Læs også:

Close
Selfies, bil, trafik, unge, kørsel, smartphone, telefon

NEWS: Selfies i trafikken udbredt blandt unge

Nyheder  | 

Selfies i trafikken udbredt blandt unge · Efterskælv på Lombok skaber panik · Populær app åbner butik · Snapchat har mistet millioner af brugere efter nyt design · Liberal Alliance vil afskaffe uddannelsesloftet

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Selfies i trafikken udbredt blandt unge

Sammen med alkohol og fart er uopmærksomhed blandt de hyppigste årsager til trafikulykker i Danmark. Alligevel har hver anden af unge mellem 18 og 29 år oplevet at få tilsendt en selfie fra en, der sad bag rattet i en bil. Og det er især de unge, der sætter deres liv på spil for at få en selfie i kassen. Det skriver Gjensidige i en pressemeddelelse.

Hver anden mellem 18 og 29 modtager selfies fra personer, der kører bil. Men blot 14 % af de 18 til 29-årige erkender, at de selv har taget en selfie under kørsel. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Selfies, bil, trafik, unge, kørsel, smartphone, telefon
Selfies i trafikken udbredt blandt unge. (Foto: Gjensidige)

Læs også: Vild kampagne faker din egen trafikulykke

Efterskælv på Lombok skaber panik

Et efterskælv på 5,9 har netop ramt den indonesiske ø Lombok, efter et større jordskælv i søndags, hvor 131 mennesker omkom. Efterskælvet har fået folk til at flygte i panik ud på gaderne, og flere bygninger er kollapset.

Jordskælvet i søndags blev målt til 6,9. Det skriver Ritzau.

Jordskælv, richterskala, naturkatastrofe, katastrofe
Søndag omkom 131 mennesker ved jordskælvet på Lombok. (Foto: Pxhere)

Læs også: Mindst 91 er omkommet efter jordskælv i Indonesien

Populær app åbner butik

Onsdag udvidede Too Good To Go sit populære madspildskoncept med en adresse i hjertet af Frederiksberg. Her kan brugerne afhente overskudsvarer fra grossister. Samlingspunktet vil samtidigt blive et mødested og læringsunivers for madspilds-interesserede.

Urtekram, Knorr og Santa Maria er allerede på listen over virksomheder, der vil levere overskudsvarer til den nye butik. Det er varer, som af den ene eller anden årsag ikke kan sælges i supermarkederne. Det kan f.eks. fordi en etiket sidder skævt. Det skriver Too Good To Go i en pressemeddelelse.

Too Good To Go
Too Good To Go har åbnet butik i hjertet af Frederiksberg. (Foto: Too Good To Go)

Læs også: Den danske madspildsapp Too Good To Go stormer frem

Snapchat har mistet millioner af brugere efter nyt design

Snapchat har i løbet af de seneste tre måneder mistet tre millioner brugere. I andet kvartal af 2018 havde Snapchat 188 millioner brugere, mens tallet i første kvartal var 191 millioner brugere. Det fremgår af det seneste regnskab fra selskabet Snap Inc.

Tabet af brugere kommer efter, at Snapchat har lavet designet om, for at få brugerne til at interagere mere og bruge mere tid på de reklamer i appen. Det skriver TV 2.

Snapchat, smartphone, telefon, app, apps, sociale medier, some, facebook, instagram, twitter
Snapchat har mistet millioner af brugere efter nyt design. (Foto: Pxhere)

Læs også: Hun droppede Snapchat og så faldt aktien otte procent

Liberal Alliance vil afskaffe uddannelsesloftet

Liberal Alliance har selv stemt for uddannelsesloftet, men nu vil de have afskaffet det.

Partiet vil fortsat stå ved den nuværende aftale, understreger politisk ordfører, Christina Egelund. Men kun frem til det kommende folketingsvalg, hvor Liberal Alliance vil gå til valg på at afskaffe uddannelsesloftet. Det skriver Ritzau.

SKole, uddannelse, job, arbejde, venner, uddannelsesloft
Liberal Alliance vil afskaffe uddannelsesloftet. (Foto: Pexels)

Læs også: Hvad sker der for uddannelsesloftet?

· Mere fra samme kategori ·