Læs også:

Close
bilulykke, times square, new york, usa, døde, sårede, påkørsel, sedan, politi, krimi, richard rojas, soldat, amerikansk flåde, stemmer, forfulgt, chikaneret, kriminel fortid, spritkørsel, påvirket,

NEWS: Dødsbilist i New York hørte stemmer

Nyheder  | 

Dødsbilist i New York hørte stemmer · Chris Cornell tog sit eget liv · Trump afviser at ville stoppe FBI-undersøgelse · Kundby-pige får fængselsstraf

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dødsbilist i New York hørte stemmer

En 18-årig kvinde blev dræbt og 23 såret, da en mand påkørte en menneskemængde på Times Square i New York.

Manden er den 26-årige tidligere soldat Richard Rojas. Han har forklaret overfor politiet, at han hørte stemmer og troede, at han skulle dø, da han begik sin forfærdelige handling. Det skriver Ritzau og AP.

Richard Rojas blev anholdt umiddelbart efter, at han havde kørt en rød Sedan imod trafikretningen og op på fortovet, hvor han blev stoppet i krydset mellem gaderne 45th og Broadway, da han kørte ind i en stålbarriere. Han forsøgte at stikke af fra stedet, men blev taklet af vidner.

Manden har en fortid med spirituskørsel, som han blev straffet for i 2008 og 2015. Han har også udtrykt følelsen af at være forfulgt ved tidligere anholdelser. Han er tidligere soldat i den amerikanske flåde. Efter ulykken i går er han testet negativ for spiritus i blodet, men skal også testes for andre stoffer.

En uge før ulykken blev Richard Rojas anholdt og anklaget for at have truet en person med en kniv. Han beskyldte personen for at have stjålet hans identitet, og erklærede sig skyldig i chikane.

Læs mere: Bil kører ind i menneskemængde i New York

bilulykke, times square, new york, usa, døde, sårede, påkørsel, sedan, politi, krimi, richard rojas, soldat, amerikansk flåde, stemmer, forfulgt, chikaneret, kriminel fortid, spritkørsel, påvirket,
En mand kørte ind i en menneskemængde på Times Square i New York. Manden klagede over at høre stemmer og følte sig forfulgt – lignende episoder er sket med ham før. (Foto: Polfoto)

Chris Cornell tog sit eget liv

Der gik et sus gennem musikverdenen, da det igår kom frem, at mangeårig frontmand for Soundgarden og Audioslav, Chris Cornell var død, kun 52 år gammel.

Sent torsdag aften blev det dog bekræftet, at Cornell har taget sit eget liv. Han blev fundet livløs på sit hotelværelse på MGM Grand Detroit, hvor han havde hængt sig efter en koncert med Soundgarden.

Chris Cornell kom frem som en del af grunge-stilen i 1990’erne, og har flere gange kredset om selvmords-tematikker i sine tekster. Han har også kæmpet med store problemer med stofmisbrug og depression, som han har talt åbent om.

Nogle af de hits, han er mest kendt for er numrene “Black Hole Sun” og titelsangen til James Bond-filmen Casino Royal, “you Know My Name”.

Rocksangeren efterlader en datter med ekskonen og Soundgardens tidligere manager, Susan Silver, og yderligere en datter og en søn med sin nuværende kone, Vicky.

chris cornell, soundgarden, audioslave, rock, musik, musiker, stoffer, koncert, depression, selvmord, død
Chris Cornell er død kun 52 år gammel. Rocklegenden tog sit eget liv efter en koncert med bandet Soundgarden. (Foto: Polfoto)

 

Trump afviser forsøg på at stoppe FBI-undersøgelse

For lidt over en uge siden fyrede præsident Donald Trump FBI-chef James Comey. Siden er der dukket et memo op fra Comey, skrevet før han blev fyret, hvor han skriver, at præsidenten bad Comey indstille sin undersøgelse af sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Flynn er mistænkt for at have meget tætte bånd med russerne, som man mener har blandet sig i den amerikanske valgkamp.

Der er blevet sat en undersøgelse igang, hvor en uvildig skal komme til bunds i sagen om den mulige forbindelse mellem Trump og Rusland. Selv afviser Trump, at Comey blev fyret som FBI-chef, fordi han blev ved med at grave i selv samme sag. Trump mener til gengæld, at der er tale om en heksejagt på ham.

– Jeg respekterer beslutningen (om en undersøgelse red.), men det hele er et udtryk for en heksejagt, og der er intet samarbejde mellem mig selv og min stab – men jeg kan kun tale for mig selv – og russerne, sagde Donald Trump på et pressemøde.

Læs mere: Ruslands indblanding i amerikansk politik skal undersøges igen

Læs mere: NEWS: FBI-memo kan være dårlige nyheder for Trump

Læs mere: Trump fyrer FBI-chef

Læs også: Trumps justitsminister fortalte ikke om møder med russer – nu kræves hans afgang

Se også: Opkald viser kontakt mellem Trump-administration og Rusland før præsidentvalg

Læs mere: Sikkerhedsrådgiver stopper efter Rusland-kontrovers

Trump, donald trump, james comey, fbi, fbi-undersøgelse, rusland, russere, russer, sergej lavrov, michael flynn, politik, usa,
Donal Trump afviser anklager om, at han skal have forsøgt at stoppe en FBI-undersøgelse. (Foto: Polfoto)

Kundby-pige får fængselsstraf

Den spektakulære sag om en 17-årig fra Kundby, der blev kendt skyldig for at ville begå terror mod to skoler, har blevet idømt sin straf.

Anklagemyndigheden gik efter livsvarig forvaring, men pigen i stedet seks års fængsel.

– Jeg er helt vildt lettet. Jeg sad forleden dag og følte, at det var et nederlag. I dag føler jeg, det er en sejr, siger forsvarer Mette Grith Stage.

Læs mere: Kundby-pigen kendt skyldig i at ville bombe skoler

Læs også: I dag starter retssag mod pige, der er anklaget for at ville bombe to skoler

mette grith stage, kundby, kundby, kundby-pigen, retssag, krimi, terror, terroranklage, bombe, bombeangreb, planlægning
Kundby-pigens forsvarsadvokat Mette Grith Stage er tilfreds med fængselsdommen. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·