Læs også:

Close
alkohol shots drink drinks cocktails unge studie studiestart

NEWS: Studiestart får mange unge til at drikke mere alkohol

Nyheder  | 

Studiestart får mange unge til at drikke mere alkohol · 155 socialsnydere er snuppet i lufthavne · 49 sexslaver reddet fra underjordiske natklubber · Danskerne betaler kassen hos tandlægen

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Studiestart får mange unge til at drikke mere alkohol

Starten på en ungdomsuddannelse og mødet med nye klassekammerater er for mange forbundet med fester og sociale arrangementer, hvor alkohol er i centrum.

58 procent af unge, der i dag går på ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse, fortæller, at de enten begyndte med at drikke alkohol eller øgede deres alkoholforbrug da de startede på en ungdomsuddannelse. Det viser tal fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens rapport ’Unges alkoholvaner i Danmark 2017’, der har spurgt 1.000 15-25-årige til deres alkoholvaner.

alkohol shots drink drinks cocktails unge studie studiestart
Studiestart får mange unge til at drikke mere alkohol. (Foto: Pexels)

Læs også: Børn af rige forældre drikker mere

155 socialsnydere er snuppet i lufthavne

Stikprøver udført af Lufthavnstilsynet viser, at 155 personer er blevet indberettet for socialt bedrageri ved 12 kontroller i lufthavnene i Kastrup og Aalborg. De indberettede skal tilsammen betale knap en million kroner tilbage til det offentlige.

I 2018 blev Lufthavnstilsynet genindført i finansloven. Der er afsat 2,2 millioner kroner til at lave 27 kontroller årligt i de næste fire år. I andet halvår ventes Lufthavnstilsynet at nå målet om 27 kontroller i år. Det skriver Ritzau.

Lufthavn, rejse, airport, flyver, fly, flyve
155 socialsnydere er snuppet i lufthavne. (Foto: Pexels)

Læs også: Ledigheden er den laveste i ni år

49 sexslaver reddet fra underjordiske natklubber

49 kvinder er blevet reddet fra sexslaveri i Cartagene i Colombia, som er en turistby. Kvinderne blev smuglet gennem underjordiske tunneler for at arbejde som sexslaver på natklubber. Det skriver Ritzau.

Ifølge den colombianske anklagemyndighed blev kvinderne tvunget til at arbejde som prostituerede på underjordiske natklubber. De blev lokket dertil med falske løfter om arbejde, før de blev holdt i fangenskab under farlige forhold.

Natklub, diskotek, nat, fest, disko, klub
49 sexslaver reddet fra underjordiske natklubber. (Foto: Pexels)

Læs også: Transkønnet politiker skriver historie

Danskerne betaler kassen hos tandlægen

De priser, som forbrugerne betaler hos tandlægen, er tordnet i vejret de senere år. Alligevel er det de færreste, der forsøger at forhandle sig til en bedre pris. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk, der efterlyser mere konkurrence på både pris og kvalitet.

Et udtræk af tal fra Danmarks Statistik viser, at tandlægepriserne fra maj 2002 til maj 2018 er skudt i vejret med 51,6 procent. I samme periode er forbrugerpriserne generelt blot steget 28 procent.

tandlæge, tænder, tandlægen, tand, læge
Danskerne betaler kassen hos tandlægen. (Foto: Pexels)

Læs også: Fra sabbatår til SU: Syv gode råd til studieøkonomien

· Mere fra samme kategori ·