Læs også:

Close
kyllinger, slagtekyllinger, gård, dyrenes beskyttelse, dyr, økologi

NEWS: 4 ud af 5 danskere: Slagtekyllinger skal have bedre vilkår

Nyheder  | 

4 ud af 5 danskere: Slagtekyllinger skal have bedre vilkår · Pilotstudie: Migræne kan behandles uden medicin · Bil ramt af skud på motorvej · I dag får Bill Cosby sin dom · Dagens billede: Teenager reddet efter 49 dage på åbent hav

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

4 ud af 5 danskere: Slagtekyllinger skal have bedre vilkår

For lidt plads, gangbesvær, manglende adgang til det fri og enorme flokke på op mod 50.000 individer er nogle af de mange problemer med dyrevelfærd, som danske industrikyllinger lider under. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Det får nu danskerne til at sige fra og kræve ordentlige forhold for dyrene. Analysevirksomheden Epinion har undersøgt danskernes holdning til slagtekyllinger, og undersøgelsen viser, at når man oplyser danskerne om de forhold, som danske kyllinger går under, så mener 4 ud af 5, at kyllinger skal have bedre forhold, end de har i dag.

Epinion-undersøgelsen viste også, at mere end halvdelen af de indkøbsansvarlige vil være villige til at betale mere for en kylling, der har haft adgang til det fri. Den massive opbakning vækker glæde hos Dyrenes Beskyttelse.

kyllinger, slagtekyllinger, gård, dyrenes beskyttelse, dyr, økologi
4 ud af 5 danskere: Slagtekyllinger skal have bedre vilkår. (Foto: Pexels)

Læs også: Dyrevelfærd hitter for alvor hos danskerne

Pilotstudie: Migræne kan behandles uden medicin

Nogle migrænepatienter kan skære ned på medicinen eller droppe den helt ved at bruge en nyudviklet inhalator, der ændrer sammensætningen af den luft, vi indånder. Det er resultatet af et pilotstudie lavet på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital med 11 patienter.

Det er patienter, der lider af migræne med aura, altså hvor man får føle- eller synsforstyrrelser inden den smertefulde hovedpine sætter ind, der er blevet undersøgt i studiet. 11 patienter deltog i pilotstudiet, der nu skal følges op af et stort klinisk forsøg. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Hovedpine, piller, smerte, migræne, medicin
Pilotstudie: Migræne kan behandles uden medicin. (Foto: Pexels)

Læs også: Har du tit hovedpine? Så lider du måske af fødevareintolerance

Bil ramt af skud på motorvej

Natten til tirsdag blev en bil ramt flere gange på motorvejen i retning mod København mellem afkørsel 12 og afkørsel 13. Ingen personer er kommet noget til, men den pågældende fører af bilen er meget chokeret.

Skuddene blev affyret fra “en eller flere forbikørende biler”, som stak af med det samme, og politiet mener, at manden er blevet fanget i krydsild.

– En bil er blevet ramt tre gange, men der blev angiveligt affyret flere skud, siger vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Efter skyderiet blev en del af motorvejen spærret i fire timer, imens strækningen blev undersøgt med hunde. Skyderiet på motorvejen kommer i kølvandet på en del andre skyderier i København og den københavnske vestegn. Det skriver TV 2.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Bil ramt af skud på motorvej. (Foto: Pexels)

Læs også: Mand stukket med kniv fem gange i balderne

I dag får Bill Cosby sin dom

Tirsdag bliver en skæbnesvanger dag for den kendte skuespiller Bill Cosby. Ved en domstol i delstaten Pennsylvania risikerer han nemlig at blive idømt op til ti års fængsel.

I april blev den 81-årige skuespiller den første i MeToo-æraen til at blive dømt for et seksuelt overgreb. Her blev han fundet skyldig i tre tilfælde af overgreb.

I alt har omkring 60 kvinder anklaget Bill Cosby for seksuelle overgreb, der angiveligt har stået på siden 1960’erne. Bill Cosby har siden domfældelsen i april siddet i husarrest i sit hjem i Pennsylvania. Det skriver Ritzau.

morgan freeman, skuespiller, metoo, anklager, seksuel chikane, harvey weinstein
I april blev den 81-årige skuespiller den første i MeToo-æraen til at blive dømt for et seksuelt overgreb. (Foto: Pixabay)

Læs også: Finanssektoren sætter fokus på seksuel chikane

Dagens billede: Teenager reddet efter 49 dage på åbent hav

Aldi Novel Adilang befandt sig 125 kilometer fra den indonesiske kyst i en lille tømmerflåde med et læskur, da kraftige vinde fik fortøjningerne til at slippe og sendte den 19-årige ud på havet uden mulighed for at komme tilbage.

Han endte flere tusind kilometer væk og nærmede sig øen Guam, hvor han til sidst blev samlet op af et fartøj fra Panama.

Aldi har det godt og er genforenet med sin familie i Indonesien.

Læs også: Efterskælv på Lombok skaber panik

· Mere fra samme kategori ·