen.dk sagtens kan mærke. (Foto: Pexels)

Læs også: Økologisk morgenmad er et hit hos danskerne

Flere personer involveret i knivstikkeri i Valby

Et ukendt antal personer er kommet til skade i et slagsmål i Valby natten til mandag. En eller flere personer er ramt af knivstik.

– Flere tilskadekomne er bragt til Rigshospitalet. Vi er massivt til stede i området, skriver Københavns Politi i et tweet.

Som følge af hændelsen har Københavns Politi afspærret et område nær Akacieparken og Valby Langgade, oplyser vagtchef Henrik Svejstrup.

– Vi har afspærret et større område ude i Valby i forbindelse med efterforskning af et knivstikkeri, siger han.

Politiet modtog klokken 00.40 anmeldelse om et større slagsmål på Carl Th. Drejers Vej i Valby. Vagtchefen vil ikke oplyse, hvor mange personer der er kommet til skade, og ønsker heller ikke at udtale sig om eller de forurettedes tilstand, skriver Ritzau.

Læs også: NEWS: Flere mænd er anholdt efter knivstik i ansigtet

17-årige er vilde med forsøgsordning til kørekort

Den primære årsag til brud på loven omkring 17-årige og kørekort er manglende ledsager, melder politiet.

I en forsøgsordning, der begyndte i 2017 og udløber ved udgangen af året, har 63.829 unge benyttet sig af, at det er muligt at starte på køreskole, allerede fra de er 16 år og ni måneder. Det viser tal frem til juni 2019, som Rigspolitiets Færdselscenter har trukket for Ritzau.

– Der er en stor del af de 17-årige, der har valgt at benytte sig af ordningen, og det, synes jeg, er voldsomt positivt, at det er populært og noget, man gerne vil, siger politiassistent ved Rigspolitiets Færdselscenter Christian Berthelsen.

Tallene viser desuden, at lovgivningen om kørekort til 17-årige er blevet brudt 51 gange i 2017, 170 gange i 2018, og 121 har indtil juni 2019 brudt med loven. Den primære årsag til overtrædelserne er ifølge Christian Berthelsen, at der ikke har været en ledsager til stede. Ordningen har nemlig været på betingelse af, at de 17-årige med kørekort kun må køre bil, hvis de er ledsaget af en erfaren bilist over 30 år.

Forsøgsordningen løber frem til 2020, hvorefter der skal tages stilling til, om den skal gøres permanent. Skriver Ritzau.

kørsel, kørekort, bil,
De unge er vilde med ordningen hvor de allerede som 17-årig kan tage kørekort. Forsøgsordningen løber frem til 2020. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Danske bilister overvurderer egne evner i trafikken

Efterlysning af personer med træ-navne

6.400 danskere hedder Skov, Lund, Green eller Skousen til efternavn, og sammen med de tusindvis af danskere, der hedder Lærke, Kanstanje, Ask eller andre trærelaterede navne, får de nu en ganske særlig rolle frem til den 14. september. I forbindelse med kampagnen ’Danmark planter træer’ donerer Plantorama nemlig et gratis træ for hver person med et træ- eller skovnavn, der bliver tagget på TV 2s, Danmarks Naturfredningsforenings eller Plantoramas sociale medier.

Målet med kampagnen, som TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening står bag, er at plante én million træer. Samtidig går nogle af midlerne til arbejdet for at bevare rydningstruet skov. For at sparke godt gang i initiativet, der skal skabe nye folkeskove i hele landet, donerer Plantorama tusindvis af træer kvit og frit, hvis blot der er nok der fatter tasterne, og tagger de ”træer” de kender.

– Vi har sagt ja til at deltage i denne lidt sjove og skøre vinkel af indsamlingsshowet og donere penge til tusindvis af træer, fordi vi synes, det er et godt initiativ. Vi ved i forvejen, at flere træer på den lange bane er godt for både klimaet og miljøet, og at træer oplagrer CO2. Men skove og grønne områder er også til stor fornøjelse for mange mennesker og dyr, og vi vil meget gerne være med til at skabe grønne oaser rundt om i landet og i verden, siger Kirsten Jensen, der er marketingchef i Plantorama. Det skriver Ritzau.

plantorama, efterlysning, trænanvne
For hver person med et træ- eller skovrelateret navn, der bliver tagget i kommentarfeltet på enten TV 2s, Danmarks Naturfredningsforenings eller Plantoramas Facebook- eller Instagramprofil, donerer Plantorama et træ til ’Danmark planter træer’. (Foto: Ritzau)

Læs også: NEWS: Vi vil have unikke navne

Dagens billede: 8-årig dreng fra Colorado kæmpede med en Puma

https://www.instagram.com/p/B2E2GdanMcp/

· Mere fra samme kategori ·