Læs også:

Close
Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken

NEWS: Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken

Nyheder  | 

Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken · Cannabidiol fra cannabisplanten virker mod depression · Tilliden skal genskabes efter hvidvasksagen · Masseskyderi i Stockholm · Nespresso byder nu på en stor kop kaffe · Dagens billede: Justin Bieber overraskede fans

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken

Antallet af bilister og cyklister, der flytter blikket væk fra vejene for at kigge ned i deres mobiltelefoner, stiger i takt med, at mobilen er blevet en fast genstand i de flestes liv. Måske er det derfor, at hver femte dansker mener, at mobiltelefonen skal gøres helt forbudt i trafikken. Både som håndholdt og hvis den bruges med headset. Det viser en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

21 procent mener, at straffen skal være højere for bilister, der overtræder loven. ”Kør bil, når du kører bil,” lyder det fra Rådet for Sikker Trafik, og med lige præcis denne kampagne sættes der specifikt fokus på uopmærksomme trafikanter i den kommende periode, hvor der også vil være mere politikontrol på vejene.

Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken
Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefonen i trafikken. (Foto: Val Britaus)

Læs også: Selfies i trafikken udbredt blandt unge

Cannabidiol fra cannabisplanten virker mod depression

Et forskerhold fra Aarhus Universitet og São Paulo Universitet har påvist, at stoffet cannabidiol fra cannabisplanten virker effektivt mod depression på rotter og mus. Professor Gregers Wegener spår stoffet stort potentiale – måske allerede inden for en femårig periode.

Selv om stoffet stammer fra cannabisplanten, bliver man hverken afhængig eller skæv af det. Cannabis består af omtrent 600 forskellige komponenter, og det er stoffet THC, der har euforiserende virkning.

Gregers Wegener har fået 2,5 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsråd til at dykke nærmere ned i emnet, og er herudover i gang med en række yderlige ansøgninger.

Hash, drugs, cannabis, stoffer, narko, narkotika
Cannabidiol fra cannabisplanten virker mod depression. (Foto: Pexels)

Læs også: 12 danske selskaber er godkendt til at dyrke cannabis

Tilliden skal genskabes efter hvidvasksagen

I går onsdag den 19. september kom den længe ventede undersøgelse af de hvidvaskproblemer i Danske Banks estiske filial frem til 2015, og bankens topchef Thomas Borgen er fratrådt som følge heraf.

Efter offentliggørelsen af advokatundersøgelsen fra Danske Bank er der nu i allerhøjeste grad behov for at trække en streg i sandet og få skabt ro omkring banken og dens medarbejdere oven på en ulykkelig sag, der har fyldt alt for meget de seneste mange måneder. Forude resterer et helt afgørende arbejde for at genskabe tilliden omkring banken, skriver Finansforbundet i en pressemeddelelse.

Finansforbundet
Tilliden skal genskabes efter hvidvasksagen, mener Finansforbundet. (Foto: Finansforbundet)

Læs også: Danske Banks direktør stopper

Masseskyderi i Stockholm

Sent onsdag aften modtog politiet et alarmopkald fra borgere, der havde hørt skud blive affyret i området Bagarmossen i Stockholm. Her blev to personer fundet ramt af skud og en tredje person blev fundet mishandlet.

Det svenske politi har anholdt syv personer i sagen, som mistænkes for at have været en del af skyderiet.

Torsdag morgen kan politiet endnu ikke sige noget om de tre personers tilstand eller om de syv personer, der er anholdt i sagen. Det skriver Ritzau.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Masseskyderi i Stockholm. (Foto: Pexels)

Læs også: 30-årig mand ramt i ballen under skyderi i København

Nespresso byder nu på en stor kop kaffe

Nespresso har netop lanceret et helt nyt kaffesystem i Danmark. Systemet hedder Vertuo og giver Nespressos velkendte kaffe en helt ny dimension. Danske kaffeelskere kan se frem til at brygge en stor kop kaffe og 25 forskellige af Nespressos kvalitetskaffer i fem forskellige størrelser.

Vertuo er det første nye system, som Nespresso lancerer siden de første maskiner med de ikoniske kapsler kom på det danske marked. Vertuos kapsler er også nye i både design og størrelse og spænder fra den klassiske espresso og helt op til den store Alto, der rummer over 400 ml. friskbrygget kaffe. Kapslerne fremstilles stadig i 100 procent genanvendeligt aluminium, som holder på kaffens aroma og smag.

Nespresso byder nu på en stor kop kaffe
Nespresso byder nu på en stor kop kaffe. (Foto: Nespresso PR)

Læs også: Danskerne vil hellere drikke kaffe end gå i bad om morgenen

Dagens billede: Justin Bieber overraskede fans

Onsdag overraskede Justin Bieber en masse, da han satte sig for at synge foran Buckingham Palace i London.

Læs også: Justin Bieber: Fra møgunge til musiker

· Mere fra samme kategori ·