Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Nordkorea gennemfører atomprøvesprængning og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nordkorea gennemfører atomprøvesprængning

I følge Nordkoreansk stats-tv har landet foretaget en succesfuld atomprøvesprængning, skriver Ritzau.

Nyhedsbureauet Yonhap fortæller, at en talsmand for det sydkoreanske forsvarsministerium har udtalt, at eksplosionen blev målt til ti kiloton, hvilket gør den til den største i landets historie.

Den amerikanske præsident har udtalt, at hændelsen vil blive mødt med alvorlige konsekvenser, skriver Reuters.

Den danske udenrigsminister, Kristian Jensen, fordømmer prøvesprængningen, og udtaler til Ritzau:

– Det skal understreges, hvor stor en risiko atomvåbenprogrammet er for verdensfreden. Det kan kun understreges igen og igen, at vi opfordrer Nordkorea til at stoppe deres program.

Rystelserne efter eksplosionen på deres nationaldag blev målt til 5,3 på Richterskalaen.

Dette er dog ikke det eneste, som rør sig i Nordkorea. I følge det britiske medie Independent, har landet netop gjort sarkasme ulovligt.

A official of Earthquake and Volcano of the Korea Monitoring Division Director points at the epicenter of seismic waves in North Korea, in Seoul, South Korea, Friday, Sept. 9, 2016. South Korea, Friday, Sep. 9, 2016. South Korea's Yonhap news agency says Seoul believes North Korea has conducted its fifth nuclear test explosion.(AP Photo/Ahn Young-joon)
(Foto: Polfoto)

Nyt i sagen om parteret rocker

En af varetægtsfængsledes bil er blevet brændt af, oplyser Ekstra Bladet.

To er blevet varetægtsfængslet i sagen om det 25-årige Satudarahmedlem, der blev fundet dræbt og parteret tirsdag. Seneste nyt er en afbrændt bil i Skodsborg.

– Bilen tilhører en af de personer, vi fik varetægtsfængslet i drabssagen tirsdag formiddag. Så det er altså ikke ham selv, der har brændt den af. Bilen kan vise sig at være meget interessant i sagen, siger politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

På Laurensvej 34 i Bagsværd ved København skal der lørdag aften være fest, fordi den hollandske rockergruppe Satudarah MC har lavet sit første klubhus i Danmark. Der ventes talstærkt politi på stedet og måske beboerdemonstration
(Foto: Polfoto)

Unge danskere er blevet fattigere

Aldersgruppen 18 til 25 år er den eneste voksengruppe, som er blevet fattigere, skriver Metroxpress.

Danskerne har i gennemsnit tjent 20 procent mere mellem 2000 og 2014, men som den eneste aldersgruppe, har de 18-25-årige fået færre penge mellem hænderne.

En stor del er forklaringen er, at antallet af studerende er steget med 12 procent. Derudover er antallet af unge uden nogen form for indkomst steget med 50 procent.

– Den økonomiske start for de unge er vanskeligere end i år 2000. Der er faktisk sket et fald for de 18-25-årige, og indkomstudviklingen har været sløv for dem i starten af 30’erne, udtaler Jarl Quitzau fra Danmarks Statistik.

Fattigere unge
(Foto: Polfoto)

45 personer overnatter i lift

45 turister har i nat overnattet over Vesteuropas højeste bjerg, Mont Blanc, meddeler DR.

Hele 110 mennesker blev fanget i kabelbanens kabiner, da den gik i stå, men det lykkedes desværre ikke redningsholdet at få mere end halvdelen ud, da de omkring klokken 21.30 måtte indstille arbejdet på grund af vejret.

I følge en lokal politimand gik kabelbanen i stå torsdag eftermiddag, hvilket endte med en overnatning for næsten halvdelen af de strandede.

Redningsarbejdet vil blive taget op igen her til morgen.

An EC-135 helicopter operated by the French Societe' Civile hovers, Friday, Sept. 9, 2016, near three cars of the Panoramic Mont Blanc cable car that stalled around 4 p.m. (1400 GMT) on Thursday, after its cables reportedly tangled. The cable car carrying tourists stopped working at high altitude over the Mont Blanc massif in the Alps on Thursday, prompting a major rescue operation and leaving 45 people trapped in midair overnight, France's interior minister said. (AP Photo/Luca Bruno)
(Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·