Læs også:

Close

Vegansk mexi-bowl med et twist

Mad  | 

Prøver du at skære ned for kødforbruget? Eller er du blot fan af alt, der har med guacamole at gøre? Denne mexi-bowl er en sikker måde at tilfredsstille alle dine cravings på

Hvis du også kunne mætte dig i tortilla-chips, guacamole og salsa 24/7, så er du ikke alene, og så er denne skønne mexi-bowl lige noget for dig. Du kender måske allerede konceptet ‘buddha-bowls’ – altså de enorme skåle mad, som er æstetiske, og som egner sig ret perfekt til din Instagram. I denne uge får du mit bud på en mexikansk buddha-bowl med et skandinavisk twist. Denne skønne bowle indeholder alt fra sprøde bønner til syltede løg og faktisk også rødbede, hvilket givet et skandinavisk touch. Opskriften er vegansk, nem at lave og fyldt med flotte forårs-farver.

Denne ret kan serveres både til hverdag, men er også en stensikker måde at imponere veninderne på. Nedenstående har jeg inkluderet de typiske ingredienser, der indgår i min bowle, men den kan selvfølgelig tilpasses efter smagspræferencer.

mexi-bowl med grøntsager
Så er der serveret. (Foto: Amalie Frijs-Djurhuus)

Ingredienser:

Til basen:

  • Quinoa eller brune ris

Grøntsager og bønner:

  • 1 dåse kikærter eller sorte bønner
  • 1 rødløg
  • Eddike eller hvid balsamico
  • 1/2 agurk
  • 2 stk. rødbeder
  • 1/2 sødkartoffel
  • Majs

Til guacamole:

  • 2 avocado
  • 1/2 løg
  • 10 stk. hherrytomater
  • Paprika
  • Citron
  • Lime
  • Spidskommen
  • Salt & peber

Pynt:

  • Blue Corn Tortilla Chips (kan købes i Netto)
  • Salsa
  • Koriander
  • Sriracha
mexi bowl med sødekartofler
Inspiration til din mexi-bowl. (Foto: Pexels)

Fremgangsmåde:

  1. Skær rødbeder og søde kartofler i mellemstore tern, vend dem i olivenolie og sæt dem i ovnen ved 250 grader i 30 minutter
  2. Kog ris eller quinoa
  3. Rist kikærterne/sorte bønner på panden med olivenolie, paprika, salt og peber
  4. Snit rødløg, og lad dem sylte i en skål med hvid balsamico eddike
  5. Tilbered guacamole:
    1. Step 1: Mos avokadoerne
    2. Step 2: Tilsæt citron og lime, og smag til med salt, peber og krydderier
    3. Step 3: Skær løg, tomater fint og tilføj dem til avokadoblandingen
      Sammensæt din mexi-bowl og pynt med koriander, chips og salsa

Link til endnu en lækker vegtarisk ret: Her

· Mere fra samme kategori ·