Læs også:

Close
Tomater

NEWS: Over 75 tons grimme tomater blev reddet

Nyheder  | 

Over 75 tons grimme tomater blev reddet · DIF i hård kritik af DR-besparelser på sporten · Danskerne tager afstand fra uopmærksom kørsel ·  Danske Banks direktør stopper · Flere skudepisoder i København · Dagens billede: Nord- og Sydkorea har underskrevet en fælles erklæring

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Over 75 tons grimme tomater blev reddet

På grund af den ekstremt varme sommer i Danmark har der været stor overproduktion af tomater – samt også de “grimme” tomater, som normalt ikke kan sælges i de danske supermarkeder.

Foreningen Stop Spild Af Mad har siden maj måned haft indgået et samarbejde med to konkurrerende detailkæder, Salling Group og REMA 1000, samt Danmarks største tomatproducent, Gartneriet Alfred Pedersen & Søn om at hjælpe dem med at sælge de “grimme” tomater i stedet for at de skulle ende som madspild.

Danskerne har vist stor interesse for initiativet. Og siden maj måned er der i alt reddet over 75 tons “grimme” tomater, som kunne havde endt som affald. De er i stedet for blevet solgt til butikkerne. 

Tomater
Over 75 tons grimme tomater blev reddet. (Foto: Alfred Pedersen & Søn)

Læs også: Prinsesse Marie til skoleelever: – Det er jer, der gør en forskel mod madspild

DIF i hård kritik af DR-besparelser på sporten

Sporten måtte i særdeleshed holde for, da DR i går præsenterede en spareplan. Det indgår eksempelvis i planen, at DR ikke længere skal sende sportsnyheder. Denne beslutning møder hård kritik hos Danmarks Idrætsforbund (DIF), der repræsenterer 61 forskellige idrætsforbund.

– Jeg er målløs, og det strider mod den public service-aftale, som er offentliggjort, siger DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen.

Ifølge Morten Mølholm får det store konsekvenser for danskernes adgang til dansk idræt, at DR Sporten er blevet udpeget som et område, hvor sparekniven bliver ført i bund.

DIF i hård kritik af DR-besparelser på sporten
DIF i hård kritik af DR-besparelser på sporten (Foto: DIF)

Læs også: 12 suveræne DR3-serier, der er alle dine licenspenge værd

Danskerne tager afstand fra uopmærksom kørsel

I en undersøgelse blandt 2.113 bilister, som Promonitor har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension, svarer 93 procent af de adspurgte, at det er socialt uacceptabelt at tale i håndholdt eller skrive på sin telefon, mens man kører i trafikken.

Undersøgelsen viser også, at der over flere år er sket et fald i antallet af bilister, der taler i håndholdt telefon bag rattet. Der er dog stadig 14 procent af trafikanterne, der gør det meget ofte, ofte eller en gang imellem, viser undersøgelsen.

Fra mandag den 17. september til søndag den 7. oktober sætter Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og kommunerne fokus på uopmærksomhed i trafikken med kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”.

Bil kørsel parkering
Danskerne tager afstand fra uopmærksom kørsel. (Foto: Pexels)

Læs også: Børn af rige forældre drikker mere

Danske Banks direktør stopper

Danske Bankes direktør Thomas F. Borgen har onsdag morgen meddelt bankens bestyrelse, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det meddeler Danske Bank i en fondsbørsmeddelelse.

Meddelelsen kommer i forlængelse af, at Danske Bank onsdag fremlægger konklusioner på en intern undersøgelserne af hvidvask-skandalen.

Thomas F. Borgen fortsætter i stillingen som administrerende direktør, indtil der er udnævnt en ny direktør. Det skriver TV 2.

Penge
Danske Banks direktør stopper. (Foto: Pexels)

Læs også: Regime har sendt penge gennem Danske Bank

Flere skudepisoder i København

Tirsdag aften blev der meldt om skud i ved Lygten i København og i Herlev lidt uden for København. En 34-årig mand blev ramt i begge arme af flere skud, da han befandt sig ved Lygten.

Cirka en time før skyderiet ved Lygten blev en bil ramt af skud i Herlev. Her blev ingen personer dog ramt.

Politiet har ingen anholdte og heller ingen signalementer af gerningsmændene. Det er endnu uklart, om der er en sammenhæng mellem de to skudepisoder.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Flere skudepisoder i København. (Foto: Pexels)

Læs også: Skudepisode på Amager

Dagens billede: Nord- og Sydkorea har underskrevet en fælles erklæring

Kim Jong-un og Moon Jae-in har tirsdag underskrevet en fælles erklæring, hvor begge indvilliger i en række tiltag, der skal forbedre forholdet mellem dem.

https://www.instagram.com/p/Bn35h1ZA_Ju/?taken-by=cnn

Læs også: Donald Trump og Kim Jong-un giver hinanden historisk håndtryk

· Mere fra samme kategori ·