Læs også:

Close
Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112

NEWS: Britta Nielsen er anholdt

Nyheder  | 

Britta Nielsen er anholdt · S-togene ramt af strejke på ubestemt tid · Unge voksne drikker mindre end resten af befolkningen · Spil på e-sport boomer fortsat · Aveda indgår samarbejde med charity:water · Dagens billede: 100-års dagen for afslutningen på 1. Verdenskrig

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Britta Nielsen er anholdt

Mandag morgen er den hovedmistænkte, Britta Nielsen, i sagen om svindel for 111 millioner kroner i Socialstyrelsen er blevet anholdt omkring klokken 05.30 i en lejlighed i Johannesburg i Sydafrika.

Britta Nielsen har været efterlyst verden over i sagen, der kom frem i offentligheden i begyndelsen af oktober. I sidste uge blev en mand, som også er sigtet i sagen, ligeledes anholdt i Sydafrika. Det skriver TV 2.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Britta Nielsen er anholdt. (Foto: Pexels)

Læs også: Kæmpe fald i Dankort-svindel på nettet

S-togene ramt af strejke på ubestemt tid

Et fagligt møde om overenskomstforhandlinger blandt lokomotivførerne hos S-tog mandag morgen betyder, at alle S-tog i Hovedstadsområdet holder stille.

– Omfanget af S-togs lokofører som er taget til fagligt møde, er nu så stort, at vi ikke kan opretholde trafikken. Derfor holder alle S-tog stille, skriver Banedanmark på Twitter. Det skriver DR.

Tog s-tog dsb lokalbanen strejke
S-togene ramt af strejke på ubestemt tid. (Foto: Pexels)

Læs også: Pædagoger og lærere udsender strejkevarsel

Unge voksne drikker mindre end resten af befolkningen

Danske teenagere bliver ofte beskyldt for at drikke for meget, men unge voksne drikker mindre frekvent end den øvrige befolkning, viser YouGov-undersøgelse.

Hver tiende mellem 18-39 år indtager alkohol flere gange om ugen eller dagligt, mens det samme gør sig gældende for hver femte dansker mellem 40-59 og 2 ud af 5 af danskere over 60.

De drikker i højere grad lejlighedsvist. 2 ud af 5 af de 18-39 årige drikker eksempelvis en gang om måneden eller mindre mod hver tredje af de 40-59 årige og hver sjette i aldersgruppen 60+.

Det mindre frekvente indtag af alkohol blandt den yngre generation på 18-39 år, hænger sammen med deres alkoholkultur. Flere unge i alderen 18-39 indtager hovedsageligt alkohol på barer og hos venner som hjemme, mens 77% af de 60+ årige hovedsageligt indtager alkohol i hjemmet som en del af hverdagens rutiner.

Drikker, børn, alkohol, rige forældre, forældre, drinks, cocktails, fest, drink
Unge voksne drikker mindre end resten af befolkningen. (Foto: Pexels)

Læs også: Netflix er favorit blandt de unge

Spil på e-sport boomer fortsat

Det går kun en vej med e-sport, og det er op. Massevis af både unge og knapt så unge har kastet deres kærlighed over pro-gaming, og ikke mindst e-sports-betting, som er mere end firedoblet siden 2016. Det viser nye tal fra Dansk Erhverv og Danske Spil.

Omsætningen i betting på e-sport hos Danske Spil er steget fra omkring 30 millioner kroner i 2016 til hele 140 millioner kroner i 2018. Og for CS:GO er der sket næsten en syvdobling i omsætningen i samme periode. Det siger noget om det potentiale, der ligger i digitaliseringen, mener analysechef i Dansk Erhverv, Malthe Munkøe.

– E-sporten er et indlysende eksempel på de betydelige økonomiske potentialer, der ligger i den digitale udvikling, og som vi i Danmark skal have fokus på at udnytte maksimalt. Når vores e-sportshold har succes, skaber det kendskab og en positiv brandingeffekt for Danmark, fortæller han.

e-sport gaming game gamer spil
Spil på e-sport boomer fortsat. (Foto: Pexels)

Læs også: Flere kvinder end mænd gamer

Aveda indgår samarbejde med charity:water

Siden 2007 har Avedas Earth Month kampagne (hvert år i april) været med til at sørge for, at mennesker rundt om i verden får adgang til rent vand. Nu ryster Aveda posen og løfter sløret for et nyt og spændende globalt samarbejde med nonprofit organisationen charity:water.

charity:water formår at ændre livet drastisk for mange mennesker verden over: Når et lokalsamfund har adgang til rent vand, forbedres menneskenes sundhed, de får nemmere adgang til mad, lokaløkonomien forbedres og børnene kan bruge mere tid i skolen. Og hermed afsluttes fattigdomscyklussen.

Aveda lancerer derfor en limited edition Shampure™ Hand & Body Wash, som skal være med til at støtte op om deres kampagne. Det skriver Aveda i en pressemeddelelse.

Aveda indgår samarbejde med charity:water
Aveda indgår samarbejde med charity:water. (Foto: PR)

Læs også: Mød Anita Roddick: Iværksætteren med en social samvittighed

Dagens billede: 100-års dagen for afslutningen på 1. Verdenskrig

I London markerer man netop nu 100-års dagen for afslutningen på 1. Verdenskrig.

Læs også: Forstå sagen: Derfor dukker der stadig bomber op fra Anden Verdenskrig

· Mere fra samme kategori ·