Læs også:

Close
kvinde, klima, pige, glad, hjem, hus, bolig, co2

NEWS: Kvinderne er mest klar til at kæmpe for klimaet

Nyheder  | 

Kvinderne er mest klar til at kæmpe for klimaet · Kvindelig mønsterbryder er årets lærling i hovedstaden · #MaxFactorStories: Ny kampagne med Sarah Grünewald · Spotify løfter sløret for de mest populære kvinder · Strik er vejen til mindfulness · Dagens billede: Who run the world?

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kvinderne er mest klar til at kæmpe for klimaet

Danmarks succes med at omstille sig til et bæredygtigt samfund går langt tilbage, og er bredt anerkendt internationalt. Blandt andet blev Danmark i 2017 for anden gang kåret som verdens bedste land til den grønne omstilling. Men den plads er vi ikke kommet sovende til – og især kvinderne er klar til at tage arbejdshandskerne på i den grønne sags tjeneste.

En nylig befolkningsundersøgelse fra Epinion lavet for interesseorganisationen Synergi viser, at kvinderne går mere op i den grønne omstilling sammenlignet med mændene. Hele 77 procent af kvinderne svarer enig eller delvist enig til udsagnet om, at “Det gør mig stolt, hvis Danmark er foregangsland i forhold til grøn omstilling”, mens det samme tal er 68 procent for mændenes vedkommende.

Undersøgelsen viser, at det særligt er de 18-55 årige kvinder, der føler stolthed over Danmarks position som foregangsland på den grønne scene.

Når det gælder spørgsmålet om, hvad man selv vil gøre for at hjælpe den grønne omstilling på vej, er kvinderne igen mere villige til at handle sammenlignet med mændene. Kvinderne er i højere grad villige til eksempelvis at sortere affald, reducere madspild og slukke el-apparaterne.

– Undersøgelsen viser, at det er kvinderne, der har førertrøjen på, når det handler om den grønne omstilling. Vi har et fantastisk udgangspunkt for at blive endnu mere ambitiøse i den grønne omstilling i Danmark, men vi skal have mændene mere med i det daglige “grønne” arbejde. Det er i hjemmet indsatsen starter, og her kan vi være med til at give vores børn nogle gode vaner, siger Katrine Bjerre, direktør for Synergi.

kvinde, klima, pige, glad, hjem, hus, bolig, co2
Kvinderne er mest klar til at kæmpe for klimaet (Foto: Shutterstock)

Læs også: Quinoa: Superkornet, der redder klimaet

Kvindelig mønsterbryder er årets lærling i hovedstaden

25-årige Mette Foldager har under sin uddannelse til industriteknikker været med til at forbedre de standarder, som MAN Energy Solutions A/S arbejder efter. Hendes indsats har været så overbevisende, at hun modtager DI Hovedstadens pris som årets lærling i København.

Mettes Foldager er fagligt stærk og har gennem sin uddannelse været et stort aktiv for virksomheden. Hun har blandt andet haft fokus på at forbedre virksomhedens standarder. Derfor har DI Hovedstaden valgt at hylde hende med prisen som årets lærling i København 2019.

– Mette har været en meget kompetent og dygtig lærling, som har arbejdet seriøst med de opgiver, hun blev stillet overfor. Hun forholder sig kritisk til nuværende rutiner og standarder, og hun har udviklet sig til at blive en yderst værdifuld medarbejder, siger Mikkel Skovboel, der er Mette Foldagers nærmeste chef hos MAN Energy Solutions A/S.

Der er meget få kvinder, som giver sig i kast med uddannelsen til industritekniker. Mette Foldager er altså en mønsterbryder, som gennem sin læretid har været en fantastisk ambassadør for sit fag. Hun har holdt foredrag på en række skoler, deltaget på uddannelsesmesser og medvirket i reklamekampagner, der har til formål at promovere uddannelsen til industriteknikker.

Mette Foldager har planer om at læse videre til maskiningeniør, og det har hun den fulde støtte til fra MAN Energy Solutions A/S. Virksomheden har tænkt sig at beholde hende, når hun giver sig i kast med sin kommende uddannelse.

