Læs også:

Close
Donald Trump, Kim Jong-un

NEWS: Donald Trump og Kim Jong-un giver hinanden historisk håndtryk

Nyheder  | 

Donald Trump og Kim Jong-un giver hinanden historisk håndtryk · PostNord fyrer 2.500 medarbejdere · Dansk syrienkriger tiltalt for at støtte IS · Ti modtagere af Fællesskabsprisen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Donald Trump og Kim Jong-un giver hinanden historisk håndtryk

Det er første gang i historien, at en amerikansk præsident og en nordkoreansk leder mødes. USAs præsident Donald Trump og Nordkoreas leder Kim Jong-un har natten til tirsdag dansk tid givet hinanden et historisk håndtryk, inden de skulle fortsætte deres topmøde under fire øjne. Det skriver TV 2.

Efterfølgende fortalte Trump til pressen, at han forventer et fantastisk forhold til Nordkorea. Kim Jong-un understregede efterfølgende, at det ikke har været nemt at få mødet på plads.

– Der var mange forhindringer. Det var ikke nemt at komme hertil, men vi gjorde det, sagde han stolt til pressen.

Desuden har begge parter netop underskrevet et dokument. Klokken 10.00 dansk tid har Trump planlagt at afholde pressemøde.

Donald Trump, Kim Jong-un
Donald Trump og Kim Jong-un giver hinanden historisk håndtryk. (Foto: Polfoto)

Læs også: Trump benåder kvindelig stofmisbruger efter besøg af Kim Kardashian

PostNord fyrer 2.500 medarbejdere

PostNord er netop gået i gang med anden del af sin restrukturering, som blandt andet omhandler fyring af omkring 4.000 medarbejdere. Af disse er 1.500 allerede afskediget, og der mangler nu cirka 2.500 fuldtidsstillinger stadig at blive afviklet. Det skriver Ritzau.

Fyringerne kommer til at ske i løbet af de kommende år, fortæller PostNord i en pressemeddelelse.

PostNord fyrer 2500 medarbejdere. (Foto: Polfoto)

Læs også: 2000 klager over Post Nord på to timer

Dansk syrienkriger tiltalt for at støtte IS

En 28-årig dansk syrienkriger er på anklagebænken i Spanien og er tiltalt for at støtte IS. Da han blev anholdt for et år siden, blev han betegnet som en meget farlig jihadist. Det skriver DR.

Anklagemyndigheden kræver ham idømt syv års fængsel for en række terrorrelaterede lovovertrædelser, blandt andet for at have kæmpet for Islamisk Stat.

Det spanske indenrigsministerium betegner den 28-årige syrienkriger, som en af de farligste jihadister, der er tilbage i Spanien.

Krigen i Syrien begyndte i 2011. (Foto: Polfoto)

Læs også: USA affyrer mere end 50 missiler mod Syrien

Ti modtagere af Fællesskabsprisen

I torsdags den 7. juni, blev modtagerne af Fællesskabsprisen 2018 hædret ved en stor prisuddeling på Oslobåden i København.

Prisen blev uddelt til ti enkeltpersoner eller grupper, som alle har gjort en ekstra indsats for fællesskabet i Danmark.

Ud af de ti modtagere var blandt andet Vaskeret i Brabrand og De Nye Stemmer i København.

Vaskeriet er ikke et helt almindeligt vaskeri. For her er det udviklingshæmmede, du møder, når du afleverer dit vasketøj. Vaskeriet giver dem mulighed for at opleve, hvordan det er at være en del af et arbejdsfællesskab.

De Nye Stemmer er unge frivillige jøder og muslimer i alderen 16-20 år, som arbejder mod fordomme. De tror på, at dialog er vejen frem til respekt og forståelse mellem minoriteter.

Fællesskabsprisen
I torsdags den 7. juni, blev modtagerne af Fællesskabsprisen 2018 hædret. (Foto: Fællesskabsprisen)

· Mere fra samme kategori ·