Læs også:

Close
Bergs_Københavner_blue_green_yellow_samling_bord_planter (Foto: PR)

Indretning: Nyt liv til din altan

Bolig  | 

Er du så heldig at have en altan nu her når sommeren kommer – så se her, hvordan du kan pifte den op. Vi har samlet inspiration til dig i alt fra blomsterpyntningen og de flotte altanmøbler til den ekstra hygge ude på altanen

Nu da foråret er sprunget ud og sommeren er på vej, er det tid til at tænke på dine uderum. Indret din altan som et hyggeligt frirum, du altid har lyst til at gå ud i. Vi har samlet inspiration til dit nye altanprojekt eller til det pift, du har drømt at give altanen siden du fik den.

Søstrene grene altan møbler
Er du også så heldig at have en altan – så får du her lidt inspiration. (Foto: Søstrene Grene)

Masser af puder

Giv den gas med bløde puder i rolige farver, der indbyder til afslappet hygge på altanen. Skal stemningen hentes fra sydens sol eller østens flotte farver, så vælg puder der minder om boheme-stilen eller de orientalske farver. Du kan selvfølgelig også køre full-on flower power!

puder indretning bolig (Foto: Jotex)

Pude fra Jotex, 3-pak 179 kr., jotex.dk

Lyskæden der gør en forskel

Forlæng den lune sommeraften og sæt stemningen med en lyskæde. Det ser altid flot og hyggeligt ud med en lyskæde. Hæng den tværs henover der hvor I sidder eller snor den rundt om noget eller hæng den sammen i et bundt.

lyskæde bolig indretning (Foto: Ellos.dk)

Lyskæde fra Ellos, 379 kr., ellos.dk

Den lille siddeplads

Før naturens egen materialer ind på altanen med stole og bord i træ og stål. Du kan også skabe en rå og uformel stemning med antikke møbler. Brug puder, plaider eller hynder til at sidde behageligt på.

bord stole ikea bolig indretning (Foto: IKEA)

Bord og stole fra IKEA, 377 kr., ikea.com

Plaiden til de kolde aftener

Husk bløde tæpper og plaider til træstolene. De er også dejlige at varme sig under, når sommeraftenen i Danmark ikke arter sig til at blive den helt lune af slagsen. Vælg en lys og varm sommerfarve som denne, der lyser op på altanen.

plaid bolig indretning (Foto: Jotex)

Plaid fra Jotex, 129 kr., jotex.dk

Pæne potter

Pæne potter gør en verden til forskel. Så investér i pæne som disse fra familievirksomheden Berg Potter, der har produceret potter i over 70 år. De glacerede lerkrukker er så smukke i farverne og er inspireret af en krukke lavet til Fredensborg Slot i 1860. Alle potter er håndlavet af dygtige pottemagere i Italien.

Bergs_Københavner_blue_green_yellow_samling_bord_planter (Foto: PR)

Berg Potter krukker, 199 kr., italienskekrukker.dk

En stige som dekoration

Stigen er et super dekorativt element til indretningen. Du kan bruge den ude på altanen til at hænge potter med krydderurter på. Derudover kan du sno en lyskæde op omkring og få et ekstra flot lysende element.

stige bolig indretning ellos (Foto: Ellos)

Stige fra Ellos, 399 kr., ellos.dk

Det helt rigtige “værktøj”

At have en planteske – der tilmed også er pæn – er en god ide. Så er den smule have- og blomsterarbejde der er forbundet med altanen i hvert fald gjort nemt. Denne er fra Fiskars Classic serien, der er med FSC-certificeret træ.

fiskars haveredskab altan

Fiskars, 89,95 kr., silvan.dk

Gulvtæppet der giver hygge

Fyr op for tekstilerne. Et gulvtæppe eller et vægtæppe stjæler ikke kvadratmeter, men slår straks en stemning an. Vælg et tæppe med et flot mønster som dette og der er hurtigt sat flere farver på altanen.

gulvtæppe bolig altan indretning (Foto: Jotex)

Gulvtæppe fra Jotex, 599 kr., jotex.dk

Planter skal der til

Skab et romantisk sted for to med et flor af planter og eventuelt en stor parasol i en lys farve. Har du virkelig grønne fingre og vælger ægte planter, så gør som i Italien og overdriv mængden af blomster til glæde for både dig selv og de forbigående.

kunstig plante bolig indretning (Foto: Ilva)

Kunstig plante fra Ilva, 149 kr., ilva.dk

Skammel

Skab mere plads og kombiner dine møbler med opbevaring. Denne fine skammel er i metal og kan bruges som piedestal eller papirkurv (eller kom elektronisk lys i). Flot design fra Indien med flower power-udtryk. Højde 45 cm. Diameter foroven (siddefladen) og forneden 26 cm.

skammel bolig indretning (Foto: Ellos)

Skammel fra Ellos, 449 kr., ellos.dk

Blomsterkasse

Har du kun en lille altan, er en udvendig blomsterkasse en smart ide. Denne er forzinket og fra Ikea. Brug den alene eller sammen med flere. Størrelsen er 51 x 19 centimeter.

Blomsterkasse

Altankasse, 99 kr., ikea.dk

Opbevaringsbænk

Har du en mindre altan så handler det om at være pladsbesparende. Det oplagte valg vil her være at gøre siddepladserne til opbevaringsplads. Opbevaringsbænken kan både bruges til haveredskaber og urtepotteskjulere, som siddeplads og til at lægge ting på. Denne bænk fra IKEA måler 80 cm i længden og  41 cm i bredten.

bænk opbevaring bolig indretning (Foto: IKEA)

Opbevaringsbænk fra IKEA, 499 kr., ikea.com

Vandkande

En pæn vandkande pynter over alt. Den kan stilles i stuen såvel som altanen. Denne flotte vandkande fra H&M Home vil passe ind i en hver indretning (og så kan du lade som om, at de der grønne fingre falder dig helt naturligt).

vandkande bolig indretning altan (Foto: HM Home)

Vandkande fra H&M, 179 kr., hm.com

Den runde hynde

Det hele kan også blive for kantet og passe ind i den kvadratiske boks. Twist den klassiske hynde og vælg en rund en som denne. Det vil bryde lidt med formerne og skabe dynamik i dit uderum.

hynde hm bolig indretning altan (Foto: HM Home)

Rund hynde fra H&M, 79,95 kr., hm.com

 

 

Læs også:

Bolignyheder: Bohemian lifestyle møder Norden

IKEA boliginspiration (Foto: IKEA)

· Mere fra samme kategori ·