Læs også:

Close
ico concerts, stagehand, stagehands, sort arbejde, snyd, fusk, skat, skatteundvigelse, skattesnyd, koncerter, musik, arrangør, arrangement, bryan adams, justin bieber, celine dion, parken, royal arena, koncertarrangør,

NEWS: Store danske koncerter bliver bygget på sort arbejdskraft

Nyheder  | 

Store danske koncerter bliver bygget på sort arbejdskraft · Kundby-pigen får otte års i fængsel · Engelske prins Harry har været på knæ for sin skuespillerinde · Kvinde ville plante falsk sexanklage for at narre stor avis · Danmark står alene med “nej” til kvoteflygtninge · Primitiv bilbombe under bandebil fik politiet til at rykke ud fredag

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Store danske koncerter bliver bygget på sort arbejdskraft

En af Nordens største koncertarrangører, ICO Concerts, bliver anklaget for at aflønne såkaldte “stagehands”, der hjælper med at pakke lastbiler ud og sætte scener op til koncerter, med sorte penge.

Ved hjælp af muldvarpe, kan DR afsløre i programmet “Afsløret – De sorte koncerter”, at der er blevet betalt med sorte penge til stagehands, der blandt andet har hjulpet med Justin Bieber-showet i oktober 2016 i Parken, Bryan Adams i februar 2017 og med Celine Dion-koncerten i juni 2017 i Royal Arena. Der kan være helt op til 150 stagehands på arbejde på en aften.

Pengene bliver udleveret kontant nogle uger eller måneder efter koncerten på værtshuse i København. Om alle stagehands bliver lønnet på samme sorte måde, kan DR ikke dokumentere, men en kilde, der i længere tid har arbejdet ved ICO Concerts-arrangementer, siger, at han ikke har oplevet hvid aflønning som stagehand.

– Alt hos ICO er sort. Der er noget galt med branchen og alle de sorte penge, der forsvinder steder hen, hvor de ikke skal forsvinde hen. Det ødelægger meget for de etablerede firmaer i branchen, siger han.

DR har også undersøgt underleverandører, der også leverer arbejdskraft til arrangementer, som ikke er arrangeret af ICO Concerts. Her tyder det på, at alt foregår efter bogen. Der er ”ikke er nogen formodning eller forventning om”, at stagehands bliver aflønnet af underleverandører på samme lyssky måde som ved ICO Concerts, når de arbejder ved koncerter og events, der er arrangeret af andre selskaber i branchen.

ico concerts, stagehand, stagehands, sort arbejde, snyd, fusk, skat, skatteundvigelse, skattesnyd, koncerter, musik, arrangør, arrangement, bryan adams, justin bieber, celine dion, parken, royal arena, koncertarrangør,
Store danske koncerter bliver bygget på sort arbejdskraft. Blandt andet Justin Bieber-koncerten i Parken sidste år. (Foto: /ritzau/)

Kundby-pigen får otte års i fængsel

Både forsvarer og anklager er tilfredse med otte års fængsel til terrordømt Kundby-pige. Anklager Kristian Kirk havde krævet en tidsubestemt forvaringsdom til den nu 17-årige pige, der planlagde bombesprængninger af to skoler. Forsvarer Mette Grith Stage talte for seks års fængsel. Også den 17-årige var glad, da dommeren læste afgørelsen op.

– Hun var rigtig glad. Hun sagde til mig, da dommen blev afsagt, at hun havde lyst til at græde, og det er altså første gang, at jeg har hørt hende sige det, fortæller hendes forsvarer, der i første omgang argumenterede for, at pigen skulle frikendes for terrorplaner – både i byretten og landsretten.

Pigen blev anholdt tilbage i januar 2016 og sigtet for at lægge planer om at bombesprænge sin tidligere folkeskole, Sydskolen i Fårevejle, og den jødiske skole, Carolineskolen, i København. Inden dagens dom har pigen derfor siddet varetægtsfængslet i næsten to år. Det skriver DR.

Læs flere af vores artikler om sagen: Kundby-pige får fængselsstrafKundby-pigen kendt skyldig i at ville bombe skoler og I dag starter retssag mod pige, der er anklaget for at ville bombe to skoler.

mette grith stage, kundby, kundby, kundby-pigen, retssag, krimi, terror, terroranklage, bombe, bombeangreb, planlægning
Kundby-pigen får otte års fængsel. Anklager, forsvarer og pigen er alle glade for afgørelsen. (Foto: /ritzau/)

Engelske prins Harry har været på knæ for sin skuespillerinde

Prins Harry skal giftes med den amerikanske skuespillerinde, Meghan Markle. Det står klart, efter parret stod frem i pressen og fortalte om deres forlovelse, i går. Parret mødte hinanden for halvandet år siden, da en fælles veninde havde arrangeret en blind date mellem de to.

Efter tre-fire uger inviterede prinsen Meghan Markle på safari i Botswana, hvor de var alene i fem dage og for alvor lærte hinanden at kende. Der gik faktisk et helt halvt år, før den engelske presse opdagede forholdet, og de gik hårdt til den kommende prinsesse. Prinsen valgte kort tid efter at bede pressen om at lade Markle være i fred, og stoppe med at komme med racistiske undertoner, fordi Meghan Markles mor er afroamerikaner.

