Læs også:

Close
julie elev netto

Julie droppede sin elevplads som farmakonom og blev årets elev i Netto

Mit liv  | 

Julie er netop blevet kåret som årets elev blandt alle Netto-butikker i Danmark. Men hvad er det, som driver en, når man er butikselev? Det har vi fået en snak med Julie om

I tider som disse, hvor de sociale medier fylder ekstremt meget, og hvor folk glædeligt skriver, at de arbejder inden for medie-branchen, PR-branchen eller noget andet fancy, ser vi sjældent folk, der skriver, at de arbejder i et supermarked. Hvorfor? Det vi har blandt andet fået en snak med Julie om, som netop er blevet kåret som årets elev i Netto, om hvad det er, der driver hende, og hvorfor hun elsker sin arbejdsplads.

– Jeg var farmakonom-elev på et apotek, og havde studiejob i Netto ved siden af. På et tidspunkt havde jeg en uges ferie fra apoteket, og det gav mig så en hel uge, hvor jeg kunne arbejde i Netto. Efter en dag med overarbejde i Netto, tænkte jeg, “Jeg kunne aldrig finde på at tage overarbejde på apoteket“, men det gjorde jeg gerne i Netto.

Sådan starter Julie på 25 år, der bor i Køge, og som den 16. maj blev overrasket på sin arbejdsplads i Netto i Næstved, hvor hun blev kåret som årets bedste elev blandt alle landets Netto-butikker.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Julie droppede sin elevplads som pharmakon og blev årets elev i Netto
Julie droppede sin elevplads som farmakonom og blev årets elev i Netto. (Foto: Netto)

Læs også: HelseMatilde nomineret til Fællesskabsprisen: Ingen banker på din dør, når du er ensom

Tanken om en fremtid og også at have overarbejde på apoteket fik Julie til at droppe elevpladsen som farmakonom, og i stedet søgte hun ind som elev hos Netto.

– Så en fredag sagde jeg op på apoteket og blev kaldt til samtale om mandagen i Netto. Efterfølgende læste jeg nogle fag op, før jeg kunne starte på elevpladsen. Jeg er student fra STX, så jeg manglede handelsfagene. Dem læste jeg på noget, der hedder EUS, samtidig med at jeg arbejdede fuldtid i Netto.

Ville gerne være sygeplejerske

Da Julie var yngre, havde hun som sådan ikke nogen drøm i forhold til job og uddannelse. På et tidspunkt ville hun gerne være sygeplejerske grundet kontakten til andre mennesker, og den hjælp man yder overfor andre. Men grundet en skræk for nåle, blev det aldrig til noget.

– Derfor endte jeg med at starte med farmakonom-elev, fordi på den måde kunne jeg også hjælpe andre mennesker. Men jobbet på apoteket blev bare for kedeligt for mig i længden.

De mange forskellige arbejdsopgaver, det høje aktivitetsniveau samt kundekontakten er det, der driver Julie, og som hun elsker ved at være elev i Netto. Relationerne til kollegaerne og det sammenhold som er i butikken er også helt unikt. Vi ses også uden for arbejdet og har det godt sammen.

I forhold til de sociale medier, så tror Julie, at grunden til at folk ikke nævner, at de arbejder i et supermarked, er fordi det virker som om, at det er tabulagt.

– Det er ikke en lang videregående uddannelse, og mange folk ved også godt, at der arbejder ufaglærte rundt omkring i supermarkederne. Så hvis man fortæller, at man arbejder i et supermarked, så støder man ofte på negative kommentarer såsom “Er du ikke for klog til det?” og “Er det ikke spild af dine evner?” Og så er det ofte bare lettere helt at lade være med at nævne det, for så undgår man alle de fordomme om detailbranchen, fortæller Julie.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Julie droppede sin elevplads som pharmakon og blev årets elev i Netto
Når Julie har fri, sætter hun pris på at bruge tiden sammen med sin kæreste. (Foto: Julie Raahauge Larsen)

Læs også: Vi har fået en snak med bloggeren Lise Vejnø

Personlig udvikling

Siden Julie startede i Netto, har hun udviklet sig på den måde, at hun er blevet meget mere selvstændig og struktureret i og med, at hun dagligt lægger en plan for dagen og prioriterer, hvilke opgaver der er vigtigst.

