Læs også:

Close
rupaul, rupauls drag race, drag queen, kvinder, mænd, udklædning, drag, cunt, charisma, uniqueness, nervem talent, chancer, selvtillid, selvværd, kropsimage, bodyimage

RuPauls Drag Race: 10 livslektioner, du kan lære af drag queens

Kultur  | 

Det kan godt være, at RuPauls Drag Race er et reality tv-show, der handler om mænd, der klæder sig ud i kjoler. Men showet er meget mere end det. Her er 10 livslektioner, du kan lære af RuPaul og hendes drag queens

Godt nok er RuPauls Drag Race fyldt med mænd, men programmet er en stor hyldest til kvindekønnet. Når mændene klæder sig ud i drag, fejrer de den feminine styrke. De fremviser kvinder, der inspirer dem. Kvinder, de beundrer. De viser, at det at være feminin og kvinde er lige med styrke. Det er jo derfor, det hedder drag QUEENS.

Måske vigtigst af alt, så viser RuPauls Drag Race og de drag queens, der deltager, paradokset i, at en mand kan tage en kjole og makeup på, være udklædt og dermed føle sig smuk, stærk og magtfuld. Samtidig er der så mange kvinder (kvinder, som drag queens hylder), der slås med selvtilliden og ikke kan finde den samme selvtillid og styrke i deres almindelig jeg.

Det og meget mere kan du lære af at se RuPauls Drag Race. Her får du 10 ting, du lærer af programmet og egentlig også 10 årsager til, hvorfor du skal hengive dig til RuPaul og hans dronningers extravaganza eleganza, hvis du ikke allerede gør det.

rupaul, rupauls drag race, drag queen, kvinder, mænd, udklædning, drag, cunt, charisma, uniqueness, nervem talent, chancer, selvtillid, selvværd, kropsimage, bodyimage
Her er 10 ting, du kan lære af RuPauls Drag Race. (Foto: Logo Press)

Læs også: Stort interview med Irina the Diva: Jeg har knoklet for alt, jeg har opnået

1: Tag chancer, og skab din egen succes

Det kan virke uoverskueligt at springe ud, hvor du ikke helt kan bunde og tage en chance, men det kan netop være der, du sejrer. Ofte ser du en drag queen springe ud i et eller andet vildt projekt, som hun først er rigtig glad for, og så efterfølgende tænker “fuuuuuck” til. Men hun sælger sin ide på catwalken, og ofte er det, at de har taget en chance, noget, som dommerne anerkender og husker.

Det samme gælder for dig. Hellere tage en chance og fejle, end slet ikke at have prøvet. Der vil altid blive lagt mærke til det, når du giver det hele en ekstra indsats, så bare kast dig ud i det.

Morgan Mcmichaels GIF - Find & Share on GIPHY

Giphy

2: Accepter dine fejl, og lad dem ikke knække dig

Selv om det altid er godt at tage chancer, er det ikke altid, de lige ender med de resultater, du drømmer om. Det er helt okay, og noget, som mange af RuPauls drag queens oplever.

På samme måde skal du heller ikke lade fortidens fejl knække dig, eller blive ved med at hjemsøge dig. Se bare på en af de allersejeste, sjoveste og mest charmerende queens, der nogensinde har været med i RuPauls Drag Race: Latrice Royale.

Hun tilbragte adskillige år bag tremmer, men lod det på ingen måde definere, hvem hun er i dag. Hun har lært af det og har ladet fængselstiden vise hende, hvordan hun skal leve sit liv fremadrettet. Hun skammer sig ikke, og griner af det, når de andre queens griller hende for sin tid i orange kedeldragt.

Rupauls Drag Race Latrice Royale GIF - Find & Share on GIPHY

Giphy

Læs også: Pudderdåserne: Fra blog til hudpleje – og måske et beauty-imperium

3: Skønhed er ikke alt

Bianca Del Rio sagde det i Snatch-game, da hun var klædt ud som Judge Judy:

– Skønhed falmer, dumhed varer for evigt!

