Læs også:

Close
Politi

NEWS: Kvinde fundet dræbt på gaden

Nyheder  | 

Kvinde fundet dræbt på gaden · Mere end hvert tiende barn er blevet kontaktet af fremmede på nettet · Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet · Forældet postaftale koster dagligt den danske statskasse mange penge · Dagens video: En rørende afsked

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kvinde fundet dræbt på gaden

I nat klokken 01.15 modtog Østjyllands Politi et opkald via 112 fra en 53-årig mand, som sagde, at han havde slået sin overbo ihjel i Brabrand, som ligger nær Aarhus.

Efterfølgende blev der sendt flere patruljer til adressen i Brabrand, hvor politiet fandt en kvinde på 56 år, som var blevet slået ihjel af flere knivstik.

Den 53-årige mand som ringede og meldte sig selv, var også på gerningsstedet, hvor han blev anholdt og kørt til politigården. Han forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør senere i dag. Motivet til drabet er endnu ukendt. Det skriver Ritzau.

Politi
Kvinde fundet dræbt på gaden. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: 30-årig kvinde dræbt af knivstik

Mere end hvert tiende barn er blevet kontaktet af fremmede på nettet

Telefoner, tablets og computere er en stor del af hverdagen hos danske børn. Mere end halvdelen af alle børn mellem 6-12 år bruger to timer eller mere på internettet dagligt. Ser man på de 13-18-årige, så bruger 85 procent mere end to timer bag skærmene dagligt. Og det, der bekymrer forældrene mest, er, at børnene bliver kontaktet af fremmede, viser en undersøgelse blandt danske forældre udarbejdet af Epinion for Codan Forsikring.

Og forældrenes bekymring er ikke uden grund. Mere end hver tiende (12 procent) af de danske forældre fortæller således, at deres børn er blevet kontaktet af fremmede på nettet. Et tal, der vel at mærke tager udgangspunkt i forældrenes eget skøn, og som derfor formentlig reelt set er endnu højere.

– Vi kan ikke forhindre fremmede mennesker i at tage kontakt til vores børn. Heller ikke når de er online. Men vi kan klæde børnene på, så de ved, hvordan de skal reagere, når beskeder tikker ind fra folk, de ikke kender. Og så er det en god idé at overholde aldersbegrænsningen på 13 år på sociale medier, så børnene er bedst muligt rustet til miljøet på de sociale medier, siger Mette Heering Pontoppidan, Kommunikations- og marketingdirektør samt CSR-ansvarlig hos Codan.

børn, online, internettet, tablet, ipad, nettet, sikkerhed
Mere end hvert tiende barn er blevet kontaktet af fremmede på nettet. (Foto: Codan Forsikring / PR)

Læs også: 11-årige kaster op og tager afføringsmiddel for at tabe sig

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

FN-klimatopmødet COP24 er i fuld gang. Men det er ikke kun politikerne, der har klimaindsatsen på dagsordenen. Også den helt almindelige dansker er klar til handling for at redde kloden. Blandt andet ved at ændre madvaner, viser ny undersøgelse.

74 procent af danskerne mener, at vi bør ændre den måde, vi forbruger og producerer fødevarer på, hvis vi skal redde vores klode og sikre en bæredygtig fremtid. Og 68 procent mener, at det er vigtigt at spise bæredygtigt.

Men selvom vi kan pege på veje til at leve mere bæredygtigt, er det alligevel blot 36 procent af os, der føler os informerede om bæredygtighed, og blot 41 procent ved, hvordan man spiser bæredygtigt. Det skriver Mejeriforeningen.

mad, clean eating, råvarer, ren mad, ren, mad, sundhed, kost, grøntsager, kød, smør, kål, kofoed,
Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet. (Foto: Pexels)

Læs også: Selina Juul i New York: Danmarks kamp mod madspild høster international anerkendelse

Forældet postaftale koster dagligt den danske statskasse mange penge

En gammel postkonventionsaftale fra 1969 bevirker, at u-lande får rabat, når de sender breve og pakker til i-lande. Aftalen har blandt andet den konsekvens, at kinesiske webshops får rabat på forsendelser til Danmark, da Kina stadigvæk anses som et u-land, til trods for de har en af verdens hastigt voksende økonomier.

Faktisk får de kinesiske webshops så meget rabat, at det er en underskudsforretning for PostNord at levere breve og pakker fra de kinesiske webshops. Og dem der ender med at kompensere for den urentable forretning, er de danske webshops, som betaler overpris for at finansiere kinesernes lave fragtpriser. Det skriver avXperten.

Penge
Forældet postaftale koster dagligt den danske statskasse mange penge. (Foto: Pexels)

Læs også: Pakkeudleveringen hos PostNord brød sammen

Dagens video: En rørende afsked

I går blev den tidligere amerikanske præsident George H.W. Bush mindet ved en ceremoni i Washington. Her holdte hans søn George W. Bush en meget rørende tale til ære for sin far.

https://www.instagram.com/p/BrBfURrlVJ9/

Læs også: George Bush’s trofaste følgesvend

· Mere fra samme kategori ·