Læs også:

Close
Strik, strikke, garn, diy

NEWS: At strikke kan være godt mod angst, kroniske smerter og depression

Nyheder  | 

At strikke kan være godt mod angst, kroniske smerter og depression · Nye millionforlystelser på vej til Tivoli · Ny cybersikkerhedsstrategi giver et mere sikkert Danmark · 21-årige Marie Watson lever af at game · Dagens billede: De kongelige tvillinger fylder år

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

At strikke kan være godt mod angst, kroniske smerter og depression

Ny undersøgelse lavet for Knit for Peace viser, hobbyen at strikke kan have en meditativ effekt. Roen kan reducere angst og depression. Derudover udløser de gentagne bevægelser en et stof i hjernen, serotonin. Dette stof får en person at føle færre fysiske og psykiske smerter.

Det er helt op til 81 procent af de adspurgte, der følte sige gladere efter at have strikket. 86 procent følte sig mere afslappet, og 30 procent mente, at det reducerede deres angst, blodtryk og depression. Der er altså meget, der tyder på at det er godt at strikke. Det skriver Martha Stewart.

Strik, strikke, garn, diy
At strikke kan være godt mod angst, kroniske smerter og depression. (Foto: Pexels)

Læs også: Frivillige strikker, syer og hækler til kræftramte

Nye millionforlystelser på vej til Tivoli

Der er gode nyheder til alle forlystelsesentusiaster, når Tivoli i 2019 investerer millioner af kroner i forlystelsesnyheder. Tivoli investerer alene i år for cirka 100 millioner kroner i forlystelserne, når ældre forlystelser erstattes med nye. Det skriver Tivoli.

Der kommer blandt andet antennefri Radiobiler og rutsjebanen Odinexpressen erstattes efter 30 millioner gæsteture af Mælkevejen. Børnerutsjebanen Karavanen udskiftes, så turen blandt andet bliver længere, og 3-i-1-forlystelsen Fatamorgana bliver markant vildere.

Det historisk høje antal forlystelsesnyheder får løbende premiere i 2019.

tivoli, sankt hans, bål
Nye millionforlystelser på vej til Tivoli. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Masser af sjove fun facts om Tivoli

Ny cybersikkerhedsstrategi giver et mere sikkert Danmark

Som del af regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed har seks af de mest samfundskritiske sektorer offentliggjort sektorstrategier for styrket cybersikkerhed i energi-, tele-, søfart-, finans-, transport- og sundhedssektoren. Det skriver Dansk Industri.

Dansk Industri mener, at der dermed er taget et første vigtigt og nødvendigt skridt frem mod et mere sikkert Danmark. Danmark er som et af de mest digitale samfund i verden helt afhængigt af, at vores digitale infrastruktur som mobilmaster og bredbåndsnetværk er sikre og beskyttede.

– Et samfund uden strøm, uden internetforbindelse eller mulighed for at betale digitalt kan hurtigt blive virkelighed, hvis vi ikke tager cybersikkerhed alvorligt. Det kan både føre til enorme omkostninger og tab af menneskeliv, hvis cybersikkerheden halter i vores samfundskritiske sektorer. Derfor er de nye sektorstrategier vigtige, siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Dansk Industri.

cybersikkerhed, internettet, internet, online, nettet, net, computer, security, hacker, hacking
Ny cybersikkerhedsstrategi giver et mere sikkert Danmark. (Foto: Pexels)

Læs også: Hacket på bibliotek: Fik stjålet 165.000 kr.

21-årige Marie Watson lever af at game

Hver dag tænder hun for sin computer og livestreamer, mens hun spiller. Hun har tusindvis af følgere som ser med og donerer penge.

Marie er på onlineplatformen Twitch, hvor hun blandt andet spiller `Fortnite’. Her har hun udover en masse følgere også fået gode venskaber. Nogle af vennerne fungerer nu som moderatorer. De hjælper med at slette og blokere dårlige kommentar.

Mange af de venner hun har fået online, ser hun også IRL (in real life). Sådan har det ikke altid været. Tristhed, børnegigt og angst fik hende til at isolere sig og vende sig mod gaming i stedet for. Her åbnede en ny verden sig for hende.

– Det var ligesom den verden, jeg var i. Min egen lille boble. Det var der, jeg følte mig tilpas, og der, folk var interesseret i mig, siger Marie Watson til DR.

tastatur gaming spil computer (Foto: Pexels)
Marie Watson på 21 år lever af at game. (Foto: Pexels)

Læs også: Spil på e-sport boomer fortsat

Dagens billede: De kongelige tvillinger fylder år

Læs også: Middag mod madspild med Prinsesse Marie som æresgæst

· Mere fra samme kategori ·