Læs også:

Close
kylling perlespelt opskrift rabarber sommermad (Foto: Søren Staun Petersen)

Rabarber: Kylling med perlespelt

Mad  | 

Der er noget helt specielt ved rabarber. Man kan bruge dem både til det søde men også salte køkken. Her får du en opskrift på kylling med rabarber og perlespelt

Vi har været så heldige at få lov til at bringe denne opskrift på kylling med perlespelt fra bogen ‘Rabarber’ skrevet af Søren Staun Petersen. En lille perle – både opskriften og bogen. En sjov kombination der smager himmelsk og er rigtig sommermad på den lette og lækre måde.

kylling perlespelt opskrift rabarber sommermad (Foto: Søren Staun Petersen)
Der er dømt lækker sommermad her. (Foto: Søren Staun Petersen)
Ingredienser

150 gram bacon
1 lille håndfuld frisk mynte, eller efter smag
1 lille håndfuld frisk purløg, eller efter smag
2 kyllingebryster
lidt olie til stegning
150 gram rabarber
1 løg
3 deciliter perlebyg
2 teske stødt ingefær
3½ deciliter hvidvin
3 deciliter grøntsagsbouillon
1 deciliter fløde
salt og peber

Sådan gør du

Bacon skæres i tern og steges sprødt på en pande.

Mynte og purløg hakkes groft og blandes sammen med bacon. Sættes til side.

Skær kyllingebrysterne i mindre stykker og svits kort på en stor pande med lidt olie ved høj varme – indtil der kommer lidt stegeskorpe.

Rabarberne skæres i mindre stykker på cirka 4 centimeter.

Løget skrælles, halveres og skæres i tynde skiver.

Skru ned for panden på middel varme og tilsæt perlebyg, rabarber, løg og stødt ingefær og svits kort af.

Tilsæt hvidvin og kog ind i 10 minutter. Tilsæt bouillon og kog yderligere ind i cirka 15 minutter. Tilsæt fløde og lad det simre, til det har samlet sig.

Smag til med salt og peber.

Til sidst drysses bacon og urter ud over den færdige perlebyg, og retten serveres straks. Så er der lækker sommermad.

Velbekomme …

Sådan ser bogen ud:

Rabarber bog opskrift bog (Foto: Søren Staun Petersen)

 

Læs også:

Nyt liv til din altan

Bergs_Københavner_blue_green_yellow_samling_bord_planter (Foto: PR)


 

· Mere fra samme kategori ·