Læs også:

Close
Fængsel

NEWS: To danske læger risikerer fængsel

Nyheder  | 

To danske læger risikerer fængsel · 23-årig mand hoppede ud fra Storebæltsbroen · YouSee lancerer ny TV-kanal med eget indhold og populære udenlandske serier · Stor test af overtøj til børn: 90 procent indeholdt miljøgifte

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

To danske læger risikerer fængsel

I dag begynder retssagen mod Svend Lings og Peter Frits Schjøtt, som begge er tiltalt for at have udskrevet receptpligtig medicin til en mand vel vidende, at medicinen skulle bruges i selvmordshensigt – et selvmordsforsøg, der dog mislykkedes, da manden kom under behandling.

Desuden er Svend Lings tiltalt for at have udleveret medicin til Jørgen Vesterby Mikkelsen forud for hans død 7. maj 2017, hvorfor han ifølge anklagemyndigheden skal have medvirket til hans selvmord. Han er yderligere tiltalt for at have vejledt en kvinde, der ikke længere ønskede at leve, om metoder til at begå selvmord.

Både Svend Lings og Peter Frits Schjøtt har fået frataget deres autorisation som læger. Det skriver TV 2.

Fængsel
To danske læger risikerer fængsel. (Foto: Pixabay)

Læs også: Unge deler selvmords- og selvskadetanker på Instagram

23-årig mand hoppede ud fra Storebæltsbroen “for sjov”

En 23-årig mand fra Hvidovre kan se frem til en stor bøde, efter at han søndag hoppede ud fra Storebæltsbroen “for sjov”, hvilket fik sat gang i den helt store redningsaktion.

Politiet har valgt at sigte den 23-årige for overtrædelse af straffelovens paragraf 135, der handler om “misbrug af faresignal”. Her er den maksimale straf tre måneders fængsel. Desuden risikerer han at skulle betale et erstatningskrav for at have sendt redningshelikopteren i luften uden grund. Timeprisen på en redningshelikopter ligger på mellem 60- og 80.000 kroner. Det skriver Ritzau.

Storebæltsbroen
23-årig mand hoppede ud fra Storebæltsbroen “for sjov”. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Dansk livredder risikerer fængselsstraf for menneskesmugling

YouSee lancerer ny tv-kanal med eget indhold og populære udenlandske serier

I samarbejde med Fox Networks Group lancerer YouSee i starten af 2019 en ny TV-kanal, som alle deres TV-kunder får adgang til. Her vil være både egenproducerede danske programmer og populære amerikanske serier fra Fox Networks Group, som er en af verdens største underholdningsselskaber.

Den nye TV-kanal vil både være tilgængelig som flow-TV med egen kanalplads og som streamet indhold. Den nye tv-kanal får premiere i starten af det nye år – og meget af indholdet vil selvfølgelig også være tilgængeligt på YouSee’s streamingtjeneste.

YouSee lancerer ny tv-kanal med eget indhold og populære udenlandske serier
YouSee lancerer ny tv-kanal med eget indhold og populære udenlandske serier. (Foto: YouSee)

Læs også: 12 suveræne DR3-serier, der er alle dine licenspenge værd

Stor test af overtøj til børn: 90 procent indeholdt miljøgifte

En undersøgelse foretaget af Norsk Institut for Vandforskning viste, at meget overtøj til børn indeholder uønsket kemi og miljøgifte. Der er især tale om fluorkarboner, der er skadelige for miljø og sundhed.

Testen viste, at 31 ud af 34 stykker børnetøj viste sig at indeholde miljøgifte. Kun mærkerne Name-it, MOLO og Reima viste sig helt fri for uønskede miljøgifte. Overtøjet er blandt andet testet for de såkaldte fluorkarboner, det typisk indgår i imprægneringen af overtøjet. Fluorkarboner kan udgøre en helserisiko, men man ved ikke alt om deres påvirkning på helbreddet. Til gengæld er et meget skadeligt for miljøet. Selve fremstillingsprocessen kan udlede gasser, der skader ozenlaget. Desuden udsættes fabriksarbejdere for store mængder dagligt.

Populære mærker som Wheat, Friends fra Coop og Helly Hansen endte i bunden af testens resultater. I produkter fra disse mærker fandt man høje værdier af miljøgifte. Se hele listen her.

Stor test af overtøj til børn: 90 procent indeholdt miljøgifte
Stor test af overtøj til børn: 90 procent indeholdt miljøgifte. (Foto: Startpakke.com)

Læs også: Så meget giftig kemi er der i min makeuppung

· Mere fra samme kategori ·