Læs også:

Close
Pædagoger, lærere, strejke, strejkevarsel, børn, unge, kommuner, nyheder, news

NEWS: Pædagoger og lærere udsender strejkevarsel

Nyheder  | 

Pædagoger og lærere udsender strejkevarsel · Florida strammer våbenlov · Matteo Renzi trækker sig fra sin post efter valgnederlag · Over halvdelen af danskerne lider af overvægt · Dagens video: Kender I det?

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Pædagoger og lærere udsender strejkevarsel

Tirsdag morgen har Danmarks lærerforening og BUPL – Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund – sendt et strejkevarsel ud. Den varslede strejke vil lægge børnepasningen ned i 12 kommuner. Det skriver TV 2.

Strejken involverer over 10.000 lærere og pædagoger og kan ende med at ramme op til 100.000 børns dagligdag i skoler og institutioner.

Den varslede strejke vil lægge børnepasningen fuldstændig ned i følgende kommuner:

 • Nyborg
 • Kalundborg
 • Herning
 • Aalborg
 • Gentofte
 • Helsingør
 • Ballerup
 • Høje-Taastrup
 • Haderslev
 • Vejen
 • Silkeborg
 • København (Nørrebro/Bispebjerg)
Pædagoger, lærere, strejke, strejkevarsel, børn, unge, kommuner, nyheder, news
Forældre skal sandsynligvis snart se sig om efter en anden børnepasning. (Foto: Pexels)

Florida strammer våbenlov

Senatet i Florida har stemt for at hæve minimumsalderen for køb af rifler til 21 år. Det kommer som en reaktion på skoleskyderiet den 14. februar, hvor 17 personer blev dræbt. Det skriver TV 2.

Lovforslaget er sendt videre til delstatens anden lovgivende forsamling, og det forventes, at forslaget vil blive godkendt inden den 9. marts. Efterfølgende skal Floridas guvernør sætte sin underskrift på forslaget, før loven træder i kraft.

Lovforslaget betyder, at minimumsalderen sættes op til 21 år fra 18 år, og desuden indføres der en “ventetid” på tre dage for køb af våben.

Ifølge myndighederne var manden, som er sigtet for skoleskyderiet 18 år, da han lovligt købte den halvautomatiske riffel, som blev brugt til massakren.

skoleskyderi, florida, gymnasium, high school, gerningsmand, døde, sårede, dræbte, elever, usa, news, nyheder
17 personer blev dræbt under skoleskyderiet den 14. februar i Florida. (Foto: Ritzau Scanpix)

Matteo Renzi trækker sig fra sin post efter valgnederlag

Søndagens parlamentsvalg blev for meget for Matteo Renzi. Han har valgt at trække sig fra formandsposten i Det Demokratiske Parti efter det voldsomme valgnederlag. Det oplyste han i går på et pressemøde i Rom.

Ifølge den foreløbige optælling har partiet kun fået 18,7 procent af stemmerne. Sammenlignet med valget i 2013, er det et stort fald, da partiet dengang fik godt hver fjerde stemme.

Matteo Renzi, som var landets premierminister indtil 2016, oplyser desuden, at partiet nu vil være i opposition i det kommende parlament. Og han understreger, at partiet ikke vil sidde i en regering, hvor enten Femstjernebevægelsen eller Lega sidder i spidsen. Det skriver DR.

Matteo Renzi, nyheder, news, valg, italien, stemme, politik, italiens valg
Matteo Renzi understreger, at partiet ikke vil sidde i en regering med enten Femstjernebevægelsen eller Lega i spidsen. (Foto: Palazzo Chigi, Visualhunt)

Over halvdelen af danskerne lider af overvægt

En ny undersøgelse viser, at over halvdelen af danskerne er overvægtige.

Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen har foretaget undersøgelsen, der viser, at antallet af moderat til svært overvægtige danskere er steget fra 46,8 procent i 2010 til 51 procent i 2017. 16,8 procent er svært overvægtige, hvilket vil sige, at de har et BMI-tal på 30 eller derover. Desuden viser undersøgelsen, at andelen af overvægtige er større blandt mænd end blandt kvinder. Det skriver TV 2.

Jens-Christian Holm er overlæge og forskningsansvarlig i overvægt på Holbæk Sygehus og har mange års erfaring med fedmeforskning.

– Overvægt skal erkendes som en sygdom, og vi skal have respekt for sygdommen. Vi skal prioritere behandlingstilbud for overvægtige. Det er et stort nederlag – tallene er kun blevet værre de sidste 50 år. Der er brug for et fundamentalt holdningsskift i hele samfundet, siger han.

badevægt, vægt, vægttab, kilo, slankekur, news, nyheder
En undersøgelse viser, at antallet af moderat til svært overvægtige danskere er steget. (Foto: All Over)

Dagens video: Kender I det?

Vi vågner allesammen op en gang imellem og er lidt forvirrede, ligesom denne mega søde høne. Desuden giver det grønne græs giver os associationer til foråret. Glæder I jer lige så meget til lysere og lunere tider, som vi gør?

Dagens video er fra vores Instagram @mydailycute.

· Mere fra samme kategori ·