Bianca Del Rio er selv en mester i flere discipliner; Blandt andet sylespids humor, et sødt og hjælpsomt væsen og vilde sy-evner. Du har også flere ting, du er god til. Selv om du er smuk, er dit udseende ikke alt, og selv om skønhed kan føre dig langt, kan du sjældent klare dig på det alene. Det er den samlede pakke, der tæller.

Se bare på queens som den gudesmukke Valentina, der røg ud, fordi hun ikke kunne lip synce. Eller Naysha Lopez, der ikke havde andet end sit look og flotte (købte) kjoler. De røg begge ud af RuPauls Drag Race, fordi de troede, at deres udseende kunne føre dem hele vejen.

Alle besidder flere forskellige talenter, så vær ikke bange for at stikke ud. Vis, at du er sjov, god til at synge, en fantastisk syerske eller god til at stå på rulleskøjter, ligesom Robbie Turner. Vi har alle styrker, der går ud over det fysiske udseende, og vi skal ikke være bange for at vise alle vores facetter.

Se også: HelseMatilde: Kvinder skriver til mig, at de hader mig

4: Elsk dig selv

Har du set bare ét afsnit af RuPauls Drag Race, har du hørt udtrykket:

– If you can’t love yourself, how in the hell are you gonna love somebody else?

Det er ikke bare noget, RuPaul siger, det er et mantra for mange af deltagerne, og det burde også være et mantra for dig.

Du behøver ikke elske dig selv hver dag, det kan man ikke altid. Men du kan bære mere over med dig selv og lade være med at være så hård ved dig selv, som mange af os kan have tendens til. Ofte dømmer vi os selv langt hårdere, end vi dømmer andre.

Giphy

Se også: Se filmen: Embrace viser, hvor skøre og skadelige idealer om kroppen er

5: Arbejd med det, du har

Det bliver sagt igen og igen i showet: Arbejd med det, du har!

Uanset om du kommer fra fattige kår, ligesom skraldedronningen Chi Chi DeVayne, eller ikke fatter et ord af, hvad dommerne siger, ligesom Yara Zofia, så arbejd med det, du har.

I Chi Chis tilfælde var det hendes charmerende personlighed og evnen til at gøre trash til treasure, der fungerede for hende. I Yara Sofias tilfælde var det hendes totalt sindssyge humor og sickening looks, der gjorde op for, at hendes engelsk var virkelig dårligt. Selv om du har fejl og mangler, så få det absolut bedste ud af det, du har.

Giphy

Det gælder ikke kun tøj og talenter. Det gælder også kroppen. Fra den høje, slanke Naomi Smalls, til Allyssas back rolls og Ginger Minjs fyldige kurver – de arbejder med det, de har.

Drag queens har lige så forskellige kroppe, som kvinder har, og de viser deres bedste side frem, hvad enten det er laaaaaange ben, fyldige bryster, kurvede kroppe eller paddede hofter. Det samme kan du. Så hyld din krop, uanset hvordan den ser ud, og vis den stolt frem.

Giphy

Læs den her: Træt af redigerede kroppe? Gå en tur i svømmehallen

6: Vær sød mod andre, alle kæmper en kamp

Med en flok kække, kloge og knivskarpe queens samlet i ét program kan bølgerne nemt gå højt, og grimme ord kan blive sendt på kryds og tværs gennem arbejdsrummet.

Alligevel kommer der for det meste altid et tidspunkt i showet – oftest i løbet af de timelange makeup-sessioner, deltagerne kaster sig ud i – hvor deltagernes ofte hårde, følelsesladede og sorgfulde historier kommer frem.

Giphy

Som seer giver det dig et indblik i en verden, du måske ikke nødvendigvis altid har adgang til, hvor homoseksuelles og transkønnedes rettigheder og livsvilkår skubbes ud i spotlyset.

Det er også en huskeseddel til dig selv om at være sødere ved andre mennesker helt generelt. Du ved ikke, om din sure kollega har mistet sin ægtefælde, eller om den mand, der slingrer lidt på cykelstien er i sin egen verden, fordi han er blevet fyret den dag.

Alle har noget, de slås med, så husk at være sød, og hjælp andre, hvor du kan!

Giphy

Læs også: Jeg droppede fitnesspigerne for plus size-gudinderne på Insta og fik det meget bedre

7: Kæmp hårdt for det, du vil have – og vær forberedt

Du har ikke set nogen kæmpe, før du har set en drag queen lip sync for her life!

