Læs også:

Close

NEWS: Mænd i lange parforhold producerer mindre testosteron

Nyheder  | 

Mænd i lange parforhold producerer mindre testosteron · Retssag mod dansk pige, der ville bombe to skoler starter i dag · Theresa May udskriver valg · Englænderne vil ikke EU, men vil gerne beholde EU-jobs

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mænd i lange parforhold producerer mindre testosteron

Når en mand er i et fast parforhold, eller sætter en vielsesringen på fingeren, reagerer hans krop ved at skrue ned for produktionen af testosteron. Det skriver Ritzau.

Opdagelsen er gjort i et studie, der bygger på blodprøver taget med ti års mellemrum fra en gruppe mænd. Resultaterne viser en klar sammenhæng, for mens alle mænds testosteron-niveau falder med alderen, så er faldet endnu tydeligere hos mænd, der i løbet i af de ti år gik fra at være enlig til at være i et forhold.

Ifølge Anna-Maria Andersson, forskningsleder på hormonlaboratoriet på Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion, viser resultatet én klar ting:

– Det tyder på, at det at være sammen med en kvinde eller bo i et forhold modificerer mænds kønshormoner, siger hun.

Ændringen kan være kroppens forsøg på at tilpasse sig sine livsforhold.

– Testosteron er med til at gøre mænd mere konkurrencemindede og mere udfarende. Det er godt, når man skal ud og finde sig en kæreste eller ud at score. Men i det øjeblik hvor du skal tage dig af en familie, nytter det ikke noget, at du ligger i konkurrence med din kone. Så er der behov for andre ting, siger Anna-Maria Andersson.

Læs også: Unge mennesker skriver da ikke testamente? Men det burde de

parforhold, testosteron, mænd, kroppen, hormoner, ægteskab, gift, testamente, kærlighed, familie, kæreste, par, forskning, videnskab
Mænd i lange parforhold og ægteskab producerer mindre testosteron. (Foto: All Over)

I dag starter retssag mod pige, der er anklaget for at ville bombe to skoler

En kun 17-årig dansk pige fra Kundby på Sjælland er anklaget for at planlægge bombning af to skoler på Sjælland. Ifølge anklageren havde pigen benyttet en bombemanual, og havde derefter købt kemikalier ind i et forsøg på at skabe sprængstof.

Dette skulle laves til bomber, der skulle bruges på pigens gamle skole, Sydskolen i Fårevejle, under en gallafest den 8. januar 2016 og den jødiske Carolineskolen i København den 8. februar 2016.

– Der er navnlig to ting, der gør sagen speciel. Tiltalens alvorlighed, dét at udpege sig en skole som mål og den tiltaltes profil, en person, der er 15 år på gerningstidspunktet, som udadtil fremstår som naboens datter, siger anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, Kristian Kirk, forud for retssagens begyndelse.

Ifølge TV2, blev pigen forelsket i en tyrkisk mand under en ferie til Tyrkiet i sommeren 2015. Ifølge en veninde fortalte pigen hende i løbet af efteråret, at hun var konverteret til islam og var begyndt at gå i moske. I månederne op til anholdelsen udtrykte pigen flere gange sympati for ekstremisme på Ask.fm.

Pigen selv nægter alle anklager om terrorisme. Samtidig går anklageren Kristian Kirk efter en forvaringsdom.

– Når vi har med så alvorlige sager at gøre, så bliver der foretaget en mentalundersøgelse, og der var konklusionen fra Retslægerådet, at hun skal have forvaring, hvis hun kendes skyldig. Det er selvfølgelig en juridisk vurdering, hvorvidt vi skulle kræve forvaring, men Retslægerådets vurdering fylder meget, siger anklager Kristian Kirk.

kundby, kundby-pigen, retssag, krimi, terror, terroranklage, bombe, bombeangreb, planlægning
De sociale medier spiller en stor rolle i sagen om Kundby-pigen, hvor hun har været meget aktiv under sin radikalisering. (Foto: Polfoto)

Englænderne skal til valg igen

Tilbage i juni 2016 afviste den britiske premierminister Theresa May, at der ville blive udskrevet valg i utide inden 2020, hvor der lovmæssigt skulle være valg. Nu ser det imidlertidig ud til, at den engelske regeringsleder har skiftet mening. Det skriver DR.

Hun udskrev nemlig valg i går. Kovendingen fik flere kendte englændere til tasterne. Blandt andet skrev sangerinden Lily Allen, der ikke er fan af May, at vælgerne skulle stemme på rapperen Stormzy, inden hun opfordrede især de unge til at registrere sig som vælgere.

Også komikeren Dawn French havde et par ord med på vejen til Mays valgudskrivning.

Brexit: England vil ikke EU, men vil gerne beholde EU-jobs

Det kan godt være, at briterne ikke længere vil være en del af EU, men de vil stadigvæk meget gerne beholde EU-agenturer på engelsk jord. Det drejer sig om Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA og Den Europæiske Banktilsynsmyndighed, EBA.

Problemet er nemlig, at bliver de to agenturer flyttet til lande, der stadig er medlem af EU, kan briterne nemlig vinke farvel til cirka 1000 arbejdspladser. Selvom Storbritannien officelt har sat gang i udmeldelsen af EU, så ser det dog stadig ud til, at de håber på, at kunne bibeholde EU-agenturerne i London. Det skriver Jyllands-Posten.

– Der er ikke truffet nogen beslutning om placeringen af de to agenturer. De vil blive en del af exit-forhandlingerne. Som en del af disse forhandlinger vil regeringen drøfte med EU-landene, hvordan vi bedst fortsætter samarbejdet inden for bank- og medicinal-regulering, så det tjener både Storbritannien og EU bedst, siger en talsmand for den britiske Brexit-minister David Davis.

Marlene Wind, EU-ekspert og professor ved Københavns Universitet tror ikke på, at EU går med til at lade agenturerne blive i England.

– Hvordan kan man holde krampagtigt fast i EU-institutioner, når man ikke ønsker at være en del af det europæiske samarbejde? Det har jeg meget, meget svært ved at tro, at de øvrige EU-lande vil acceptere. Der er mange lande, som slet ikke har noget EU-agentur, så hvordan skulle de kunne nikke ja til, at Storbritannien får lov til at beholde to agenturer, når de har valgt at sige farvel til EU? Det er meget usandsynligt, siger Marlene Wind.

Danmark har officielt lagt billet ind på at få EU’s lægemiddelagentur til København, når Storbritannien forlader EU, og får Danmark agenturet, vil det betyde 900 arbejdspladser til København. Lægemiddelagenturet vurderer og overvåger nye lægemidler, der bliver solgt i EU, mens bankagenturet regulerer og fører tilsyn med bankvæsenet i alle EU-landene.

Se også: #Brexit: Hvad sker der, hvis Storbritannien forlader EU?

brexit, eu, politik, udland, medlemsland, udmelding, artikel 50, lissabon traktaten, theresa may, forhandlinger,
Storbrittanien gad ikke EU, men vil gerne beholde EU-agenturer, der giver jobs.(Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·