årets lærling DI dansk industri mønsterbryder mette foldager job (Foto: DI)
Kvindelig mønsterbryder er årets lærling i hovedstaden. (Foto: DI)

Læs også: Julie droppede sin elevplads som farmakonom og blev årets elev i Netto

#MaxFactorStories: Ny kampagne med Sarah Grünewald

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag i dag den 8. marts, fremhæver Max Factor dette budskab i #MaxFactorStories – historier om enestående kvinder, hvis skønhed er mere end bare et kønt ansigt. Det er stærke kvinder, hvis livserfaringer har været med til at forme deres selvtillid og opfattelse af skønhed. Max Factor hylder ikke bare deres unikke skønhed, men også den rejse, de har været på for at nå til det sted, hvor de er i dag.

Sarah Grünewald er den danske ambassadør for #MaxFactorStories- kampagnen. Sarah er en stærk, naturlig og charmerende karrierekvinde og mor, med masser af humor og ærlighed, som mange vil kunne identificere sig med og blive inspireret af.

I samarbejde med Sarah Grünewald, vil Max Factor inspirere kvinder til at fremme skønhed med dybde ved at omfavne deres #MaxFactorStories. Kampagnen lanceres digitalt i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag i dag den 8. marts, og til maj og august præsenteres yderligere to makeup-looks kreeret af Max Factors Key Makeup Artist Kasper Astrup.

#MaxFactorStories: Ny kampagne med Sarah Grünewald
#MaxFactorStories: Ny kampagne med Sarah Grünewald. (Foto: PR)

Læs også: Sarah Grünewald blev mere ærlig på Instagram: Jeg har et ansvar som kvinde

Spotify løfter sløret for de mest populære kvinder

Spotify markerer kvindernes internationale kampdag i dag den 8. marts med en fejring af de største kvindelige stemmer – både sangstemmerne og de mest populære stemmer på podcastscenen. Spotify har i anledningen af dagen analyseret sine tal og fundet frem til de største kvindelige navne.

Øverst på listen over danskernes kvindelige favoritter finder vi Ariana Grande, der har fulgt sidste års succes op med det nye album ”thank u, next”. Hun får følgeskab af Lady Gaga, der for nyligt vandt en Oscar for sangen ”Shallow” fra filmen A Star Is Born. Den 17-årige sensation Billie Eilish, der blandt andet står bag hittet ”bury a friend”, runder top 3-listen af. Medina er det højest placerede danske navn på 9. pladsen.

Mørkeland topper listen over danske podcasts med kvindelige værter. På verdens plan indtager My Favorite Murder og Crime Junkie de to øverste pladser.

alenetid, alene, at være alene, ro, afslapning, valg, genopladning, ungdom
Spotify løfter sløret for de mest populære kvinder. (Foto: Pexels)

Læs også: Danske kunstnere topper danskernes hitlister

Strik er vejen til mindfulness

I en tid med overflod af skærme, input og mange gøremål, tyer flere og flere til garn og pinde, når de har brug for en pause. Det er blevet på mode at strikke, og nu er det også blevet en vej til mindfulness.

– Når jeg strikker, kan jeg ikke lave andet. Strikketøjet beskæftiger mine hænder og mit sind, så alle tanker om andre gøremål, skubbes i baggrunden for en stund.

Sådan beskriver Vibeke den følelse, hun får, når hun strikker. Hun begyndte at strikke for to år siden, og har ikke tænkt sig at ligge hobbyen fra sig. Den giver hende nemlig ro.

– Før i tiden kunne jeg sidde hele aftenen og se en tv-serie, der egentlig ikke sagde mig noget. Nu er tv’et sekundært, mens jeg strikker løs på mit nyeste projekt, fortæller hun.

Hos Strikkeopskrift.com kan de også se tendensen. Der kommer nemlig mange besøgende, der leder efter opskrifter på striktrøjer, babystrik eller de populære strikkede karklude. Det er ikke uden grund, at strik tilfredsstiller så mange. Undersøgelser har nemlig vist, at strik reducerer stress og kan endda afhjælpe angst og spiseforstyrrelser. I det hele taget giver det mange en dyb følelse af afslappethed og glæde, når de skaber noget selv.

strik, hygge, indenfor, indendørs, kreativ, kalender, strik, afslapning, slappe af, slap af
Strik er vejen til mindfulness. (Foto: Unsplash)

Læs også: Mindfulness på farten

Dagens billede: Who run the world?

Læs også: Beyoncé viste, hvem der styrer verden

· Mere fra samme kategori ·