Tidligere i november valgte prins Harry så at gå på knæ for Markel, imens de var ved at stege en kylling i hans lejlighed i Kensington Palace. Markle var så begejstret, at hun næsten ikke lod Harry gøre sit frieri færdigt. Forlovelsesringen er blandt andet prydet med diamanter fra en juvelsamling, der tilhørte prins Harrys mor, den afdøde prinsesse Diana. Og det har været vigtigt for prinsen, at hans mor også får lov til at spille en rolle.

– Det er dage som i dag, hvor jeg savner at have hende omkring og fortælle hende de gode nyheder. Men jeg er sikker på, at hun er med os et andet sted, hvor hun hopper op og ned i begejstring, siger han og understreger, at han er sikker på, at hun ville have været glad for Meghan Markle, siger prins Harry, der skal giftes med sin Meghan i foråret 2018. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: I dag er det 20 år siden prinsesse Diana døde og 14 mænd, der beviser, at du ikke behøver være kvinde for at være feminist

prins harry, meghan markle, forlovet, kærester, royal, englske kongehus, england, bryllup, foråret, 2018, kærlighed, parforhold, bryllup, prinsesse diana
Det nyforlovede royale par strålede om kap med hinanden. (Foto: /ritzau/)

Kvinde ville plante falsk sexanklage for at narre stor avis

Den amerikanske avis Washington Post mener, at en kvinde med tilknytning til den konservative gruppe, Project Veritas, der er kendt for at arbejde undercover, forsøgte at plante en falsk historie om politikeren Roy Moore for at stille avisen i et dårligt lys. Det skriver Ritzau.

Flere kvinder har de seneste uger beskyldt Roy Moore for upassende seksuel adfærd. Han har selv nægtet at trække sit kandidatur til Senatet. Kvinden, der forsøgte at plante en falsk historie om Roy Moore, gjorde det, for at kunne miskreditere The Washington Posts andre historier om Roy Moore senere hen.

Kvindens historie gik ud på, at Moore angiveligt skulle have gjort hende gravid i 1992, da hun stadig var teenager, og efterfølgende havde sørget for, at hun fik en abort. Washington Post kunne i første omgang ikke få bekræftet historien og valgte derfor ikke at trykke den. Senere fandt avisen ud af, at kvinden har tilknytning til den konservative gruppe ved navn Project Veritas, der er kendt for at forsøge at ramme grupper hos Demokraterne i USA samt flere forskellige store medier.

washington post, roy moore, politik, project veritas, snyd, bedrag, fake news, falsk historie,
En kvinde forsøgte at snyde The Washington Post med en falsk historie. (Foto: Screendump)

Danmark står alene med “nej” til kvoteflygtninge

Imens andre lange tager imod flere, lægger den danske regering op til en permanent mulighed for at sige nej til kvoteflygtninge 500 kvoteflygtninge. Tirsdag skal Folketinget drøfte en ny lov, der giver regeringen lov til hvert år at bestemme, hvor mange kvoteflygtninge under FN, Danmark skal tage. Det er stik imod tendensen i resten af Europa. Det skriver Kristeligt Dagblad og Information.

Tal fra FN’s Flygtningehøjkommissariat viser, at Storbritannien til og med juli havde modtaget 5.230, Frankrig 3.640, Sverige 3.500, Holland 2.708 og Tyskland 2.224. Frem til og med september i år har EU-landene samlet modtaget 32.911 kvoteflygtninge via FN-systemet. Altså allerede væsentligt flere, end EU-landene modtog i hele 2016.

Danmarks nej til kvoteflygtninge bliver kritiseret både internationalt og nationalt, da kvoteflygtninge via FN er berettigelsen for, at lande som Libanon, Uganda og Pakistan opsamler flygtninge, der så bliver vurderet. Ifølge UNHCR, FN’s flygtningehøjkommissariat, er Danmark det eneste land i FN, der har indført et stop for kvoteflygtninge.

kvoteflygtninge, kvote, flygtninge, flygtning, danmark, international, natioanl, hjælp, kritik, folketinget, fn, alene
Danmark står alene med “nej” til kvoteflygtninge. (Foto: /ritzau/)

Primitiv bilbombe under bandebil fik politiet til at rykke ud fredag

Fredag aften var politiet og Forsvarets ammunitionsryddere talstærkt til stede på en adresse i Københavns Nordvestkvarter. Efter flere timers arbejde i området meldte politiet ud, at der var fundet “eksplosivstoffer” på stedet.

DR Nyheder fortæller, at nogen havde placeret en håndgranat med en anordning, der ville få granaten til at eksplodere, når bilen begyndte at køre. Bilen bruges blandt andet af en ledende skikkelse i én af de to bandegrupperinger, som er i konflikt i København.

Manden sad dog på tidspunktet for fundet i politiets varetægt. Fredag morgen blev han nemlig anholdt og varetægtsfængslet indtil den 20. december for våbenbesiddelse. Politiet fortæller, at ingen personer kom til skade i forbindelse med aktionen fredag aften, men øvrige informationer holder de tæt til kroppen.

politi, blå blink
Fredag rykkede politiet og Forsvarets ammunitionsryddere ud til en bilbombe i Nordvest. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·