Læs også:

Close
økonomi, penge, tid, arbejde, balance, familie, venner, unge, ung, karriere, uddannelse, shopping, rejser, oplevelser, liv, leve, opsparing, budget, invester, investering, tyverne, teenager, sind mental, moden, umoden, ungdom, barndom, kidulting, voksenbarn, udvikling,

Forskning: 20’erne er de nye teenageår

Nyheder  | 

Ny forskning viser, at unge i dag er teenagere meget længere end troet. Faktisk viser undersøgelsen, at unge helt op til midttyverne måske skal betegnes som teenagere frem for unge voksne

Det siges, at tyverne er det årti, hvor vi for alvor modnes og forberedes på en tilværelse med boliglån, karriere og måske en familie. Men hvis du er i midttyverne og føler dig mere som en teenager end som en spirende voksen, så er det måske ikke så mærkeligt.

Ny forskning fra et hold forskere fra the Royal Children’s Hospital i Australien viser nemlig, at nutidens unge er børn meget længere, og at teenagereårene ikke stopper, når du fylder 20, men nærmere hænger fast i dig, indtil du er omkring midttyverne.

tyverne, teenager, sind mental, moden, umoden, ungdom, barndom, kidulting, voksenbarn, udvikling,
Forskning: 20’erne er de nye teenageår. (Foto: Gianne Karla Tolentino på Pexels)

Læs mere om børnevoksne her: Kidulting: Stress, forventningspres og dårlige nyheder får dig til at “gå i barndom”

Svært at tage hul på voksenlivet

Det australske fund støttes af en amerikansk undersøgelse fra september 2017, hvor man undersøgte mere end otte millioner 13 til 19-åriges fritidsbeskæftigelser. De unge, der blev undersøgt, var født i årene 1976 til 2016.

Eksempelvis rammer teenagere i dag store milepæle i livet, såsom at få et kørekort, et studiejob eller en kæreste, langt senere, end mennesker, der var unge i 1990’erne, gjorde. De kører mindre i bil, har mindre sex og fester mindre end tidligere generationer gjorde. Faktisk ser det ud til, at 18-årige opfører sig som 13-årige i dag.

Der er foretaget flere studier af generationen, der undersøger, hvorfor nutidens unge er så længe om tage hul på voksenlivet.

For det første har finanskrisen fra 2008 og den efterfølgende haltende økonomi ført til, at mange unge har svært ved at finde arbejde, slås med studiegæld, må flytte hjem igen efter studie eller er længere om at flytte hjemmefra og derfor venter med at foretage store økonomiske beslutninger, såsom at købe deres første bolig. Den dårlige økonomi og større opmærksomhed på ligestilling mellem kønnene har ført til, at flere venter med at gifte sig og med at få børn.

økonomi, penge, tid, arbejde, balance, familie, venner, unge, ung, karriere, uddannelse, shopping, rejser, oplevelser, liv, leve, opsparing, budget, invester, investering, tyverne, teenager, sind mental, moden, umoden, ungdom, barndom, kidulting, voksenbarn, udvikling,
Voksenpligter såsom arbejde vil unge helst gerne vente lidt med at kaste sig ud i. (Foto: Tirachard Kumtanom på Pexels.)

Læs også: Malerbøger til voksne er kommet for at blive

Se også: Brutalt boligmarked tvinger unge til at få roomies

Smartphones giver flere børnevoksne

Det, de fleste forskere dog er enige om, er, at digitale værktøjer, såsom smartphones, er den største årsag til, at nutidens unge er barnlige længere. Det anslås, at 75 procent af teenagere har en smartphone, hvilket betyder, at telefonerne påvirker unge fra tæt på alle sociale lag.

En større del af de unges liv leves nu gennem telefonen, så derfor er en større del af deres sociale omgang digital, hvilket kan være årsagen til, at flere bliver hjemme hos sig selv. De har jo deres venner lige ved hånden. De behøver ikke en bil, for de kan praje en Uber, en taxa eller køre med andre, og de behøver ikke gå udenfor for at møde en, de kan date, for det kan de klare gennem datingapps som Tinder.

Det eneste, unge gør mere i dag, end tidligere generationer, er at se porno på nettet. Hvorfor bruge tid og energi på at knalde med en anden og tage alle de følelsesmæssige følger, der kan være, når højre hånd og en film på computeren kan klare det værste?

mobilforbrug, afhængighed, mobil, test, space, vaner, liv, mobil,
Smartphones holder hele dit sociale liv på skærmen – så behøver du jo ikke se vennerne lige så ofte som tidligere generationer gjorde. (Foto: Pexels)

Se også: Vi er vilde med brætspil: Disse spil skal du prøve med vennerne

Læs mere: RuPauls Drag Race: 10 livslektioner, du kan lære af drag queens

Det er ikke skidt alt sammen

Ifølge forskerne er der nogle positive ting ved, at unge mentalt er børn i længere tid. De kaster sig eksempelvis ikke lige så ofte ud i situationer, de ikke kan håndtere, fordi de ikke er voksne nok. Det betyder mindre druk blandt meget unge, og det betyder også færre teenagegraviditeter.

En anden positiv ting ved det sene voksenliv er biologisk. I teenageårene er hjernen det, man kalder plastisk. Det betyder, at den har nemmere ved at lære nye ting og er hurtigere til at omstille sig til nye situationer. Når du bliver ældre, stopper hjernen med at være plastisk og koncentrerer sig i stedet om at styre impulser og være effektiv. Det er blandt andet årsagen til, at voksne tager mindre risikofyldte beslutninger. Den forlængede barndom gør, at hjernen er plastisk i mange flere år, og du derfor bedre kan lære nye ting i længere tid.

Endelig er det et faktum, at vi bliver ældre og lever i længere tid, og med flere år på planeten har vi måske ikke lige så travlt med at blive voksne og leve, som vores forgængere har haft det. Så nyd din barndom, dine teenageår og din ungdom, og husk, at du ikke behøver gå i panik, bare fordi dit liv ikke helt går, som du tænker, det skal. Bare du husker også at vokse bare en lille smule op en dag.

Læs mere: Glem midtvejskrisen – Nu får unge kvartvejskrise

Ekstrovert, introvert, selvtillid, selvværd
Nyd din tid på planeten, men husk, at du også skal vokse på en dag. (Foto: VisualHunt)

· Mere fra samme kategori ·