Læs også:

Close
Afføringsmiddel, medicin, piller

NEWS: 11-årige kaster op og tager afføringsmiddel for at tabe sig

Nyheder  | 

11-årige kaster op og tager afføringsmiddel for at tabe sig · Stort jordskælv udløser tsunamivarsel · Ny kampagne skal få folk til at registrere sig · Føtex lancerer banebrydende genbrugspose · Dagens billede: Vi drømmer om en hvid jul

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

11-årige kaster op og tager afføringsmiddel for at tabe sig

Flere end fem procent af danske 11-årige børn har forstyrret spisning, viser tal fra Danmarks største fødselskohorte. Nu skal forskere undersøge sammenhængen mellem forstyrret spisning i barndommen og udviklingen af en egentlig spiseforstyrrelse. Det skriver Danmarks Frie Forskningsfond i en pressemeddelelse.

Godt 95.000 børn er blevet fulgt helt fra deres mødre bar dem i maven, og forskerne indsamler stadig registerdata og laver spørgeskemaundersøgelser med dem løbende. Børnene blev født mellem år 1996-2003, og mange af dem er nu fyldt 18 år. Da de var 11 år udfyldte de et spørgeskema, og ud fra de data kunne forskerne se, at seks procent af drengene og otte procent af de 11-årige piger havde forstyrret spisning.

– Vi har for eksempel spurgt, om de bruger afføringsmiddel eller fastet en hel dag for at tabe sig, og det gør en del af både drengene og pigerne faktisk, siger Katrine Strandberg-Larsen, som er epidemiolog og lektor fra Københavns Universitet.

For at have en egentlig spiseforstyrrelse skal man dog opfylde nogle bestemte kriterier i forhold til blandt andet BMI. Mindre end én procent af de 11-årige opfylder kriterierne.

Afføringsmiddel, medicin, piller
11-årige kaster op og tager afføringsmiddel for at tabe sig. (Foto: Pexels)

Læs også: Frankrig forbyder supertynde modeller

Stort jordskælv udløser tsunamivarsel

Onsdag har et kraftigt jordskælv ud for øen Ny Caledonien, der ligger øst for Australien, skabt en risiko for farlige tsunami-bølger i området. Derfor har det amerikanske Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) på Hawaii, der er en del af det internationale varslingssystem for tsunamier, udsendt en tsunamivarsel. Jordskælvet havde en styrke på 7,5.

New Zealand har udsendt en tilsvarende advarsel. Der er foreløbig ingen meldinger om ødelæggelser som følge af jordskælvet. Det skriver Ritzau.

Jordskælv
Stort jordskælv udløser tsunamivarsel. (Foto: Pixabay)

Læs også: Populær ferieø igen ramt af jordskælv

Ny kampagne skal få folk til at registrere sig

500.000 danskere er afklarede om deres holdning til organdonation, de har bare ikke lige fået taget sig sammen og tilkendegivet denne holdning i Donorregistret. Det vil en ny landsdækkende oplysningskampagne lave om på. De afklarede danskere skal registrere deres valg i Donorregistret på sundhed.dk.

Oplysningskampagnen er udarbejdet af Dansk Center for Organdonation i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, Sundhedsdatastyrelsen og sundhed.dk.

Kampagnen fra Dansk Center for Organdonation er startskuddet til en række tiltag som i fremtiden skal få flere danskere til at tage stilling til organdonation. I de kommende år er der afsat flere penge til Dansk Center for Organdonation, sådan at videnscentret blandt andet kan gennemføre befolkningsrettede oplysningskampagner. Det skriver sundhed.dk.

donor, donorer, donation, organ, organer, organdonation, ellen trane nørby, rekord, afdøde, døde, hjernedøde, svær tid, beslutning, tag stilling
500.000 danskere er afklarede om deres holdning til organdonation, de har bare ikke lige fået taget sig sammen og tilkendegivet denne holdning i Donorregistret. (Foto: VisualHunt)

Læs også: Borgerforslag om automatisk organdonation møder modstand fra flere partier

Føtex lancerer banebrydende genbrugspose

Regeringen vil forbyde de helt tynde og lette bæreposer i en kommende handlingsplan for plastik. Men allerede nu introducerer Føtex en helt ny genbrugspose til frugt og grønt som alternativ til den traditionelle, tynde knitrepose uden hank. Alene i Føtex bruges der årligt 35 millioner lette poser, og med de nye genbrugsposer kan Føtex reducere det antal markant.

De nye genbrugsposer i Føtex er lavet af økologisk bomuld og kan bruges igen og igen. Dermed kan man undgå at tage nye poser hver gang, man køber frugt og grønt.

Føtex er også den første supermarkedskæde i Danmark, der stopper for salg af engangsservice i plastik, hvilket sker fra årsskiftet.

De nye miljøvenlige genbrugsposer til frugt og grønt lander i Føtex-butikkerne i det nye år.

føtex lancerer banebrydende genbrugspose
Føtex lancerer banebrydende genbrugspose. (Foto: Salling Group)

Læs også: Regeringen vil forbyde tynde engangsplastikposer

Dagens billede: Vi drømmer om en hvid jul

December er godt i gang, men den har endnu ikke budt på noget sne. Vi venter i spænding og drømmer fortsat om en hvid jul.

Læs også: Disneys Juleshow: Historien bag den traditionsrige julesucces

· Mere fra samme kategori ·