Læs også:

Close
danskere, træning, træn, motion, sundhed, sundhedshysteri, hysteri, kost, diæt, slankekure, mandag morgen, sport, kroppen, fysisk,

NEWS: Danskerne er trætte af sundhedshysteri

Nyheder  | 

Danskerne har fået nok af sundhedsflip · Nordkorea advarer USA · Aros-værk bliver ikke fjernet · Islamister har snydt Danmark for flere millioner skattekroner

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danskerne er trætte af sundhedshysteri

Danskerne er ved at være godt og grundigt træt af rødbedejuice og quinoasalater. Det viser en ny undersøgelse, som tænketanken Mandag Morgen og Trygfonden står bag, ifølge Berlingske.

Fra at være optagede af den perfekte og sundhed, har danskerne nu lagt armene over kors, og er skeptiske over for det som 58 procent mener er et sundhedshysteri i samfundet.

Undersøgelsen fra tænketanken Mandag Morgen og Trygfonden konkluderer det selv. Nu har vi lagt armene over kors og ser skeptisk på den rolle, som sundhed og livsstil spiller i samfundet.

Spørger man danskerne, hvad der er sundhed i dag, så er det at kvitte smøgerne og ellers “nyde livet, også selvom det ind imellem er usundt”.

I 2007 og 2011 var ordlyden ellers en anden i undersøgelsen, hvor danskerne mente, at sund kost og daglig bevægelse var den afgørende faktor for deres sundhed

Morten Grønbæk, direktør i Statens Institut for Folkesundhed, ser de nye resultater som en begyndende modvilje til sundhedsfokusset.

– Der er en stor del af befolkningen, der med god ret er dødirriterede over hele tiden at få det ene gode råd efter det andet om, hvordan de skal spise. Alle mulige eksperter kommer på banen i forhold til kosten hver måned, og jeg forstår godt, hvis danskerne er blevet forvirrede over rådene. Så er det stenalderkost den ene måned, og så er det masser af broccoli den anden måned. Det tyder på, at danskerne har fået et mere afslappet forhold til det, siger han.

danskere, træning, træn, motion, sundhed, sundhedshysteri, hysteri, kost, diæt, slankekure, mandag morgen, sport, kroppen, fysisk,
Danskerne er godt og grundigt trætte af sundhedshysteri, viser en undersøgelse. (Foto: All Over)

Nordkorea advarer amerikanerne – I bør være bekymrede

Nordkorea har gennem det seneste år testet 12 ballistiske missiler. Den seneste test var i går mandag, og ifølge styret var affyringen en succes.

Ifølge Nordkorea er målet med affyringerne så landet “med præcision kan ramme mål på fjendernes områder”.

– Når nyheden om vores værdifulde sejr når ud, så bør “the Yankees (nedsættende ord for amerikanere, red.)” og gangsterne i den sydkoreanske marionethær blive mere og mere modløse, er leder Kim Jong-un citeret for at sige.

Affyringerne sker på trods af, at både FN og USA, Sydkorea og Japan har indført sanktioner og har advaret Nordkorea om at fortsætte med sine affyringer.

Kina har opfordret til dialog mellem parterne. Det skriver Ritzau.

Læs mere: Nordkorea gennemfører atomprøvesprængning

nordkorea, missiler, missiltest, missil, ballistisk missil, kim jong-un, krise, sydkorea, kina, japan, fn, sanktioner, advarsler,
Nordkorea advarer amerikanerne med test af ballistiske missiler. (Foto: Polfoto)

 

Omdiskuteret Aros-værk bliver ikke fjernet

Et kunstværk af den tyske kunstner Katharina Grosse, kom i gevaldig modvind, fordi det maler træer, græs og buske over med akrylmaling. Værket er udendørs og vil fylde et stort område fra det aarhusianske kunstmuseum Aros ned mod kysten.

Flere efterspurgte, at værket blev fjernet, men det kommer ikke til at ske. Det vedtog man igår ved Aarhus Kommunes Teknik- og Miljøudvalg. Der var simpelthen ikke nok stemmer for at fjerne kunstværket.

Værket er en del af udstillingen “The Garden” og vil løbe frem til 1. juli. Græsset vil blive skrabet af efterfølgende og blive erstattet med nyt. Hvis de to træer, der er med i kunstværket ikke overlever, vil de blive erstattet. Det skriver Ritzau.

Læs mere: NEWS: Kunstværk i modvind for at overmale naturpark med akrylmaling

The Garden. End of Times Beginning of Time, kunst, aros, natur, miljø, klima, akrylmaling, maling, graffiti, spraymaling, aros, aarhus, kritik, tilladelser, fokus
Omdiskuteret Aros-værk bliver ikke fjernet. (Foto: Tine Høigaard Jørgensen)

Islamister har snydt den danske stat for rigtig mange penge

Som om sagen om Skat og det kuldsejlede EFI-system ikke var slem nok, så kan spanske antiterrormyndigheder fortælle, at de i årevis undersøgt en sag om potentiel skattesnyd for flere millioner med danske skattepenge.

Det skriver Jyllands-Posten og DR.

Undersøgelsen viser, at der er forsvundet 58 millioner kroner i ti selskaber, der er gået konkurs. Knap 20 millioner af kronerne er ubetalt moms, og gerningsmændene har deltaget i en såkaldt momskarrusel, hvor man bevidst snyder for at betale moms.

Undersøgelsen viser også, at selskaberne alle har været ejet af militante islamister, der ifølge de spanske myndigheder havde forbindelse til en nu anholdt al-Qaeda-celle i Spanien. Flere danske jihadister optræder i sagen.

– Der er tale om rigtig, rigtig mange penge, som tydeligvis har kunnet bruges til terrorfinansiering. Jeg har ingen anelse om, hvad der er sket hos de danske myndigheder. Det er en af de største sager om finansiering af terror, jeg har set, siger terrorforsker Magnus Ranstorp fra forsvarshøjskolen i Stockholm.

Læs også: Danmarks største it-skandale: Forstå sagen om Skat og EFI på få minutter

skat, efi, efi-systemet, it-system, danmarks største it-skandale, svindel, penge, skattepenge, skattegæld, gæld inddrivelse, restancer, statsrevisorerne, ministre, skatteminister, milliarder kroner, kroner, milliarder, it, kmd, csc, fejl
Islamister har snydt Danmark for millioner af skattekroner. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·