Læs også:

Close
kvinde smadrer computer, bærbar, vred, gal

6 grunde: Derfor er din computer så syyygt langsom

SoMe-redaktør på MY DAILY SPACE.

En langsom computer ligger nærmest på top 10 over de mest irriterende, vredesvækkende ting i hverdagen. Har du tjekket, om det har noget at gøre med de her seks grunde?

Jeg vil gerne lægge ud med en advarsel: De fleste af de her grunde handler om dig. Ja, du bærer en stor del af skylden for, at din computer er langsom og snegler sig af sted som et andet fortidslevn.

Når det så er sagt: Enjoy! Jeg håber, du finder en løsning, der gør din computer bare en smule mere medgørlig.

computer, bærbar, kaffe, seng, kvinde, kop, søndag, langsom computer
Et urealistisk fredfyldt billede af en computer i brug. (Foto: All Over)

Grund 1: Den mangler søvn

Hvornår har du sidst haft slukket din computer? Gys. Ja, det tænkte jeg nok. Ligesom dig, kan computeren blive rigtig sløv, hvis den ikke får sin søvn. I al den tid, den er tændt, lagrer den nemlig mere og mere i sin hukommelse om alle de programmer, du bruger.

Det skal du gøre: Sluk din computer. Helt.

Læs også: Dækker du kameraet på din computer til? Det bør du

Grund 2: Den vil opdateres

Alle de der opdateringer, du bliver ved med at sige nej til, lukke ned eller udskyde … din computer beder om dem af en grund! Opdateringerne er der for netop at opdatere og forbedre din computer og dens programmer, så lur mig, om den ikke vil blive glad for at være up to date, med på beatet og så videre.

Det skal du gøre: Sig ja til alle opdateringer, følg instrukserne og gør det på et tidspunkt, hvor du har god tid og ikke skal bruge din computer.

kvinde, vred, computer, kontor, smadrer, banker, sur, gal, skrivebord, langsom computer
Mig, når min bærbare er langsom. (Foto: All Over)

Grund 3: Den er overfyldt

Hvis du er bare en anelse ligesom mig, har du proppet din computer med billeder, video og små film. Den slags fylder en del mere end et gennemsnitligt Word-dokument, og din computer har formentlig ikke uendelig plads til at opbevare samtlige minder.

Det skal du gøre: Slet alle overflødige, store filer. Når det er gjort, så sørg for at lagre dem, du vil gemme, på en ekstern harddisk, et USB-stik eller i skyen (for eksempel via Dropbox, Google Drev eller OneDrive). Så frigiver du plads på din hårdt arbejdende maskine.

Læs også: Hvor farlig er kemien i mobiltelefoner?

Grund 4: Du har 100 programmer åbne

Selv om du lige nu sidder i Chrome, så koncentrerer din computer sig stadig om at holde gang i alle de andre programmer, du har haft kørende. De ligger i baggrunden og tapper energi – ligesom hvis du selv har tusind ting i hovedet og ikke kan fokusere på det, du er i gang med.

Det skal du gøre: Luk alle programmer fuldstændig, når du ikke bruger dem. Det gælder også flere browservinduer og faner. Ingen kan multitaske så meget, heller ikke din computer.

kvinde smadrer computer, bærbar, vred, gal, langsom computer
Ingen grund til at smadre din bærbare. Endnu. (Foto: All Over)

Grund 5: Det er for varmt

Hedeslag har aldrig været godt for nogen. Der kan være flere grunde til, at din maskine har det for varmt:

  • Sidder du med den på skødet/dynen? Det er no go! Brug en computerpude eller noget andet, der giver et stabilt og glat underlag.
  • Den har været tændt for længe eller er på overarbejde på grund af for mange programmer, der kører.
  • Blæseren er gået. Dens job er at køle computeren, så den netop ikke overopheder. Er du i tvivl, så kontakt en tekniker.

Læs også: 56 nye emojis er på vej!

Grund 6: Den er pissegammel

Sidder du med en maskine, der er ældre end Mascha Vangs første reality-optræden? Så er det tid til en udskiftning. Men det havde du nok gættet.

 

Har du nogle tips til at gøre din langsomme computer superhurtig? PLEASE, del dem!

· Mere fra samme kategori ·