Det er ikke altid, de kan teksten, men så har de nogle syge moves, et lækkert stripshow, en perlekæde, der kan gå i stykker og skabe hårrejsende minder, eller en ekstra paryk gemt under parykken, som en episk reminder om, at det altid er godt at være forberedt på det værste.

Giphy

Kort fortalt, gå all in, hvis der er noget, du virkelig ønsker dig. Koncentrer dig ikke alt for meget om, hvad konkurrenten gør, men brug din energi på at vise alt, hvad du har, og hvad du er klar til at give for at opnå dine drømme.

Og husk altid at have en ekstra paryk klar under din paryk.

Rupauls Drag Race Lip Sync For Your Life GIF - Find & Share on GIPHY

Giphy

Læs også: Unge kvinder gør oprør på de sociale medier

8: Vær ligeglad med haters

Hvis der er en ting, du kan lære af RuPauls dronninger, så er det, at du skal være ligeglad med, hvad andre mener om dig. Vær dig selv, og gør din ting. Din CUNT – charisma, uniqueness, nerve and talent – er der ingen, der kan tage fra dig.

Giphy

Flere gange taler RuPauls drag queens om, hvordan de er udstødt og kritiseret for at være dem, de er, og fordi de laver drag. Af deres familier og også i LGBTQIA+.

MEN: Selv om de kan være påvirkede og kede af det, så lader de aldrig andres mening forhindre dem i at gøre det, de elsker. Som RuPaul siger:

– Hvis ikke de betaler dine regninger, så spild ikke din tid på de kællinger.

Giphy

Se bare på Sharon Needles. Da hun kom ned ad catwalken første gang, med hvide øjne og blod løbende ud af munden, var det nok de færreste, der havde regnet med, at hun ville tage kronen.

Men det gjorde hun, og hele vejen igennem var hun tro mod sig selv, også selv om skønhedsdronnningen Phi Phi O’Hara var efter hende, og mange troede, at Sharon ikke ville vinde med sin vilde stil.

Giphy

Se mere: Opfindere, forskere og genier: Disse seje kvinder ændrede verden

9: Tag konstruktiv kritik til dig

Hvor du skal lade ligegyldig sladder, ond snak og shade gå ind ad det ene øre og ud ad det andet, så er det også godt at lytte til, hvad andre siger af og til. Især hvis det er konstruktivt.

Der er nogle dronninger i RuPauls Drag Race, der insisterer på, at de er gode, som de er, og som ikke er særlig gode til at tage imod dommernes kritik. Andre drag queens er bedre til ikke at tage kritikken personligt. De bearbejder den og gør kritikken til noget positivt for dem selv. De queens er dem, der udvikler sig og bliver vildere, bedre og sejere.

Så næste gang nogen giver dig feedback, så tænk lige over, om der kunne være noget sandhed i det, de siger, inden du farer i flint og kaster shade i hovedet på dem.

Wifflegif

10: Er du lækker udenpå, føler du dig lækker indeni

Det kan godt være, at de har en dårlig dag på settet, at deres udfordring ikke gik særligt godt, eller de savner deres nærmeste derhjemme, men når de drag queens maler deres ansigter i RuPauls Drag Race, sætter parykkerne på og trækker i en pailletbesat særk, er der intet, der kan stoppe dem.

Wifflegif

Trænger du til at finde din indre glamazon frem, så tag dit yndlingsundertøj på. Hiv blusen ud, der fremhæver dine former, eller den kjole, der altid får forbipasserende til at sende dig beundrende blikke.

Kom farve på læberne, eller smid en omgang falske vipper på, og sæt håret og husk altid at gå ind i et rum – purse first! Det kan godt være, det virker lidt udklædningsagtigt, men du vænner dig til det. Det vil helt sikkert påvirke dig positivt indeni, at du har gjort noget ud af dig selv udenpå.

Reality Tv Latrice Royale GIF - Find & Share on GIPHY

Giphy

Læs mere: Huda Beauty: Historien om en instagrammer, der fik sit eget makeupmærke

· Mere fra samme kategori ·