Læs også:

Close
At være lav. (Foto: All Over)

12 irriterende problemer, du kun forstår, hvis du er lav

Underholdning  | 

Det er ikke sjovt at være lav. Det skyldes ikke kun, at vi ikke kan nå de øverste hylder i køkkenet – at være lav byder på mange andre problematikker, som kun lave mennesker kan relatere til

Hvis du er lavere end dine veninder – eller ja, bare lav generelt – er der dagligt nogle udfordringer, du må kæmpe med, som “almindelige”, høje mennesker ikke forstår. Bare rolig, du er havnet et sted, hvor der er fuld sympati for dine daglige struggles! Med mine 162 centimeter er jeg sikker på, jeg ved, hvordan du har det.

Jeg har derfor samlet 12 problemer, som jeg er sikker på, alle lave piger derude kan nikke genkendende til.

1. Jævnlige påmindelser om, hvor lav du er

via GIPHY

Hvordan regner de med, at du reagerer på spørgsmål om, om du altid har været så høj? Overrasket? Tak for påmindelsen, Ditte! Jeg havde da fuldstændig glemt, at jeg er minimum 20 centimeter under gennemsnittet i dag …

Som om vi ikke selv kan se, at vi måske er en smule mindre end andre mennesker. Vi ejer jo også spejle – at vi så ikke altid kan se os selv i fuld figur, fordi de hænger for langt oppe, det er en anden side af sagen!

Læs også: 10 ting, der ikke er så sunde, som du tror

2. “Smarte” bemærkinger og dumme spørgsmål

via GIPHY

Du er det daglige offer for dumsmarte bemærkninger eller spørgsmål til din “lavde” (haha, det er jo en genial beskrivelse, og vi har aldrig hørt den før). Min absolutte favoritbemærkning er: “Ej, hvor sjovt, du er jo få centimeter fra dværghøjde”.

Som nødværge er du begyndt at opfinde dine egne kælenavne for almindelige mennesker. A girl gotta do, what a girl gotta do.

3. Du kan ikke nå varerne i supermarkedet

#shortgirlproblems😂

A post shared by S h e e n a 🌷 (@sheenaseguin) on

Mange supermarkeder er begyndt at have en såkaldt lagerhylde, som selvfølgelig befinder sig allerøverst, hvor det er fuldstændig umuligt for dig at nå. Det er ikke engang sikkert, du kan se, om den vare, du leder efter, befinder sig på lagerhylden. So what to do?

Du har tre valgmuligheder: Du kan enten give op og gå hjem uden den pose Doritos, du har cravet siden i morges, du kan bruge halvdelen af din fredag aften på at finde en høj medarbejder, eller du kan vente på, at en sød (høj) sjæl kommer forbi og forbarmer sig over dig.

Læs også: 10 tanker, du får, når du har menstruation

4. Koncerter er blevet et no go

Du betaler en formue for en billet, som du har siddet i kø i flere timer for at få fingre i med det eneste formål at se din favoritkunstner. Problemet er bare, at det ikke kommer til at ske! I stedet ender du med at bruge det meste af tiden på at hoppe og og ned som en anden idiot for måske at få et lille glimt af, hvad der foregår på scenen.

Ligegyldigt hvor meget du hopper, forbliver scenen en fin silhuet ude i horisonten, eller også er der bare mørkt, for det er umuligt at se noget for de store fyre eller det snavende kærestepar, du alligevel altid ender bagved.

5. Du skal vise ID, når du køber alkohol

via GIPHY

Du bliver stadig bedt om at vise dit ID, når du prøver at købe sprut, fordi du ligner en på 12, selv om du er i midten af 20’erne. Første gang var det meget sjovt, men nu er det bare utroligt irriterende – især når du har glemt dit kørekort, eller du pænt fortæller kassedamen, at det altså er et godt stykke tid siden, du var 18, hvortil hun svarer:

– Jamen søde ven, det skal du bare tage som et kompliment!

Nåh, så det skal jeg? Okay, for alle vil jo gerne sammenlignes med deres 15-årige selv med bumser i hele fjæset, en tøjstil, der burde afskaffes og en usikkerhed på størrelse med Afrika.

Læs også: Mit fejlslagne liv (ifølge mit 17-årige jeg)

6. Du kan ikke følge med dine veninder

via GIPHY

Når du er sammen med dine veninder, ender du altid automatisk med at sakke bagud – eller småløbe ved siden af dem – for at holde samme tempo. I længden bliver det trættende, og du ender som regel med at bede dem om at gå langsommere, da du simpelthen ikke kan følge med på grund af dine alt for korte ben.

Læs også: Tøjkrise? Sådan kommer du ud af den

7. Når høje mennesker snakker med hinanden

Der er med garanti en million forskellige tidspunkter, hvor du har bandet af dig selv for ikke at være højere. En af de absolut mest irriterende situationer er, når de høje mennesker omkring dig snakker sammen, og du ikke kan høre, hvad de siger. Det kan være, du er i byen med dine veninder, der er ingen ledige siddepladser, og musikken er høj.

Det besværliggør dine chancer for at være med i samtaler, da de står og råber ind i ørerne på hinanden – en handling, der foregår 15 centimeter over dit hoved. Overvej lige hvor meget, der kan ske over hovedet på dig!

8. Et kram er lig med bryster i hovedet

via GIPHY

Der er ikke så meget at sige her, det er bare pinligt. Pinligt!

9. Dit udsyn bliver totalt blokeret

via GIPHY

Du beder ofte en lille bøn i dit stille sind om, at der ikke kommer en høj gigant og sætter sig foran dig, når du skal i biografen, teatret eller andre ting, der bare kræver det mindste udsyn. Dine bønner blev bare aldrig rigtig hørt, og du står ofte i den situation, at den højste person i selskabet foran jer sætter sig foran dig, og du må bytte plads med din kammerat.

I den situation er du fristet til at anskaffe dig et barnesæde, som du kan tage i brug for ikke at gå glip af forestillingen. Men alle dine 1,60 centimeter er præget af stolthed, og du nægter. Så hellere lytte og gætte sig til, hvad der foregår på lærredet.

Læs også: 6 grunde: Derfor er din computer så sygt langsom

10. Gruppeselfies er en udfordring

via GIPHY

Det er altid superhyggeligt at tage selfies med dine veninder, problemet er bare, at de alle sammen er minimum 10 centimeter højere end dig. Det er derfor et større projekt at få alles hoveder med på billedet, hvor dit alligevel altid ender i bunden, eller også er det kun din pande, der formår at være synlig. The struggle is real!

11. Du er lavere end børn

via GIPHY

Når du må indse, at du er stoppet med at vokse, men at alle omkring dig bare bliver ved, og ved, og ved … Pludselig er din lille fætter to hoveder højere end dig, og du må hurtigt indse, at selv børnene fra syvende klasse efterhånden ser ned på dig. Der røg autoriteten og muligheden for et job som lærervikar.

12. Du bliver ofte omtalt som sød

via GIPHY

Af uforklarlige årsager får folk lyst til at omtale dig som sød og bedårende, bare fordi du er lavere af dem. Det resulterer i, at du bliver kaldt sød eller kær rigtig ofte. Lidt for ofte. Måske næsten hele tiden. For hvor er du dog lav og sød ikke? Men nej! Hundehvalpe, kattekillinger og babyer er søde!

Jeg er ikke sød, jeg er 160 centimeter ren badass du! Og hvis du ikke snart begynder at behandle mig derefter, så skal jeg nok vise dig, hvad den her dværgekrop er i stand til. End of story!

· Mere fra samme kategori ·