Læs også:

Close
IKEA boliginspiration (Foto: IKEA)

Bolignyheder: Bohemian lifestyle møder Norden

Bolig  | 

I forårets boliginspiration tager vi på en tur til Indiens og Marokkos varme bohemiam lifestyle og blander det med Nordens køligere minimalistiske udtryk. Det giver en afslappende og moderne atmosfære. Få her inspiration til din bolig

Forårets boligstil byder på bæredygtige materialer med inspiration fra indisk kultur og skandinavisk æstetik, som giver hjemmet nyt liv og kant. Den afstressende boheme-stil kan fungere som en reminder om, at vi skal passe på os selv – og på miljøet.

IKEA boliginspiration (Foto: IKEA)
Der er masser af stemning og inspiration at få hos IKEA. (Foto: IKEA)

Sommerhus inspireret sengetøj

Pep soveværelset op med farver på sengesættet. Med dette sengetøj fra IKEA i de blå farver bliver tankerne ledt hen til sommerhuset ved vandet eller giver kølige fornemmelser i varmere omgivelser.

IKEA indisk møder norden (Foto: IKEA)

Sengetøj fra IKEA, fra 379 kr., ikea.com

Funktionel træbænk

Denne træbænk fra IKEA er multifunktionel. Den kan både stå i gangen, køkkenet eller stuen og være en lille hyggelig siddeplads til små og store. Gør den mere behagelig og pynt rummet med bløde farverige puder. Den måler 150 centimeter i længden.

IKEA bænk (Foto: IKEA)

Træbænk fra IKEA, 899 kr., ikea.com

Kählerlampe

Lampen er ikke kun en lyskilde, men også et atmosfæredesign, der spiller sammen med boligens øvrige interiør. Den ballon-agtige form med dens candy colour-farve skaber med sin egen humor et skulpturelt statement, og kan anbringes i vindueskarmen, på sidebordet eller konsollen i entreen. Den måler 43,5 centimeter og kan også fås i en grøn pastelfarve med et design, som varierer lidt.

kahler lampe (Foto: Kähler)

Lampe fra Kähler, 999,95 kr., kahlerdesign.com (forventes på lager den 18. april)

Den farvede tallerken

Det kan godt blive for ensformigt med den hvide tallerken. Brug denne flotte havblå tallerken fra IKEA ovenpå en hvid, som en forrets-tallerken eller lad den stå flot i sig selv. Vær fræk og miks det med et guld bestik og nogle farvede glas.

tallerken IKEA (Foto: IKEA)

Tallerken fra IKEA, 99 kr., ikea.com

Enkelt sengestel

Et sengestel på sengen kan give soveværelset et helt nyt udtryk. Dette klassiske sengestel giver sydlandske fornemmelser. Reder du op med dit favoritsengetøj, nogle billeder ovenover og en grøn plante, så er dit personlige fristed på plads.

sengestel IKEA (Foto: IKEA)

Sengestel fra IKEA, 1.299 kr., ikea.com

Hængevaser

Hængevaser er tæt på at være et must i mange hjem og med disse fra Søstrene Grene tilføjer du hjemmet et råt look. Den grønne farve hører ikke kun til på gulvet, bordet eller i vindueskarmen. Den kan også skabe hygge, hvis den kommer ovenfra og falder ned i lange grønne stængler. De måler 14 centimeter i længden.

hængevaser (Foto: Søstrene Grene)

Hængevaser fra Søstrene Grene, 19,73 kr. (købes i butikkerne)

Hængekøjen

Det er som en drøm at komme hjem og lægge sig ud under træerne og svinge sig let til den afslappede tilstand indtræffer. Søstrene Grene kommer her med en hængekøje, som nemt kunne opfylde de drømme. Den måler 350 x 140 centimeter.

 

hængekøje fra søstrene grene (Foto: Søstrene Grene)

Hængekøje fra Søstrene Grene, 147 kr. (købes i butikkerne)

Alt-mulig kurv

Der kan både være brug for at samle legetøjet, vasketøjet, puderne eller magasinerne. Saml dem i en kurv, som tilføjer hjemmet æstetik og en rå kant. Den er lavet af søgræs og klar akryllak, mens bindingen er 100 procent jute.

 

flettet kurv fra IKEA (Foto: IKEA)

Kurv fra IKEA, 179 kr., ikea.com

Udendørslampe

Søstrene Grene har designet en lampe med reference til naturens sten, som kan skabe hyggelig belysning udendørs. Brug den på havebordet, til picnicturen eller i drivhuset.

udendørslampe (Foto: Søstrene Grene)

Udendørslampe fra Søstrene Grene, 68,80 kr. (købes i butikkerne)

Dejlige tæpper

Tæpper er et must til hygge på sofaen eller til de lune sommeraftener, der (heldigvis) nærmer sig.

Tæppet til venstre er et hørtæppe. Det lækre ved hørtæpper er, at det er mere modstandsdygtigt end bomuld og så er det en naturlig fiber. Materiale er åndbart og varmeregulerende til de varmeste måneder og de lune sommeraftener. Tæppet til højre er lavet af Mohair. Mohair er ligeledes en naturlig fiber da det stammer fra gedehår. Det er et drømmemateriale, som er elastisk og ikke krøller.

ZARA HOME (Foto: Zara)

Tæpper fra ZARA HOME, (venstre) 799 kr., (højre) 1.149 kr., zarahome.com

Farvet glas

Glasset her er en fin og nem måde at give borddækningen lidt spræl. Det har farve uden at være for iøjenfaldende. Så hvis du er frisk på at sætte til farver på borddækningen, så er dette en god start.

glas fra Søstrene Grene (Foto: Søstrene Grene)

Glas fra Søstrene Grene, 29,90 kr. (købes i butikkerne)

Stribet badeforhæng

Mange af os er glade for ensfarvet badeforhæng og helst også gerne i hvid. Men opgrader det hvide badeforhæng med disse diskrete striber fra IKEA, som vil passe ind i de fleste badeværelser uden at være alt for dominerende, men tilføjer lidt ekstra. Super fint.

Det er i en vandafvisende polyester kvalitet. Ringene foroven skal købes separat. Det kan maskinvaskes på 40 grader.

badeforhæng fra ikea (Foto: IKEA)

Badeforhæng fra IKEA, 69 kr., ikea.com

Flettede lysestager

Stearinlys skaber bare hygge i sig selv. Med disse små flettede lysestager kan du fuldende den fine boheme stil på bordet eller kommoden i stuen.

lysetager (Foto: Søstrene Grene)

Lysestager fra Søstrene Grene, 17,80 kr. (købes i butikkerne)

Sommerpude

Den sarte gule pude fra Södahl, med super fint blomstermotiv, giver indretningen et glad pust uden at virke anmassende på grund af den sarte og nedtonede pastelfarve. Den måler 50 x 50 centimeter.

Pude fra Södahl (Foto: Södahl)

Pude fra Södahl, 299,95 kr., soedahl.dk

Suppeskålen

Denne super fine skål fra BITZ er fremstillet i mat, gråt stentøj med en blank lyserød glasur på indersiden. Kombinationen af den matte yderside og den blanke inderside giver et råt udtryk med et feminint strejf og kan mikses på kryds og tværs med flere farver fra køkkenskabet. Skålen er 18 centimeter i diameter.

skål fra Bitz (Foto: Bitz)

Skål fra Bitz, 129 kr., bitzshop.dk

 

Læs også:

Vi snakker med forfatter Dolly Alderton

Dolly Alderton_@ Joanna Bongard_2

· Mere fra samme kategori ·