Læs også:

Close
nespresso kaffe

Danskerne vil hellere drikke kaffe end gå i bad om morgenen

Nyheder  | 

Vi ved det jo egentlig godt – at os danskere eeeelsker at starte dagen med en god kop kaffe. Men hvad er vi egentlig villige til at ofre for en kop sort morgenlykke? Mere end man nok lige ville forestille sig

Du kender det. Du har snoozet lidt for længe, og da du endelig kommer ud af sengen, må du prioritere – hvad er vigtigst: at komme i bad eller starte dagen med en god kop kaffe? Det har Nespresso spurgt danskerne om, og der er vist ingen tvivl om, hvad de helst vil …

Kaffe eller bad

En ny undersøgelse foretaget blandt 1.000 respondenter af analyseinstitutet YouGov på vegne af Nespresso, viser, at danskerne prioriterer morgenkaffen over brusebadet, inden de skal ud ad døren om morgenen. Sammen med morgenmad, står kaffe højest på listen over ting danskerne helst ikke vil undvære om morgenen. Det er kun overgået af tandbørstningen, så hygiejnen bliver der dog gået op i på et eller andet plan – trods alt.

Det er kaffeproducenten Nespresso, der har fået udarbejdet undersøgelsen for at få indsigt i danskernes vaner, når det kommer til deres morgenkaffe.

kvinde, bad, løbere, atleter, lurer, leder, filme, nøgen
Gå glad i bad – ja, ja, men kaffe først. (Foto: All Over)

Morgenritualerne

– Vi ved, at mange danskere elsker kaffe, men vi var nysgerrige på, hvor højt på prioritetslisten en god kop morgenkaffe egentlig stod. Selvom det kan virke lidt overraskende, at danskerne hellere vil have en kop morgenkaffe end det daglige brusebad, så giver det mening, når man kigger på danskernes ritualer omkring kaffedrikning. Morgenkaffen er for mange danskere både en opkvikker og et lille åndehul, inden vi farer ud i dagens gøremål, så det giver mening, at mange prioriterer det så højt, siger Gitte Sarlvit, marketingdirektør hos Nespresso Danmark.

gitte_sarlvit nespresso
Gitte Sarlvit der står bag undersøgelsen. (Foto: privat)

Kaffe før vi tager afsted

Og dagens første kop kaffe indtages også oftest, inden vi forlader hjemmets trygge rammer. Hele 72 procent svarer, at de starter dagen med en kop kaffe.

Fun fact
Aaah, duften af kaffe. Der er en grund til, at mange danskere elsker duften og smagen af en god kop kaffe. Der kan nemlig være helt op til 900 aromaer i kaffe, så man får virkelig vækket sanserne. Til sammenligning er der “kun” op til 600 aromaer i vin.

Undersøgelsen viser også, at morgenkaffen topper listen, hvis danskerne kun måtte indtage én kop om dagen. Hele 56 procent svarer, at de ville vælge morgenkoppen over alle andre kopper. Så dagens vigtigste kop kaffe er altså den om morgenen, inden vi skal i gang med dagens opgaver.

Fun fact
De mange aromaer i kaffe kan kun bevares under de rigtige forhold. Derfor er det vigtigt, at kaffen opbevares ordentligt, hvis man vil opretholde høj kvalitet og god smag. Den karakteristiske Nespresso-kapsel sikrer bevaring af de mange gode aromaer, og giver en smagfuld kop kvalitetskaffe.
nespresso kaffe bad
Kaffe er godt – også som det første om morgenen. (Foto: Nespresso)
Vidste du, at …

Dine brugte Nespresso-kapsler skal ikke smides i skraldespanden. De er nemlig lavet af 100 procent genanvendeligt aluminium, der er det absolut bedste materiale til at holde på aromaerne fra kaffen. De små kapsler sikrer ikke blot den gode smag, men sørger også for, at du kan få den perfekte kop igen og igen – uden at slide unødigt på miljøet. Måske bliver dine kapsler til en cykel eller dele til en flyvemaskine. Du kan aflevere dine brugte Nespresso-kapsler i din nærmeste Nespresso-butik eller hos udvalgte forhandlere.

Historien om Nespresso-systemet

Manden, der opfandt Nespresso-systemet, hedder Eric Favre og er oprindeligt uddannet raketingeniør. Han er fra Schweiz, men gift med en italiensk kvinde. Hun længtes efter ligeså god kaffe, som man kunne få i hendes hjemland, og derfor begyndte Eric Favre at skabe en espressomaskine til hjemmebrug, som kunne lave lige så god kaffe, som på de bedste kaffebarer i Rom. Resten er historie …

For at finde ud at, hvordan man skabte den helt perfekte kop kaffe, besøgte Eric Favre utallige kaffebarer i Rom. Der faldt han over ét sted, hvor køen altid var længere, end hos de andre kaffebarer. Det var her, han fik inspiration til at skabe det portionsbaserede Nespresso-system. Kaffebaren hedder Caffe Sant’Eustachio og er i dag listet i rejseguides som stedet, der serverer en af de bedste espresso i Rom.

Barista Ristretto nespresso
Så er der serveret … Barista Ristretto. (Foto: Nespresso)

Nespresso arbejder i dag sammen med 75.000 kaffefarmere i 12 lande gennem deres AAA Sustainable Quality program. En del af programmet fokuserer på at involvere lokale kvinder mere i dyrkning af kaffebønner. I dag repræsenterer kvinder 30 procent af Nespresso’s globale agronomi-team, hvilket er det dobbelte af verdensgennemsnittet på 15 procent. Det har vist sig at have mange fordele for Nespresso. Ikke blot er det med til at fremme ligestillingen i lande med et stort gender-gap, men det har også beviseligt en positiv effekt på kvaliteten af kaffen, produktiviteten i dyrkningen af kaffebønnerne og velstanden for hele det lokale community.

Læs også:

Anti-inflammatorisk livsstil

Maria Borelius, health, sundhed, anti-inflammatorisk livsstil, bøger, bog, books, HarperCollins Nordic DK, HarperCollins Nordic

· Mere fra samme kategori ·