Læs også:

Close
Arbejde skole studie computer online

NEWS: 28.200 færre i kontanthjælpssystemet på lidt over to år

Nyheder  | 

28.200 færre i kontanthjælpssystemet på lidt over to år · Dyrenes Beskyttelse: Klimamærke bør vejlede til en mere plantebaseret kost · 64-årig kvinde efterlyst for millionsvindel · Pakkeudleveringen hos PostNord brød sammen · Dagens billede: Kanye West og Donald Trump skal mødes

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

28.200 færre i kontanthjælpssystemet på lidt over to år

Samlet set er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med 28.200 fuldtidspersoner fra april 2016 til juni 2018, når der tages højde for sæsonudsving. Alene fra juni 2017 til juni 2018 er antallet af kontanthjælpsmodtagere faldet med 10,5 procent. Det er det største årlige procentvise fald siden højkonjunkturen i 2005-2008. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Udviklingen kommer samtidig med, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen er blevet indført den 1. april 2016. Kontanthjælpsloftet sikrer, at man får mere ud at arbejde end at være på kontanthjælp, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at man står til rådighed, hvis man kan arbejde.

– Det er glædeligt, at antallet af kontanthjælpsmodtagere endnu en gang falder, og samtidig tyder det ikke på, at de kommer over på lignende ydelser. Ledigheden er lav, og beskæftigelsen i det private sætter rekorder måned for måned. De fine tal skyldes selvfølgelig i høj grad de gode konjunkturer, men jeg er også overbevist om, at regeringens initiativer med integrationsydelse, kontanthjælpsloftet og 225- timersreglen har en effekt, udtaler beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Arbejde skole studie computer online
Samlet set er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med 28.200 fuldtidspersoner fra april 2016 til juni 2018.  (Foto: Pexels)

Læs også: Ledigheden er den laveste i ni år

Dyrenes Beskyttelse: Klimamærke bør vejlede til en mere plantebaseret kost

Hvis det foreslåede klimamærke bliver en realitet, håber Dyrenes Beskyttelse, at det udformes, så forbrugerne i højere grad fravælger klimasyndere som kød og mælk, og i stedet for vælger plantebaserede produkter. Samtidig advarer organisationen mod at overlade klimadagsordenen alene til forbrugerne.

Regeringen ønsker med et kommende klimamærke at oplyse danskerne om, hvilke fødevarer der belaster klimaet mest. Der kan være forskel på CO2-udledningen imellem de enkelte fødevarer, men overordnet set er oksekød og lammekød de helt store syndere, mens også kyllinge- og svinekød belaster klimaet mange gange mere end stort set alle grøntsager. Danmark er det land i verden, der producerer mest kød i forhold til befolkningens størrelse.

Dyrenes Beskyttelse peger på, at forbrugerne i dag skal tage mange hensyn, og at et klimamærke ikke må bidrage til mærkeforvirring, men i stedet bør fokusere på at flytte flere over til en mere plantebaseret kost.

Vegan vegansk vegetar grøntsager mad food handle shopping spise mad middag
Regeringen ønsker med et kommende klimamærke at oplyse danskerne om, hvilke fødevarer der belaster klimaet mest. (Foto: Pexels)

Læs også: 4 ud af 5 danskere: Slagtekyllinger skal have bedre vilkår

64-årig kvinde efterlyst for millionsvindel

En 64-årig kvinde er internationalt efterlyst i forbindelse med svindel for 111 millioner kroner. Børne- og Socialministeriet har afdækket en stor sag, hvor der er mistanke om svindel med offentlige midler for et trecifret millionbeløb. Det skriver TV 2.

Der er tilsyneladende tale om en mangeårig og betroet medarbejder, der i en lang årrække helt systematisk har misbrugt sin stilling. Den foreløbige undersøgelse indikerer, at der er tale om uberettiget tilegnelse af et beløb på omkring 111 millioner kroner i perioden 2002-2018. Sagen er politianmeldt, og der er bestilt to eksterne undersøgelser, som skal klarlægge sagen, skriver Børne- og Socialministeriet i en pressemeddelelse.

Kvinden er erklæret personlig konkurs og er nu efterlyst.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
64-årig kvinde efterlyst for millionsvindel. (Foto: Pexels)

Læs også: To danske læger risikerer fængsel

Pakkeudleveringen hos PostNord brød sammen

Tirsdag eftermiddag brød PostNords pakkeudlevering sammen grundet en it-fejl. Fejlen gjorde, at de steder, der udleverer PostNord-pakker, ikke var i stand til at scanne og dermed identificere pakkerne.

Fejlen kom af en strømafbrydelse i et datacenter i Valby. Fejlen er nu udbedret og i dag onsdag kan kunder igen afhente deres pakker hos PostNord. PostNord forventer ikke, at tirsdagens afbrydelse vil give systemet efterveer onsdag. Her skulle alt forløbe, helt som det plejer. Det skriver TV 2.

https://www.facebook.com/PostNordDK/posts/725539014491597

Læs også: 2000 klager over Post Nord på to timer

Dagens billede: Kanye West og Donald Trump skal mødes

Tilbage i 2016 mødtes Kanye West og Donald Trump, hvor de diskuterede politik. På torsdag skal de endnu en gang mødes, hvor også Donald Trumps svigersøn deltager.

https://www.instagram.com/p/BovlDYHDBlO/?taken-by=cnn

Læs også: Donald Trump og Kim Jong-un giver hinanden historisk håndtryk

· Mere fra samme kategori ·