Læs også:

Close

NEWS: Glem midtvejskrisen – Nu får unge kvartvejskrise

Nyheder  | 

Unge får en krise over deres liv i 20’erne · NemID bliver til en app · Topchef kalder hackerangreb for en advarsel · Uber-chauffører lancerer ny tjeneste

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Glem midtvejskrisen – Nu får unge kvartvejskrise

De fleste har hørt om midtvejskrisen, den livskrise mange oplever, når de fylder omkring de 40 og gør status over deres liv. Nu skriver Berlingske, at der er kommet endnu en livskrise, nemlig kvartvejskrisen, altså en livskrise man oplever i tyverne.

– Unge i 20erne kommer til mig, fordi de føler en stor skuffelse over ikke at være den person, de gerne vil være, siger psykolog Mette Bratlann.

Ifølge hende, oplever unge danskere en krise, fordi de har tårnhøje forventninger til dem selv, mange skift, sociale medier og et forlænget ungdomsliv. Det, der går igen ved Bratlanns klienter er opskriften på det succesfulde liv: Kæreste/ægtefælle, job, bopæl, økonomi og børn.

Derudover er ungdommen blevet forlænget betragteligt, og varer nu et helt årti. Undervejs kan der gøres mange tanker om at ændre den situation, som de unge føler sig fastlåst i, og det aktiverer bekymringer over fremtiden, som så udløser krisen.

– 20erne er blevet udråbt til den fase, alle gerne vil være i, og alle gerne vil blive i. Det er sjovere at vise den skægge, festlige globetrotter på omslaget af et blad, end en slidt kvinde på 40 år. Det giver de unge en forventning om, at de skal være på toppen hele tiden, og konstant overgå hinanden i, at være bedst til at være i 20erne, siger Mette Bratlann og fortsætter.

– I en alder af 25 har mange af mine klienter en ambition om at have styr på sig selv. Jeg tvivler på, at særlig mange voksne på 65 føler, at de har styr på dem selv i mere end to uger ad gangen. De har måske sluttet fred med sig selv, men ligefrem at være i konstant kontrol vidner om, at de unge har utroligt høje forventninger til dem selv.

unge, krise, midtvejskrise, kvartvejskrise, liv, forventinger, psyke, mental sundhed, 20'erne, skole, parfohold, kærlighed, job, karriere, uddannelse
NEWS: Glem midtvejskrisen – Nu får unge får kvartvejskrise.
(Foto: All Over)

NemID bliver til app på mobilen

De danske banker arbejder på en app til smartphones, der kan erstatte det velkendte NemID-papkort, så det bliver nemmere at logge på sin netbank.

– Selv om danskerne har taget det lille papkort til sig, så må vi også erkende, at med den rivende udvikling, der er på det digitale område, så er tiden nok kommet til også at have en digital løsning på NemID, siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finansdanmark, der står bag projektet med den nye app.

Det er planen, at den nye app skal være klar om et år og fungere som et supplement til NemID-nøglekortet og nøgleviser. Det skriver Ritzau.

NemID, nøglekort, Nem ID, IT, sikkerhed, netbank, mobilbank, app, teknologi, smartphone, netbank,
NemID vil nu udvikle en app, der skal gøre det nemmere at komme på netbanken. (Foto: Polfoto)

Topchef: Hackerangreb var en advarsel

Efter fredagens hackernagreb, hvor flere hundrede landes computere blev inficeret med en virus, og Storbritanniens hospitalsvæsen blev lagt ned, så advarer topchef i Microsoft, Brad Smith, nu om, at verden bør tage angrebet som en advarsel.

– Verdens regeringer bør se dette angreb som et wake-up call. De er nødt til at betragte angreb i cyberspace og handle efter samme regler, der gør sig gældende for væbnede angreb i den fysiske verden. Vi har brug for regeringer, der tager skaden mod civile alvorligt, og som vil forhindre fremtidige angreb, skriver Brad Smith i et blogindlæg.

Han skriver, at angrebet skal bruges til at kunne sikre cyberspace bedre, så lignende angreb kan forhindres en anden gang.

– Vi kan bruge disse erfaringer fra ’WannaCrypt’-agrebet til at finde ud af, hvad vi skal gøre for at undgå denne type angreb i fremtiden. Jeg ser flere områder, hvor denne begivenhed giver Microsoft og branchen mulighed for at forbedre sig.

Læs mere: 170.000 computere ramt af gigantisk hackerangreb

Læs også: 74 lande udsat for stort hackerangreb

brad smith, microsoft, blog, wake-up call, advarsel, angreb, hacker, hackerangreb, ransom ware, ransomware, virus, angreb, sikkerhed, cyberangreb, cybersikkerhed,
Brad Smith (tv.) mener, at fredagens hackerangreb er et wake-up call for verdens regeringer. (Foto: Polfoto)

Tidligere Uber-chauffører klar med ny tjeneste

I dag vil tidligere Uber-chauffører komme med deres bud på en lovlig kørselstjeneste. Det skriver Ritzau.

Den 18. april drejede Uber ellers nøglen om i Danmark, men allerede inden da havde en gruppe Uber-chauffører fortalt Berlingske, at de ville komme med deres egen version af en kørselstjeneste i København.

Ifølge gruppens pressemand, Per Jakobsen, vil den nye kørselstjeneste fungere gennem den oprindelige internationale app fra Uber.

Ifølge Ubers talsmand i Danmark, Kristian Agerbo, er der dog ikke tale om, at Uber genopstår mandag.

Læs mere: Uber lukker tjenesten i Danmark

uber, ny app, uber-chauffører, app, teknologi, ulovlig, eu, eu-domstol, teknologi, taxa, pirattaxa, dom
En gruppe eks Uber-chauffører lancerer en ny kørselstjeneste. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·