Læs også:

Close
Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112

NEWS: 30-årig kvinde dræbt af knivstik

Nyheder  | 

30-årig kvinde dræbt af knivstik · Flere såret ved knivangreb i Paris · Forskning bringer ny viden om mulige årsager til børneleukæmi · Regeringen vil hæve godtgørelsen for seksuel chikane · Studiestart: Forældre hjælper som aldrig før

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

30-årig kvinde dræbt af knivstik

Søndag aften fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et knivstikkeri i det vestlige Aarhus. På stedet fandt de en 30-årig livløs kvinde, som var blevet stukket med en kniv flere gange. Kvinden blev erklæret død kort tid efter politiets ankomst.

Østjyllands Politi har anholdt kvindens eksmand – en 35-årig mand, som menes at stå bag drabet. Det forventes, at manden bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag mandag. Det skriver TV 2.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
En 30-årig kvinde er dræbt af knivstik i Aarhus. (Foto: Pexels)

Læs også: 39-årig fundet død på vej

Flere såret ved knivangreb i Paris

Sent søndag aften blev syv mennesker såret ved et knivangreb i den franske hovedstad Paris. Det franske politi har anholdt en mand efter angrebet, som fandt sted i centrum af Paris. Indtil videre er der ikke tegn på, at motivet bag knivangrebet er terrorisme.

Angrebet fandt sted kort efter klokken 23 i den centrale del af Paris. I følge fransk politi er fire af de sårede i kritisk tilstand.

Angrebet er den seneste af en række knivangreb i Paris. Terrorgruppen Islamisk Stat hævdede i august at stå bag et knivangreb, hvor to kvinder blev dræbt, lidt uden for Paris. Det skriver Ritzau.

Paris Frankrig
Angrebet er den seneste af en række knivangreb i Paris. (Foto: Pexels)

Læs også: Flere dræbte og sårede i formodet terrorangreb i hjertet af London

Forskning bringer ny viden om mulige årsager til børneleukæmi

Leukæmi er den hyppigste kræftform hos børn, selv om den heldigvis stadig er sjælden. I dag ved man imidlertid kun lidt om årsagerne. Forskning fra Kræftens Bekæmpelse peger nu på en statistisk sammenhæng mellem morens brug af hormoner op til eller under graviditeten og forekomst af sygdommen. Resultaterne er netop offentliggjort i et af verdens førende medicinske tidsskrifter, Lancet Oncology. Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Postdoc Marie Hargreave fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, som har stået i spidsen for den nye forskning, forklarer:

– Resultaterne peger på en sammenhæng mellem kvinders brug af prævention med hormoner og udvikling af leukæmi hos deres børn. Det er interessant, fordi det kan være med til at øge vores forståelse af de mulige årsager til leukæmi hos børn. På længere sigt kan det måske føre til bedre muligheder for at forebygge sygdommen, siger Marie Hargreave.

udskydelse af menstruation, blødning, pletblødning, spring over, kvindekroppen, cyklus
Resultaterne peger på en sammenhæng mellem kvinders brug af prævention med hormoner og udvikling af leukæmi hos deres børn. (Foto: Pexels)

Læs også: Nyt studie: P-piller øger risiko for brystkræft med 20 procent

Regeringen vil hæve godtgørelsen for seksuel chikane

Ansatte, der har været udsat for seksuel chikane, skal fremover have en højere godtgørelse. Det mener regeringen, der med et nyt lovforslag vil hæve godtgørelsen i sagerne med en tredjedel, så det gennemsnitlige beløb stiger fra 25.000 til godt 33.000 kroner. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Lovforslaget udspringer af #MeToo-bevægelsen og den offentlige debat om seksuel chikane, som det har givet anledning til.

Regeringen vil samtidig gøre forbuddet mod seksuel chikane endnu tydeligere i ligebehandlingsloven, så der står, at lige arbejdsvilkår også omfatter forbud mod seksuel chikane. Derudover bliver det understreget, at der ikke bør lægges vægt på omgangstonen på arbejdspladsen, når man skal vurdere sager om seksuel chikane, hvilket der ellers tidligere har været eksempler på.

morgan freeman, skuespiller, metoo, anklager, seksuel chikane, harvey weinstein
Lovforslaget udspringer af #MeToo-bevægelsen og den offentlige debat om seksuel chikane, som det har givet anledning til. (Foto: Pixabay)

Læs også: Skuespiller Morgan Freeman anklaget for upassende opførsel og berøringer

Studiestart: Forældre hjælper som aldrig før

Stereotypen med en fattig studerende, der er tvunget til at spise pasta med ketchup på et lille kollegieværelse, er måske ikke så aktuel længere. I hvert fald kan mange nyslåede studerende glæde sig over hjælp fra forældre, der i hidtil uset grad køber ejerlejligheder og computere til afkommet.

Ifølge Boligsiden.dk er der solgt markant flere studielejligheder som forældrekøb i første halvår af 2018 sammenlignet med samme periode i 2017. I 2017 blev der til og med maj solgt 597 studielejligheder, mens tallet i 2018 er 680 – en stigning på cirka 14 procent. Stigningen er sket trods skærpede lånekrav.

Forældrenes velvilje stopper dog ikke ved køb af ejerlejligheder. Hos Humac oplever man en ny tendens, hvor forældre i stor stil er begyndt at købe eller hjælpe med dele af betaling af computere til studiebrug. Det skriver Humac i en pressemeddelelse.

eksamensopgave, eksamen, eksamensskrivning, opgave, produktivitet, fokus, mobil
Studiestart: Forældre hjælper som aldrig før. (Foto: Pexels)

Læs også: Studiestart får mange unge til at drikke mere alkohol

· Mere fra samme kategori ·