Læs også:

Close
Dankort shopping online kvinde pige glad computer

NEWS: Kæmpe fald i Dankort-svindel på nettet

Nyheder  | 

Kæmpe fald i Dankort-svindel på nettet · Ny undersøgelse: Aldersgrænse for solariebrug vil forebygge tusindvis af kræfttilfælde · TDC får ny topchef · Ubådssagen er slut · Dagens billede: Nordlyset

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kæmpe fald i Dankort-svindel på nettet

Det bliver sværere og sværere for landets lommetyve og betalingskortsvindlere at skaffe sig en stabil indtægt på at stjæle danskernes penge. Det viser nye tal fra Nets, der i første halvår af 2018 noterede sig et rekordstort fald i svindlen med Dankort. Det totale misbrug med Dankort faldt fra cirka 55 millioner kroner i første halvår 2017 til blot 33 millioner kroner det første halvår i år.

Det store fald dækker over positive tendenser inden for alle typer af svindel, hvor især svindel på nettet er faldet markant. Her er svindlen faldet med næsten 50 procent – til 15 millioner kroner i første halvår af 2018 i forhold til 29 millioner kroner i samme halvår sidste år. Det skal ses i forhold til, at Dankort-forbruget i samme periode ellers er steget.

– Det rekordstore fald er en meget god nyhed, og selv om vi hos Nets investerer massivt i misbrugsbekæmpelse, er æren ikke kun vores. En stor del af faldet skyldes, at vi har forfinet vores samarbejde med politi, banker og e-handlen i øvrigt, og det bærer nu frugt, siger Kaspar Kock Kristensen, der er vicedirektør for misbrugsbekæmpelse hos Nets.

Kæmpe fald i Dankort-svindel på nettet. (Foto: Pexels)

Læs også: Når dine følelser styrer dankort-armen

Ny undersøgelse: Aldersgrænse for solariebrug vil forebygge tusindvis af kræfttilfælde

Solariebrug øger risikoen for hud- og modermærkekræft og er særligt farligt for børn og unge. Men i Danmark kan selv helt unge tage kunstig sol, for her er der, modsat mange andre lande, ingen nedre aldersgrænse for solariebrug.

Hvis den danske solarielov fra 2014 havde indeholdt en aldersgrænse på 18 år, ville det på sigt have forhindret tusindvis af kræfttilfælde. Det viser et nyt studie fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden, hvor forskere har sat tal på, hvor mange tilfælde af kræft i huden, vi kunne undgå i perioden 2014-2045.

Beregningerne viser, at i alt 3.730 tilfælde af kræft i huden kunne være undgået, hvis der var blevet indført en nedre aldersgrænse. Heraf er næsten 2.000 tilfælde modermærkekræft, der er den alvorligste form for kræft i huden. En aldersgrænse ville samtidig have sparet det danske samfund for minimum 67 millioner kroner i perioden.

Hvis politikerne i 2014 havde valgt helt at forbyde solarier – som de har i Australien og Brasilien – kunne vi i perioden frem til 2045 have forebygget 81.887 tilfælde af hud- og modermærkekræft og sparet samfundet for 961 millioner kroner. Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

solarie solarium kræft kræftens bekæmpelse cancer hud hudkræft modermærkekræft sol
Ny undersøgelse: Aldersgrænse for solariebrug vil forebygge tusindvis af kræfttilfælde. (Foto: Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne)

Læs også: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft

TDC får ny topchef

Det bliver den erfarne Allison Kirkby, der skal stå i spidsen for TDC Group og fortsætte virksomhedens digitale transformation, når hun tiltræder stillingen i december 2018. Allison Kirkby er et kendt navn i branchen og kommer fra en stilling som administrerende direktør i den svenske Tele2-koncern.

Allison Kirkby afløser Pernille Erenbjerg, som har været administrerende direktør i TDC siden 2015. Pernille Erenbjerg meddelte tilbage i maj 2018, at hun ville træde tilbage i forbindelse med ejerskiftet og har siden da bistået de nye ejere i transitionsfasen. Pernille Erenbjerg fortsætter i rollen, indtil Allison Kirkby tiltræder i december 2018.

Allison Kirkby tiltræder som ny administrerende direktør i TDC Group
Allison Kirkby tiltræder som ny administrerende direktør i TDC Group til december 2018. (Foto: Emilia Therese)

Læs også: Flere kvinder i toppen af byggebranchen

Ubådssagen er slut

Ubådssagen er slut og når ikke Højesteret. Peter Madsen skal i fængsel på livstid for drabet på Kim Wall. Peter Madsen har besluttet, at han ikke vil forsøge at få Højesteret til at omstøde den livstidsdom, som først Københavns Byret og siden Østre Landsret har idømt ham for drabet på Kim Wall.

Det oplyser hans forsvarsadvokat Betina Hald Engmark, efter at hun mandag har holdt et møde med den 47-årige livstidsfange i fængslet i Herstedvester. Det skriver TV 2.

Dommer, dømt, hammer, sigtet, lov, politi, retten
Ubådssagen er slut og når ikke Højesteret. (Foto: Pexels)

Læs også: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

Dagens billede: Nordlyset

Det smukke nordlys danser på himlen over Finland.

Læs også: Fem fede oplevelser på nattehimlen i 2018

· Mere fra samme kategori ·