Læs også:

Close
Anders Reinholdt

Klumme: Jeg sagde fuck min fuldfede månedsløn og droppede mit job i PR-branchen

Anders er normalt ansvarshavende chefredaktør og indehaver af weFRB.dk, der er et lokalt online livsstilsmagasin på og om Frederiksberg. Men han blogger også her om stort og småt, udfordringer i dagligdagen og på jobbet.

Jeg har lavet PR og kommunikation for nogle af de største og mest anerkendte brands. Jeg har været en del af den posh og fancy PR-branche. Jeg tjente godt

Og hver eneste gang, jeg mødte et nyt menneske og skulle fortælle, hvad jeg arbejdede med, blev jeg altid mødt af det samme anerkendende nik. ”Wauw, du arbejder med PR på et bureau. Det må være en drøm” …

Men det var det ikke. Jeg var ikke glad. Jeg var fastlåst i en benlås, der ikke var til at komme ud af og servicerede folk med kreativitet, der blev dikteret.

Et liv som tjener

På mange måder er det at arbejde på et PR-bureau det samme som at servere som tjener. Eller at være hjemmehjælper. Det ER et servicefag.

Og det er der slet ikke noget galt med. Tværtimod. Det var benlåsen, der var uudholdelig. Kreativitet på kommando og alt for lange arbejdsdage, der svævede ind i hinanden.

Anders Reinholdt, PR-branchen
Anders sagde sit job op i PR-branchen og har i dag startet sit eget firma. (Foto: Anders Reinholdt)

Derfor droppede jeg en fyrstelig gage og sagde mit job op for et halvt år siden. Jeg trængte til at blive glad. Også i mit arbejdsliv. Og jeg trængte til at finde tilbage til den kreativitet, der gjorde, jeg overhovedet havnede i PR-branchen i første omgang.

Jeg vidste faktisk ikke 100 procent, hvad jeg ville. Men jeg vidste, jeg ville være mig selv. Jeg vidste, jeg ville gå efter mine egne drømme. Og jeg vidste, at jeg aldrig mere ville være kreativ på kommando.

“Jeg havde efter en del år som journalist lyst til at prøve en mere strategisk tilgang til kommunikation. Jeg havde lyst til at bruge mit afsæt som journalist til at lave og tænke PR i verdensklasse. Som journalist har jeg nemlig selv modtaget mange elendige pressemeddelelser. Det havde jeg en drøm om at komme til at gøre bedre og anderledes.”

Min egen lille drøm

I dag har jeg stiftet mit eget lille firma, der hedder Bulldog. Her laver jeg fortsat PR og kommunikation. Men jeg gør det på min måde, på mine vilkår. Jeg tjener ikke længere fyrsteligt. Men det gør ikke noget, fordi jeg har det sjovt med det.

Og så giver det mig også mulighed for at gå efter en af mine største drømme. At lancere mit helt eget online livsstilsmagasin på Frederiksberg. Det kommer til at hedde weFRB.

I mange år har jeg nemlig boet på Frederiksberg. Og jeg har elsket det. Men jeg har manglet et sted, et site, der kunne fortælle mig om alle de gode ting, der sker i byen. Hvor er de fedeste restauranter, hvor skal jeg spise. Og hvad skal jeg lave i weekenden. Det sørger jeg nu for bliver til virkelighed. Og jeg håber så meget, at andre også synes, det er en fed ide.

Og det er i virkeligheden det mest angstprovokerende, at det er ved at blive virkelighed. For det er sådan en personlig drøm, der går i opfyldelse, som jeg nu skal vurderes på. Det kan jeg næsten ikke holde ud, men det vil jeg skrive om i næste blogindlæg.

Læs også: Interview: Christina og Terese er businesspartnere og bedste veninder

· Mere fra samme kategori ·