– Jeg er blevet meget mere selvstændig, og jeg er også begyndt at få noget ledelse med indover min uddannelse, hvilket betyder, at jeg også får lov til at lære nyansatte op.

Julie føler ikke, at hun er anderledes i forhold til de andre elever i Netto, men alligevel er hun godt klar over, at hun knokler for det ry, hun nu har fået.

– Jeg har fået at vide, at jeg har masser af gå-på-mod, samt jeg yder noget ekstra i forhold til, hvad der forventes af elever.

Uddannelsen tager i alt to år, og Julie er færdiguddannet den 31. januar 2019. På længere sigt vil hun gerne være souschef i den Netto, hvor hun er ansat i nu, og længere ud i fremtiden ser hun sig selv som butikschef.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Julie droppede sin elevplads som pharmakon og blev årets elev i Netto
Julie holder af dyr, og hun går ind for, at folk behandler dyrene ordenligt. Her er Julie i Thailand på et Wildlife Rescue Center. (Foto: Julie Raahauge Larsen)

Læs også: Jeg sagde fuck min fuldfede månedsløn og droppede mit job i PR-branchen

Et familiemenneske

Selvom Julie er glad for sin elevplads i Netto, så holder hun også af at have fri en gang i mellem. Og her bruger hun tiden med sin kæreste, familien, veninderne og andre som står hende nært. Udover drømmene om at blive souschef og senere hen butikschef, så vil hun rigtig gerne ud at rejse mere end hun gør nu.

– Jeg kan godt lide at rejse og opleve en masse nye ting. Jeg synes, det er spændende at møde andre mennesker og opleve andre kulturer.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Læs også: En ægdonors fortælling: Rebecca giver sine æg til barnløse kvinder

Netto fejrer deres dygtige medarbejdere

Efterfølgende har vi også fået en snak med Martin Thorsen, som er HR Business Partner i Netto/Salling Group. Han fortæller, at de hvert år kårer årets elev, da det ligger naturligt i deres DNA at fejre deres dygtige medarbejdere. Det er ikke kun elever, som bliver fejret. Netto bruger mange ressourcer på at fejre medarbejderne, som gør- eller har gjort en stor indsats.

– Det er vigtigt, at vores medarbejdere føler sig værdsat for den indsats, de leverer dag efter dag. Og ud af vores 70 elever i Netto, så er ni elever nomineret, men der er kun én vinder, fortæller han.

Martin Thorsen fortæller, at prisen som årets elev er italesat og bliver “jagtet” af mange, hvilket er med til at gøre prisen eftertragtet. Han understreger også, at en meget stor procentdel af de elever, som gennemfører uddannelsen i Netto bliver erfarende butikschefer med succes, eller har succes andre steder i organisationen.

– En af de mange gaver for årets elev er en faglig tur ud i Europa – i år går turen til Barcelona, som altså Julie skal på, fortsætter han.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Julie droppede sin elevplads som pharmakon og blev årets elev i Netto
Her ses landedirektør Brian Seemann, Julie, Butikschef Danny Grønbech og længst til højre distriktschef Kenn Birkebæk. (Foto: Netto)

Læs også: Sarah Grünewald blev mere ærlig på Instagram: Jeg har et ansvar som kvinde

Hvorfor skal unge vælge at blive elev i Netto?

– Netto er en attraktiv arbejdsplads med rigtig mange muligheder og ledelsesrum. Men det kræver, at du trives med at bruge kroppen – og hjernen. Vi tilbyder alle niveauer mulighed for at udvikle sig fagligt og personligt i Netto igennem kurser, skole og ikke mindst i selve jobbet. Det er krævende, ligesom alle andre arbejdspladser – der bliver stillet krav, men som sagt, så fejrer vi også succeserne og giver muligheder til de medarbejdere, som gør det godt, fortæller Martin Thorsen.

– For eksempel for Julies vedkommende, så er jeg sikker på, at hun en dag sidder i rollen som butikschef, afslutter han.

Den sidste sætning falder jo meget godt i tråd med Julies drømme. Det bliver sjovt at følge Julie de kommende år.

Se videoen hvor Julie bliver overrasket og kåret som årets elev her.

· Mere fra samme kategori ·